Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Vylepšená čeština pro SMS


kotyz85

Recommended Posts

Úvod:

====

Už asi od roku 2008 existuje čeština pro SMS, můžete si jí stáhnout tady: http://members.casema.nl/eugene_plotnikov/SMS_lng.rar (jsou tam i další jazyky). Kvalita ale není valná, proto sem se rozhodnul jí předělat. Zaměřil jsem se hlavně na dvě věci - doplnění háčků a čárek a přeložení chybějících položek (a znovupřeložení těch, co nedávaly moc smysl). Třikrát sem to prošel, ale mohla tam někde zůstat chyba, taky pár výrazů zůstalo nepřeloženo (hlavně takový ty hodně odborný technický termíny, pro který není v češtině odpovídající výraz). Takže vítam upozornění na chyby a návrhy na vylepšení. Stáhnout si tu mojí češtinu můžete tady: http://disk.jabbim.cz/kotyz@jabber.cz/SMS.lng_CZ (můžete si jí pak kopírovat podle potřeby, klidně i na uložto jí dejte, mě se jí tam nechtělo nahrávat).

Postup instalace a zprovoznění:

=======================

Nejdřív si to musíte přejmenovat na SMS.lng (odmažte to _CZ na konci) a pak to nakopírujte do složky SMS na paměťový kartě (tam si SMS ukládá všechno svoje nastavení) a to buď z flash disku nebo přes ftp (oboje umí uLaunchElf). Teď zapněte SMS, otevřete si menu pro nastavení (tlačítko START) a v něm hned první položku Display Settings (Nastavení Zobrazení) kde si nastavíte Character Set (Znaková sada) na WinLatin2 (pokud už nemáte, to je kvůli tomu aby správne fungovali písmena s háčkama a čárkama) a pod tim Language (Jazyk) na Čeština. Pak vyskočíte z toho menu a nastavení si uložíte a je to. Máte češtinu. Gratuluju. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 10 months later...

Ještě sem tam udělal pár změn, nahradil sem názvy tlačítek (křížek, kolečko, atd.) za značky X, O, [] a /\ aby se mi i ty delší zprávy vešly celý na obrazovku (problém byl hlavně u toho, jak se to při spouštění filmů ptá jestli začít od začátku nebo pokračovat kde se skončilo minule). Chcete někdo tu novější verzi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to maj asi na uloz.to nějaký rozbitý. Dam to jinam. http://www.edisk.cz/stahni/93077/SMS.lng_5.28KB.html a pak http://leteckaposta.cz/317372128 a ještě tady http://disk.jabbim.cz/kotyz@jabber.cz/SMS.lng a snad bude aspoň jeden odkaz fungovat i za tejden.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu