Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

PC se samo vypína

silver

Recommended Posts

Čus nevim proc ale pc se mi kdyz delam nejakou praci tak se vypne...Nevim jestli je to prehrivanim ale stve me to...kdyz treba koukam na YT na vida v 720p a ve full screenu tak se to treba sekne a pár sekund bezi samotnej zvuk...hraju minecraft(coz si myslim ze teda neni vubec narocna hra) a prsote po 15-30 minut se mi zneceho nic vypne taky pri renderovani videa v sony vegas coz nastve asi nejvi...v 70 % ...cca...

2 gb ram , nvidia gForce 9600 gt 1GB u toho mam chalzeni ktery vypada jako topeni a kdyz si na nej sahnu tak je uplne varici...MSI neo...zakladovka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bude možná problém základní desky značek MSi. Nikde jsem to ještě nečetl, ale Neo od MSI jsem měl a deska se také přehřívala. Tedy komponenty v ní, ale byl to socket 775 ještě z AGP. Jde asi o přehřívání nějakých kondenzátorů nebo jiných součástek na desce. V posledním případě jde o grafickou kartu. Máš asi Gigabyte s pasivním chlazením. Ano tato karta je docela teplá při práci, ale žádná starost pro normální funkční desky.

Buď použij utilitu na taktování a sniž její grafický výkon .Pokud je to Gigabyte, tak utilita se jmenuje GAMER HUT lite. Nebo zkus tento návod:

[url]http://console-forum.net/tema/117352-pc-se-zacal-sekat-pri-hrani-pomoc?p=1063489#post1063489[/url]

Pokud problém přetrvává, tak jde o vadnou základní desku. Možná bych ještě před opravou, nebo výměnou zkusil nainstalovat všechny drivery k desce. Chipset atd.

A ještě pokud máš nové grafické ovladače tak zkus naposled nainstalovat nějaké starší.

Ale, podle mě by pomohlo vyzkoušení toho návodu v linku, ale možná bude zapotřebí snížit HA na minimální hodnoty. To bude ,ale problém základní desky.Zkus kartu v jiném PC a uvidíš.

Odkaz ke komentáři

To bude možná problém základní desky značek MSi. Nikde jsem to ještě nečetl, ale Neo od MSI jsem měl a deska se také přehřívala. Tedy komponenty v ní, ale byl to socket 775 ještě z AGP. Jde asi o přehřívání nějakých kondenzátorů nebo jiných součástek na desce. V posledním případě jde o grafickou kartu. Máš asi Gigabyte s pasivním chlazením. Ano tato karta je docela teplá při práci, ale žádná starost pro normální funkční desky.

Buď použij utilitu na taktování a sniž její grafický výkon .Pokud je to Gigabyte, tak utilita se jmenuje GAMER HUT lite. Nebo zkus tento návod:

[url]http://console-forum.net/tema/117352-pc-se-zacal-sekat-pri-hrani-pomoc?p=1063489#post1063489[/url]

Pokud problém přetrvává, tak jde o vadnou základní desku. Možná bych ještě před opravou, nebo výměnou zkusil nainstalovat všechny drivery k desce. Chipset atd.

A ještě pokud máš nové grafické ovladače tak zkus naposled nainstalovat nějaké starší.

Ale, podle mě by pomohlo vyzkoušení toho návodu v linku, ale možná bude zapotřebí snížit HA na minimální hodnoty. To bude ,ale problém základní desky.Zkus kartu v jiném PC a uvidíš.

cituji: Možná bych ještě před opravou, nebo výměnou zkusil nainstalovat všechny drivery k desce. Chipset atd.

s tim nemas pravdu..... tim ze nainstalujes drivery se ti nesnizi teplota GPU ani CPU ani CHIPSETU :) spise bych se zameril na toto:

1.Pokud si nejsi jist u softwarove stranky (mas pocit ze ty teploty to ukazuje spatne) tak otevri CASE a ,,sahni,, na chladic procesoru cca po 15 minutach provozu pc a pokud nebude doslova ,,horky,, tak CPU je v poho

2.potom vyzkousej sahnout na chladic CHIPSETU (ten nejmensi chladic na zakladni desce, pokud nemas jiny) a ten by mel mit teplotu kolem 35-45 stupnu.......

3. graficka karta muze ale nemusi topit...ale kdyz rikas ze je ,,horka,, tak si stahni program napriklad: riva tuner a podivej se na teploty GRAFICKE KARTY pokud se teploty drzi do tech 90 stupnu tak je to jeste v poho...pokud mas vice vyzkousej vymenit teplovodivou pastu mezi chladicem a GPU na graficke karte.......

4. tvuj problem bude spise u graficke karty.....

5. Napis tu, jak vykony mas zdroj+znacku+popripade odkaz na stranku......

6.je mozne ze mas slaby zdroj, to se mi stalo take a grafika se prehrivala, nevim sice jak je to mozne ale bylo to tak

7. zavada muze byt prave ve zdroji kdyz pises, ze PC se ti vypina

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu