Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Poraďte prosím !PS3/Xbox 360

CiCu

Otázka

Dobrý den mám zájem o nějakou tu herní konzoli. V současné době se na trhu objevilo hodně herních konzolí, proto jsem svůj výběr zúžil na PS3 a Xbox 360 obě v té nové Slim verzy. Nemohu se vůbec rozhodnout! Na jednu stranu se mi zamlouvá Xbox se svým designem a opravdu pohodlným ovladačem, v neposlední řadě mě zaujal také multiplayer, který je bohužel placený a hlavně že xbox je daleko levnější než PS3. PS3 mě zaujalo svým výkonem a super herními tituly jako jsou třeba LTB 2 či GT5. Všechno má svá ale a to, že konzole prý trpí velkým přehříváním ´´Někdo říká, že ne a někdo zase že jo´´. Prosím tak zkušené konzolisty aby mi pomohli s výběrem konzole a jak bych mohl vyřešit problém s přehříváním (chladící podložka,…)? Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Mám obě konzole, takže myslim, že ti dokažu snad nějak shrnout klady a zápory.Jak už tu bylo řečeno, co se týče přehřívání, jsou na tom obě nové revize stejně, pakliže je dostatek prostoru nemá ani jedna problem.Co se týče výkonu, nemá cenu vyzvihovat ps3, jelikož má sice výkonější hardware, ale pokud hraješ stejnou hru na obou konzolich, žádnej grafickej rozdil tam není, obě vypadají stejně a tím by myslim byla otázka výkonu smetena ze stolu.Co se týče herních titulů, obě mají své specificke tituly. Jak jsi zmínil, PS3 GT5 nebo uncharted, GOW apod, ale takovej Alan Wake na xboxu taky není k zahození.Co se týče designu, je to otázka názoru.Osobně bych upřednostnoval xbox před PS3 a navic se mi dokonce libil vic Fat verze PS3 než slim, takže to vubec nebudu dal rozvadět.:roll: Co se tyče ovladaču, na plne čaře u mě vyhrava naprosto vychytanej gamepad u xboxu, nestane se ti, že tě z něj rozbolí prsty jak u sixaxisu, drži se opravdu skvěle. Multimedialni centrum maji obě konzole přibližně na stejne urovni, pokud chceš využivat konzole k přehravani videa, dal bych osobně přednost ps3.Nesmime samozřejmě zapominat ba bluray, ale osobně bych tomu nepřikladal velkou vahu, brzo bude tenhle typ media mrtvy.Playstation ma i vyhodu co se tyče internetoveho prohližeče, stahovani multimedialniho obsahu přimo na hdd apod.

Nelze nikdy řict, ktera je lepši, každa ma svoje pro a proti a proto osobně nechapu ty neutuchajici rozepře na hernich forech.Napřed si ujasni, na co chceš konzoli nejvic použivat a pak se teprv rozhodni.8)

Odkaz ke komentáři

• 0

Byl jsem majitel PS3 a ted jsem majitel Xbox360 a uz bych to zpatky nevzal :) skoda jen ze par her proste na xko neni :( little big planet :( Killzone :( a uncharted :(....Jinak alan wake je dobrej :) banjoo taky zabavil :) ...Co se tyce hlucnosti...je to tak na stejno kdyz u xka instalujes hry na HDD.Skoda jen ze xlive gold je placenej.Jinak stim prehrivanim pokavat mas dobre misto a konzole poradne dycha urcite se ti nestane sni nic.

Odkaz ke komentáři

• 0

Mám PS3 a XBOX jsem nevlastnil, ale měl jsem možnost ho pořádně "otestovat"

Musím říct, že mi více vyhovuje PS3 ale je to věc názoru... pro mně jsou dvě hlavní výhody u PS3 a to Blu-Ray a Play-TV, které XBOX nenabídne. Obojí hodně využívám.

Herní stránku nemá smysl více rozebírat každý má své plusy ale i mínusy zmíním snad jen pro mne zásadní (některé kvalitní tituly na XBOX chybí, jako je např.: GT5, Uncharted, LBP2, Killzone.. U PS3 jsou hry zase dražší než na XBOXU)

Little OT :

........Nesmime samozřejmě zapominat ba bluray, ale osobně bych tomu nepřikladal velkou vahu, brzo bude tenhle typ media mrtvy....

V zásadě s tebou souhlasím, ale můžeš prosímtě uvést z čeho čerpáš, nebo na jakým základě je tato tvá domněnka založená? Díky za odpověď

Odkaz ke komentáři

• 0
Podle me taky nema bluray zadnou budoucnost.Dneska ma skoro kazdej prehravac slot na flashdisky,pametovky.....Skopcim si film mkv na flashku ,strcim do prehravace a jedu full hd :)

Jo to mas recht, zadne mědium ji nikdy nemelo a nikdy mit nebude... stejne tak Blu-Ray, vse je jen otazkou casu...., ale schvalne par otazek k zamysleni :

Kolik lidi ma doma prehravac, ktery um z Flashky prehrat FULL HD?

Jak se budou distribuovat filmy ve FULL HD kvalite?

Jak se da na zarizeni s moznosti pripojeni flash vyvolat specialni obsah ktery byva na Blu-Ray

Odkaz ke komentáři

• 0

Bluray prehravace jsou na trhu docela uz dost dlouho, a nikdy jsem si nevsim ze by o to byl extra zajem...Na ty otazky ti asi zatim nikdo nedokaze odpovedet.Kolik lidi melo doma driv videoprehravac? snad kazdej.....cas sel dal a uz neznam nikoho kdo by si poustel kazety.Podle me to takhle zachvilku dopadne i z diskama.Nahradi je neco lepsiho a bluray disky to podle me nebudou

Jeste odpoved na tvoji otazku:

Kolik lidi ma doma prehravac, ktery um z Flashky prehrat FULL HD?

: TO je jen otazka casu :) stejne jako kdyz byl prechod kazet na dvd :)

Odkaz ke komentáři

• 0

A jeste bluray disk ma kapacitu 25Gb ....dneska uz se da sehnat flashdisk o kapacite 32Gb za 900Kc ....a to jeste pred par lety jsem daval za 2gb litr....Vsechno to jde strasne rychlo dopredu.Nechame se prekvapit jak to ty mozkovny vykoumaj, ale aspon muj nazor je ze to pujde pres usb :)

A jeste jsem si vzpomel jak to slo rychle .Walkmany,cd prehravace,mp3 a dneska uz to ma kazdej v mobilu na pametove karte :)

Odkaz ke komentáři

• 0

myslel jsem to uplně vážně...vycházím z osobního názoru a zpětné vazby....osobně jsem si ani jednou nezakoupil film na bluray, jelikož mi přijde drasticky platit přes 500 Kč nebo kolik stoji za blu-ray film, kterejk zkouknu jednou a strčim do šupliku.Ono stači projit statistiky prodejnosti bluray filmu a bude jasno...Osobně znam široke spektrum lidi, kteři si raději film v bluray stahnou a pusti přes externi hdd apod...cela IT Branže se k optickym diskum stavi jak jsem uvedl...je to neprakticke, nachylne k poškozeni poškrabanim, rozměrne atd atd...běžte se podivat na diskuzni fora technickyho zaměření....všiml jsem si, že velice častym jevem je, že tázající chtějí pomoci s výběrem pc a často!! už ani netrvaji na dvd mechanice( a co takove netbooky, nebo kompaktni notebooky, ty mechaniku nemaji)...Z osobniho pohledu už opticky media prakticky nepouživam, vše si pouštim na notebooku a pokud si chcu lehnout s přítelkyní k plasmě, pustim ps3 a film přehraji přes domaci sit z pc...nebo externi disk....Dokonce jsem četl takove teorie, že za x let už se budou hry a filmy distribuovat pouze přes net a lidi se te myšlence, že jejich předchudci použivali jakesi disky budou smat...8)

Odkaz ke komentáři

• 0

Však já nic v zásadě nerozporuju. Jen jsem reagoval na to "brzy"...

Veškeré úvahy jsou opodstatněné, ale stejně nikdo neví jak to bude, protože kdyby to někdo věděl, tak už se to děje...

Je také třeba si uvědomit, že vývojáři a producenti chtějí investice zpět i s tučnými zisky. Přenosná media jako jsou DVD a Blu-ray jsou pro ně daleko výhodnější a proto budou pokrok směrem k distribuci "vzduchem" nebo jakkoliv "nekontrolovaně", bojkotovat a zdržovat.... Jejich obraty jsou vysoké a jistojistě si je rádi udrží co nejdéle to půjde...

Toť můj názor...

Ale abych nebyl úplně OT:

Každopádně, při srovnání XBOX a PS3, je stále pro mne lepší PS3 jak z důvodů možnosti Blu-Ray (filmy zásadně kupuji) tak i Play TV což na XBOXU nelze.

Jestli bude na PS4 už USB s podporou 3.0, nebo jiný ještě nevynalezené rozhraní je mi jedno.. řeším současnost...budoucnost může být různá....

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu