Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

EA - zloději

nejvetsiborec

Recommended Posts

Taky jste si vsimli, jak se EA snaží naprosto neuvěřitelným způsobem tahat z hráčů peníze. Z EA se stává pouze hamižný vydavatel, nehledě na to, že kvalita jejich her opravdu není zrovna nejlepší. A tímto se chci omluvit Activision, za to, že jsem je nazval hamižnými také, protože EA je opravdu brutálně předehnalo.

Opravdu myslím si, že vydávat DLC do Dragon Age 2, 2 dny před oficiálním vydáním hry je docela podlé. Nehledě na to, že EA se snaží neustále tahat peníze z lidí, kteří se snaží mít dohrané hry ne na 1000G, ale na 100%. Vydávání naprosto nesmyslných DLC ani ne 2 týdny po vydání hry. Zrovna teď narážím na chystané DLC k Shiftům 2. A ještě tam má být pouze 35G? DLC má obsahovat pouze asi 10 aut. K čemu mi jsou auta? A tah je jednoznačný, vytáhnout z lidí peníze za pí***iny, proto také 35G.

Samozřejmě NfS: HP je speciální případ, zatím asi nejhorší, protože DLC, které obsahují povětšinou jen auta, stojí dohromady neuvěřitelných 2240 MSP, za pár aut a jeden nový mod, možná ještě něco, ale to je také na nic. A ještě hra má 1390G.

Nehledě na to vůbec nechápu, proč EA má nezaokrouhlené čísla u her, např. výběr některých her:

BFBC2 1430

Hot Pursuit 1390

Dantes Inferno 1290

Deathspank TOV 215

Mass Effect 2 1355

Shift2 1035

Dragon Age2 1130

Co je tohle za směšná čísla? A k tomu všemu ještě jejich Online Pass.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, nenutí. Ale já se snažím hry dohrát na 100%, a přijde mi dost podlé toho z jejich strany využívat. Já to většinou řeším tak, že si tu hru nekoupím. :D Ale je neuvěřitelné množství lidí, kteří se to na 100% snaží mít dohrané. Když DLC, tak v pohodě, ale bez achievementů. Pro mě je tohle známka, že to DLC je prostě o h****, proto je tam pár achievementů. A jinak by si ho těžko někdo koupil.

Odkaz ke komentáři

Je fakt, že jsem se možná unáhlil. Text se dá chápat dvěma způsoby, první, co jsem naznačil já a druhý, tedy že si hru nekoupíš, nebo neseženeš vůbec. Pak ovšem DLC moc řešit nemusíš, že?

Stejně tak, pokud si nějakou hru nepořídíš jen kvůli achievementům, nebo DLC, je poněkud zvláštní.

Odkaz ke komentáři

Nic se neděje, jsem rád že si se ozval a vyjadril svuj nazor. Hry kvůli achievementům neposuzuji, když se mi hra líbí, tak si ji pořídím a vzhledem k tomu, že si hry narozdíl od jiných kupuji, tak si hry vážím a snažím se dosáhnout 100% achievementu :D Mě nějak nepřijde, když tu hru nedohraji na 100%, že ji na 100% využiju. Jinak rád bych se dostal s kompletací všech achievementů nad 90%. :D Takže jsem v poslední době povyměňoval nebo koupil i starší hry, co jsem měl rozehrané v profilu. :D Jinak ohledně toho, když se EA chová takhle, tak tu hru prostě opominu a pořídím si jí mnohem levněji o půl roku později až je na XBOX Live sleva na ty DLC.

Jen jsem chtěl poukázat na to, že takhle by se EA chovat nemělo, nevím, žádný jiný vydavatel to nedělá. Navíc jsem v poslední době na EA dost vysazený, hlavně kvůli jejich podpoře, protože kdykoli tam napíšu dostanu odpověd ve smyslu: Bohuzel mame strasne moc zadosti o podporu a vas problem je slozitejsiho razu a my nemame cas se jim zabyvat. Jinak vypinani serveru mi od nich taky neprijde zrovna fer. A ohledne Online passu, je docela neprijemne kdyz si koupis hru za cca. 1200,- a bratr musi dat dalsich 200,- za online pass.

Odkaz ke komentáři

To pak, to i celkem souhlasím. EA se vážně chová poslední dobou hodně podivně, mě se například nelíbilo chování ohledně jejich accountů a vyjadřování na oficiálním fóru (aféra Dragon Age II).

S *****skými DLC se bohužel roztrhl pytel, je to smutný fakt. Ale spíš než idiocii vydavatelů to ukazuje hloupost uživatelů. Pokud chtějí nacpat peníze za velmi malý obsah, těžko s tím pár lidí něco udělá.

Řešení bohužel asi fakt není, nezbývá než doufat, že spotřebitelé časem dostanou rozum.

Odkaz ke komentáři

ackoliv me nikdo nenuti nic kupovat, zkusim k tomu taky vyjadrit svuj nazor...

Co me stve asi nejvic je, ze velka studia uz dnes krome vydelku nezajima temer nic.. (uz vubec hraci, ani pozitek ze hry), jedine co chteji je jsou cisla

osobne doufam, ze si este pochopi ze nez ze vsech her a serii tahat prachy, je taky dulezite aby ta hra udelala opravdu dobry dojem na hrace (cimz bohuzel cim dal vic zacinam mit pocit ze po sobe tu hru vyvojari castokrat ani nehrali), nevim jestli je to tim ze uz sem vetsi, ale ackoliv maji hry lepsi a lepsi grafiku, furt mam cim dal vetsi pocit ze hraju furt "jen" hru (ted narazim na castou koridorovost a ubohou omezenost her), nove napady uz temer zmizely a po par mesicich vyjde radoby "nova" hra, ktera se od te predchozi lisi jen zanrem a o neco lepsi grafikou..

ackoliv se to muze zdat jako blbost, posledni dobou me velice zaujimaji hry na iphonech (popr. na jabkach), kde pomerne casto male a nezname spolecnosti s minimalnimi naklady, vydavaji zabavne a velice pekne hry... Bohuzel to je asi jedina platforma kde tento rozmach nejak regtruji... Dalsi vec je jak tu bylo zmineno "DLC", DLC je neco co driv byly "vetsi patche", a tim se studia snazili podekovat hracum za podporeni hry, pokud je dneska hra minimalne trochu hratelna tak vetsina her s neplacenymi vetsimi patchy nemusi ani pocitat, misto toho muze pocitat zpoplatneni naprosto kazde picovi** ve hre, jako priklad muzu uvest treba CoD4 kde vychazela spousta patchu z niz nejeden obsahoval novy obsah (mapy apod.), jako protiklad muzu uvest cod6 kde se za balicek 4 map + par map.. platilo nejakych 10€ (!!)

osobne bych pral podobnym velkym spolecnostem aby krachly, resp. aby jim spadl hrebinek pokud se to bude vse tocit jen o prachach a tezeni prachu z uspesnych titulu, asi se moc dal nepohnem, ja osobne v tom zacinam cim dal vic videt ze se to zacina lehce hroutit, kdyby se radsi tyto studia zajimaly obcas mnohem vic o nazor lidi na hru co vylepsit/co udelat jinak, myslim ze by mnoho krat udelali lepe nez to ze sem nebo tam daji o 2px lepsi stromecek...

Bohuzel si uz vsimam snad jen par studii ktere zajimaji nazory fanouskou proc to furt hraji (a verte ze sou to vetsinou hry z roku 2004-6) +- par vyjimek

Ale jinak to pro mne bohuzel ztraci smysl

EDIT: toto neni mysleno primo na EA, ale na vsechny vetsi studia vcetne ubisoftu atd., urcite doufam v cerstvou krev do techto studii a zmenu lidi ktery tam udelaji mnohem vic pro fanousky/hrace, nez co delaji ty dosavadni, chapu sice ze penize jsou potreba k chodu spolecnosti, ale myslim ze ted jim to velice slusne vydelava..

Odkaz ke komentáři

Ohledně dohrávání, mě je to jedno, já si vždy prostě počkám na slevy na DLC nebo na tu hru kašlu. Když někdo vydává zběsile jedno DLC za druhým, které obsahují pár věcí, tak je to pro mě známka toho, že ta hra asi není zas až tak dobrá. Pokud je ta hra dobrá a má i dobré DLC, třeba příklady Splinter Cell, Alan Wake, Gearsy, tak si ho koupím hned. To je v pohodě proč si je nekoupit?

Ale ohledně Shift 2 (momentální příklad, jinak EA to dělá poslední dobou s každou hrou), za 10 aut 800MSP? To myslíte vážně. Jde mi spíše o ty achievementy, které jsou tam naprosto úmyslně dané, což je vidět na počtu 35G. Proč ne 125G nebo 250G? Odpověď je jasná, aby mohly vydat těchto DLC velké množství, stejně jako v Hot Pursuit. Pokud porovnám dřívější DLC, ty obsahovaly zhruba stejný obsah jako 3 DLC dnes. Nehledě na to, kdyby se raději EA věnovalo chybám ve hře a ne vydávání DLC, tak by to bylo mnohem lepší.

Jinak M$ rozhodně není zas až takový nenažranec, je to jen logický tah, kvalita XBOX Live je velmi dobrá, vzhledem k tomu, že hrozně moc lidí má flash je poplatek za tuto službu naprosto pochopitelný. Je pravda, že Games on Demand je dost předražený, ale nic nebrání si hru koupit na DVD. Ceny DLC určují hlavně studia, která vydala hru, ne M$. Stejně tak Indie Games nebo i XBLA. Co se týče her od M$, tak DLC jsou ve slevě velmi často a ceny jsou i poměrně nízké. Je pravda, že témata jsou také drahá, ale to také především určují tvůrci, což jsou nejspíše také vývojáři dané hry. Jsem odpůrce M$, především Windows, ale vše kolem XBOXu hodnotím kladně a nechci tedy M$ obhajovat, ale ceny na XBOX Live určují především vývojáři, ne M$!!!

Odkaz ke komentáři

ako mozu ceny XBOX Live urcovat vyvojari a nie MS ? to si potom velmi neurcili ceny za PSN :-) ktore je (alebo bolo) zadarmo ... mohli trochu MS povolit, nie ze zlavy ale povedzme po 2-3 rokoch od vydania hry DLC uvolnit uplne zadarmo, okrem toho, po 2-3 rokoch uz aj tak vela hram konci support, nevydavaju nove title update, nefunguje vela veci, atd.

inak co sa jedna tejto DLC politky tak to plne suhlasim, je to od nich svinstvo :-) ale nemusis ich v tom podporovat, GS ti v podstate na *****, sice sam lovim achievementy a snazim sa dat z hry co to da, ale ak je to priserna nuda tak ma to vobec netrapi :)

inak DLC som si este nikdy nekupil, je par veci o ktore by som mal zaujem tak o tom porozmyslam, no tie ceny sa mi aj tak zdaju prehnane (niekedy stoji DLC tolko ako cela hra na PC)

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

tak dnes jsem se zase přesvědčil že neni větčích zlodějů než je EA...

nejen že chtějí 800 MSP za to abyste mohli hrát online, ale oni spíše chtějí abysme jim dávali peníze za věčně přetížené servery viz fifa 11...

pokud se to pokusíte oznámit na odporu xboxu tak vám zdělí že je jim to velmi líto ale, že to spravuje EA tak ať se obrátím na jejich podporu.

Tak jsem je tedy uposlechl a výsledkem po 1/4 hodině čekání bylo že mě spojili s operátorem který byl tak hodný a řekl mi, že za to můžu já nebo nebo xbox live...

opravdu se mi z toho jeví že EA jsou jen k***y...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu