Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

HD 6870 vs. HD 6950

Miši2

Recommended Posts

zdarec, v součastné době mám grafickou kartu HD 4680 a je už vhodný čas na výměnu jenže mám dva adepty první je Sapphire Radeon HD 6950 2GB a druhý je Sapphire Radeon HD 6870 1GB. A chci se zeptat co je lepší asi to bude ta 6950, ale taky de o prachy ale jestli se vubec v dnesni dobe vubec vyplati kupovat 6870... Díky za odpověď :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) 4680 neznam :)

2) defakto se karty lisi hra ode hry (kde se muze 2GB lisit tim ze 2GB verzi nedojde v nejakych hrach dech :) )

nadruhou stranu jako slusny konkurent se da povazovat GTX560 od nvidie.. ktera ja urovni prave 6950 ...

a dneska uz bych 6870 asi nekoupil, neni to spatna karta ale volil bych prave gtx560 nebo 6950 :)

nvidia se mi libila v tom ze mela v dobu kdy vychazela lepsi cenu (kolem 5k) a vykon byl stejny jako u amd (6950 :)

EDIT: kdyz to porovnam GTX560 (1GB) se da sehnat kolem 5,5k s dph, amd 6950 1gb zacina na 6k s tim ze od 6,3k se zacina objevovat 2GB

tzv > pokud chces usetrit to petikilo tak bych vzal tu nvidii, pokud chces mermomoci AMD tak bych uz vzal tu 2gb verzi :)

Odkaz ke komentáři

Heleď a co třeba zkusit nVidia 460GTX dá se sehnat jak 786MB DDR5 tak i 1GB a myslim, že i 1.25GB samozřejmě zase DDR5 paměti, šířka sběrnice je 192-256bitů. Stejně myslim, že jako běžný uživatel stejně moc velký rozdíly nepocítíš. Jenom rozhodíš tisíce zbytečně. Pokud nehraješ na monitoru 24+ tim myslim třeba 30" tak neni důvod zbytečně investovat do takhle drahý grafický karty. A musíš brát ještě v potaz zbytek tvé sestavy. Pokud chceš hrát v rozlišení od 1280x1024 do tech 1920x1080(FULLHD)myslim, že nemá cenu kupovat něco jinýho než tuhle GK.. Osobně sem jí vlastnil konkrétně GTX460 Cyclone od MSI, grafiky do 3 500,- na ní neměli, referenční chladič je tichej a ještě navíc uchladí přetaktovanou kartu. Všechny hry jsem dával v rozlišení 1680x1050 (22" LCD) a všechno na Ultra High detaily, hry jako metro 2033, GTA IV apod. + ještě hry v DX11. úplně v pohodě.

Jenom chci poradit ne ti něco v nutit.

Odkaz ke komentáři

Mám monitor 19" hraju v rozliseni 1440x900 a spletl sem si mam 4670 ... Zbytek je Intel core duo 2,80 ... 4 Gb RAM ... ale de o to jak by i ta karta vydrzela do budoucna ? :-) .. na maximalni detaily a podobne

Zatím sem vsechno utahl na max krome teda GTA IV tam sem musel o neco malo snizit .... Jinak priklad BBC 2 55 FPS, NFS HP 47 FPS, Dirt 2 40 FPS, metro sem teda nezkousel ale co me prekvapilo bylo to ze nový TDU 2 sem musel snizovat podne jako GTA a vubec nevim proc ..

Odkaz ke komentáři

Heleď nákupem silný karty z high-end bych řekl že uděláš chybu, už jenom pro tvojí sestavu to bude nehorázná zátěž, ty si sice koupíš HD6950 ale její potencial využiješ tak z 40% kvůli tvému procesoru, který je dnes už mimo hru. Jinač to fakt vážně máš v BBC 2 na plný detaily 55FPS? Jestli jo, tak to je hodně good, škoda, že tvá karta nemá podporu DX11, ale jenom DX10.1 který je docela na prd.

Heleď a pokud hraješ na 19" a neplánuješ přejít na 24"+ nemá to cenu kupovat akorát rozhodíš penízky. Navíc koupíš silnou kartu, ale za měsíc za dva zase přijdou jiné, lepší karty. Prostě pořád bude vycházet něco novýho. Já jsem pro N460GTX ideální pro hráče, zvládne vysoký rozlišení, DX11, a hry na full detaily. Možnost by ještě byla R5770 ale ta už se dnes vůbec nevyplatí.

Odkaz ke komentáři

Heleď a co třeba zkusit nVidia 460GTX dá se sehnat jak 786MB DDR5 tak i 1GB a myslim, že i 1.25GB samozřejmě zase DDR5 paměti, šířka sběrnice je 192-256bitů. Stejně myslim, že jako běžný uživatel stejně moc velký rozdíly nepocítíš. Jenom rozhodíš tisíce zbytečně. Pokud nehraješ na monitoru 24+ tim myslim třeba 30" tak neni důvod zbytečně investovat do takhle drahý grafický karty. A musíš brát ještě v potaz zbytek tvé sestavy. Pokud chceš hrát v rozlišení od 1280x1024 do tech 1920x1080(FULLHD)myslim, že nemá cenu kupovat něco jinýho než tuhle GK.. Osobně sem jí vlastnil konkrétně GTX460 Cyclone od MSI, grafiky do 3 500,- na ní neměli, referenční chladič je tichej a ještě navíc uchladí přetaktovanou kartu. Všechny hry jsem dával v rozlišení 1680x1050 (22" LCD) a všechno na Ultra High detaily, hry jako metro 2033, GTA IV apod. + ještě hry v DX11. úplně v pohodě.

Jenom chci poradit ne ti něco v nutit.

460SE a i 768mb verze je o cca 10-15% horsi jak 1GB verze... rozhodne bych sel do "full" karty kdyz uz lite/nebo jine edice casto nebyvaji moc resenim...

k te drahe karte... kazda karta ztraci svou hodnotu ja vidim po delsi dobe jako idealni stred pro kartu okolo 4,5k s dph... a tady do toho mi padla prave 6850 ktera mi vyhovuje jak cenou tak vykonem, ovsem chapu ze nekdo muze mit naroky este vyssi a kdyz na to ty prachy ma tak proc ne ...

misi: vzhledem k zbytku sestavy bych sel prave bud do zminovane GTX460 nebo 6850 od cyclone... jenze uz pomerne dlouho jsem nevidel od nvidie cyclone skladem (aspon full karty).. ted na alze aspon dorazilo amdcko :?

resp. odkaz treba zde http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-vyrobce-cipu/amd/msi-r6850-cyclone-1gd5-power-edition-oc-d205549.htm

Odkaz ke komentáři

Já mám už asi půl roku R5770 Hawka jak tu už někdo říkal a jelikož mám stejný procesor jako ty.. předpokládám IC2D E7400 tak ani nevim jak by ta karta šla s nějakým čtyřjádrem... ramek mám jen 2 GB takže sem docela out... v BC 2 mám na lowest avg fps asi 39.. takže by to nejpíš chtělo RAMky jak na to tak koukám..

Odkaz ke komentáři

No nevim kolik do toho chces vrazit, ale podle me je blbost cpat gk za 5 tisic do pc s core duo z pohledu do budoucna. Rikam, nevim kolik do toho chces dat, ale pokud nejses jen prilezitostnej hrac tak bych koupil mb a cpu. Treba tohle http://www.alza.cz/intel-core-i5-2400-quad-core-sandy-bridge-d201337.htm http://www.alza.cz/asus-p8p67-le-d202982.htm#popis a pak bych koupil gk. Sandy bridge ti vydrzi do budoucna dlouho a gpu si muzes upgradovat vzdycky.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu