Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Přetaktování E5300

JamaL1468626124

Recommended Posts

jakou máš desku?možná by to šlo přes BIOS,pak jsou ještě programky v Windows,ale to musíš taktovat při každem spuštěni

EDIT: sorry nevim,jakto že jsem si toho nevšim,prostě jsem to jen tak proletěl,a vzal jsem si z toho jen jaky máš cpu a kolik chceš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se v OC neorijentuješ tak bych se do toho nehrnul, vše se provádí v BIOSu MB, kde nastavuješ FSB, popřípadě multiplikátor, dál upravuješ nastavení napětí do CPU a RAM, dál nastavuješ děličku mezi FSB:RAM a vlastni CAS pamětí doporučil bych ti spíš něco si o tom přečíst, radu ti takhle konkrétní nikdo nedá - vše je individuální každej CPU je jinej, každá deska se stim popasuje jinak, dvoje stejný RAM ti taky nepojedou stejně je to hodně individuální.

Odkaz ke komentáři

Pokud se v OC neorijentuješ tak bych se do toho nehrnul, vše se provádí v BIOSu MB, kde nastavuješ FSB, popřípadě multiplikátor, dál upravuješ nastavení napětí do CPU a RAM, dál nastavuješ děličku mezi FSB:RAM a vlastni CAS pamětí doporučil bych ti spíš něco si o tom přečíst, radu ti takhle konkrétní nikdo nedá - vše je individuální každej CPU je jinej, každá deska se stim popasuje jinak, dvoje stejný RAM ti taky nepojedou stejně je to hodně individuální.

Tak já vim o co jde,ale taktování sem ještě nezkoušel a chci si bejt 100% jistej,že mi neodejde comp..

Odkaz ke komentáři

pokud nebudes sahat na napeti CPU, nic by se teoreticky stat nemelo (myslim fyzicke poskozeni pocitace) pri nejhorsim vyresetujes bios... a on se hodi do defaultni frekvence, ale jinak to tady orgilion nade mnou popsal defakto velice dobre... na CAS pameti ani moc sahat nemusis a zbytek si muzes testovat metodou pokus omyl (za predpokladu ze si o tom prectes par clanku)

Odkaz ke komentáři

No,mam problem,pretaktoval jsem procesor na 3.00GHz,ulozil jsem to,pocitac se nahle vypne,zapne a v informacich mam,ze to jsou 3.00 Ghz,potom vlezu do systemu a je to pomaly jak prase,vzpamatuje se to,dam everest a ukazuje,ze too je 2.60 GHz,tkze fkt nevim..

Odkaz ke komentáři

No,mam problem,pretaktoval jsem procesor na 3.00GHz,ulozil jsem to,pocitac se nahle vypne,zapne a v informacich mam,ze to jsou 3.00 Ghz,potom vlezu do systemu a je to pomaly jak prase,vzpamatuje se to,dam everest a ukazuje,ze too je 2.60 GHz,tkze fkt nevim..

Todle se stává (že je pomalej po OC) když se do CPU vkládaj DUTY cycles, když se přehřívá atp. potom si sám sníží frekvenci aby nedošlo k trvalýmu poškození, dál pokud není CPU v zatížení sam se podtaktovává aby nežral tolik wattu (muj E8200@3.2GHz jede bez zatěže na 2.4GHz), doporucuju stahnout program Orthos Prime na otestování CPU/RAM je to fakt hodně přísnej test, dál doporučuju stáhnout CPU-Z informace o CPU, RAM atp a Speedfan informace o teplotách a rychlosti otáček - pro začátek potřebný SW, popřípadě nějaký jiný alternativy.

K tomu přetaktování spíš napiš co si přeně v tom biosu nastavil a jaký položky si měnil .............

Odkaz ke komentáři

No takže zapnul jsem bios,vybral jsem M.I.T,násobič byl na maximum-13x,pak tam byla uzamčená frekvence,kterou sem odemknul,hned mi to vyhodilo,abych povolil nějakej auto něco :D povolil sem to,uložil a zdar..Nic na čem by se dalo makat dál tam nebylo...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu