jesusek Odesláno Březen 18, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2011 Zdravím. Chci si pořídit nový monitor a rozhoduju se mezi těmito monitory: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007X23B000PGB nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82837&utm_campaign=cenik_2011-01-11&utm_medium=cenik&utm_source=ceniky Je lepší LED nebo LCD? Nevím jaký je v tom rozdíl, ale LED má údajně kvalitnější podsvícení. Doma máme LED TV od Samsungu, ale obraz je někdy (většinou v HD) hrozně nepřirozený. Jakoby zpomalený. Někomu se to líbí, ale mě je z toho přímo zle :D. Tak bych se chtěl zeptat jestli mají tenhle efekt i monitory. Hlavně při hraní nebo sledování filmu. Má někdo zkušenost z těmahle monitorama? Nebo je lepší klasický LCD monitor? Popř. můžete navrhnout i jinou variantu. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VVenca8 Odesláno Březen 18, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2011 V monitorech se moc nevyznam, ale myslim, ze led je lepsi, i kdyz bych mozna kecal. Jinak psal si ze muzem navrhnout i jinou variantu tak ja vlastnim http://www.alza.cz/samsung-sm2350-1920x1080-d132766.htm akorat 24" a nemuzu si stezovat .. za ty penize sem zatim velmi spokojen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suchac500 Odesláno Březen 18, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2011 asi nejvyraznejsi rozdil mezi LED a LCD jsou v tom ze LED ma znacne nizsi spotrebu, a neobsahuje ani rtut, ma lepsi kontrast a lip si poradi s tvajema scenama.. LED je podle me v tuto chvili jasna volba ;) bohuzel na monitoru nemuzu posoudit chovani v HD.. (resp. pres hdmi) .... ale i tak bych asi bral ten samsung, nehlede na to ze u toho LG byly stiznosti ohledne podsvetleni u te kapky.. (prej v nekterych kouskach zasahovalo podsviceni az do obrazu monitoru...), diky tomuto argumentu jsem nakonec sel taky do samsunga misto LG EDIT: VVenca ha mame stejnej model ... (?) mam taky SM2450 :) a nemuzu si stezovat /akorat ma hdmi teda navic =D ) EDIT2 jedu furt pres DVI, hdmi me zatim nijak netahne obcas jsem tam zapojil xko :) mozna to pak vykousim ;) EDIT3: ok :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VVenca8 Odesláno Březen 18, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 18, 2011 Jo mam :D. Za ty penize mi prisel opravdu skvelej tak sem ho bral. Mam ho asi tri tydny a zatim si nemuzu stezovat. Btw. nejel si driv pres dvi? Ja jen jestli sis nevsiml zmeny pri prechodu na hdmi. EDIT: Ok tak jestli to vyzkousis dej pls vedet. Dik :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JuRaCZ Odesláno Březen 19, 2011 Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2011 ja mam LG 24" LCD W2486L LED a je to super, ostrost, krasny podsvetleni, krasne barvy, spotreba mala. Predtim jsem mel klasicky LCD samsung ale toto je jina trida s tim LED Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jesusek Odesláno Březen 19, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 19, 2011 Dobrá takže LED je asi lepší. Ale mě by spíše zajímalo, jestli jste někdo zaznamenali nějaké změny v pohybu obrazu. Jak jsem psal s tou TV. Prostě jestli je tam nějaký rozdíl oproti LCD kromě těch barev, ostrosti a podsvícení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.