Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

přeinstalovani win7


KOSScz

Otázka

22 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

doporucuju formatovat disk tzn kdyz zapinas pc hod tam cd s winama a dej DEL aby ses dostal do Biosu (nejsem si jistej tou klavesou mas to tam napsany)

tam das boot from nebo boot priority a prvni das DVD romku ulozis vypnes bios a spusti se ti instalace winu a tam se i formatuje disk ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Pokud chceš pouze instalaci W7, tak ano, stačí pouze spustit instalační médium a řídit se podle pokynů.

Pokud chceš udělat celou čistku počítače ( aka mít ho jako když jsi ho koupil ), tak musíš - jak už tu ostatní radí - spustit instalaci ještě před bootováním Windowsů z HDD.

- Při zapnutí počítače mačkej DEL. Po chvíli ti najede obrazovka BIOSu, pokud v něm nejsi zběhlý, tak radím na nic jiného nešahat. Šipkami si najdi záložku "Boot", poté odenteruj nabídku "Boot Device Priority" a jako "1st Boot Device" nastav médium s Windowsy ( pokud je máš na CD, tak vyber samozřejmě "CDROM" ), jako "2st Boot Device" pro jistotu nastav "Hard Drive". Vrať se zpět, ukonči BIOS, potvrď změny a pokud už máš vložené médium, tak vyběhne instalace Windowsů. V opačném případě ti naběhnou tvá již nainstalovaná okna, takže vypni PC, připoj médium a zapni.

Hodně štěstí.

BtW - http://atelierdk.wordpress.com/2009/01/31/jak-zmenit-poradi-bootovani/ - Zde je to i s obrázky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

pána boha, nic je trochu hodně obecnej pojem, co to krapet rozvést

Musíš jít do biosu, tam nastavit bootování tak aby se nejdřív bootovalo z CD/DVD mechaniky, pak HDD, usb nebo jak to chceš každopádně CD/DVD mechanika musí bejt na prvním místě. pak resetneš komp, s instalčním dvd v mechanice a počkáš dokud ti nenaběhne instalace winů... btw, ten návod co postoval jedy, je jen informativní, každej bios je jinej, takže opraš angličtinu, pro jistotu i češtinu a překládej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Práve proto jsi měl formátovat disk... aby jsi tam neměl ty soubory ze starého systému.

jestli je tam nechceš mít, tak to celé proved znovu, ale při instalaci z DVD nedávej upgrade, ale dej novou čistou instalaci, během, které si při vybírání disku i ten hdd zformátuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

pokud si udělal jenom upgrade tak neporadím nic než přeinstalovaní znovu z biosu i s naformátováním hdd, pokud si dělal čistou novou instalaci ale bez formátu, staré soubory (winy, soubory uživatele a složka program files) jsou ve složce windows.old na hadru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu