Wave Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 Dobrý den chtěl bych si nataktovat CPU. CPU mám AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor 5000+ 2.60 GHz a základní desku mám MSI K9N SLI. Porádíte mi jak na to...? díky za odpovědi.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 bELodY Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 Nejsem v tomhle zběhlý. Ale myslim že musíš mít i dostatečné chlazení a asi i zdroj. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Wave Odesláno Duben 28, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 myslím že chlazení mám dobré.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 Je to black edition processor?Pokavad jo tak se to da lehce nataktujes : http://extrahardware.cnews.cz/pretaktovani-procesoru-amd-pro-naproste-zacatecniky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Wave Odesláno Duben 28, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 nevím jak to poznám, ale asi ne není to black edition processor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 sasa.lohr Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 black editon ma otevreny nasobic, coz by pro tebe bylo nejlepsi, ale pochybuji ze mas prave black neptej se jak taktovat, nejdrive si precti nekolik navodu, at mas trosku prehled a vis o co GO, pak se ptej cemu presne nerozumis, takhle se ptat je zbytecne, kazdy te posle na google Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 Klikni pravym tlacitkem na tento pocitac a tam dej vlastnosti potom ti vyjede system a jestli u processoru budes mit BE nebo Black edition tak to mas. Jinak normalni processor se tezko taktuje a musi se to delat pres bios Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 sasa.lohr Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 ale i black se dela pres bios, jen je vyhoda v tom, ze nemeni fsb, ale ciste nasobic, tim padem opadava nutnost predelavat delicku ramek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 ale i black se dela pres bios, jen je vyhoda v tom, ze nemeni fsb, ale ciste nasobic, tim padem opadava nutnost predelavat delicku ramek Jo to ja vim,jen jsem zkousel taktovat stare amd ale nevyslo mi to a pokazde se to resetovalo.Je s tim pekna patlacka navisit o trochu vic napeti a je to v haji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Wave Odesláno Duben 28, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 já právě nerozumím těm ramkám jak to nastavit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 sasa.lohr Odesláno Duben 28, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 28, 2011 tak prae proto si neco precti, na extrahardwaru je toho dost, tam si jiste vyberes nebudu tu vypisovat neco, co uz je nekde napsane, a rozhodne srozumitelneji :-D az si toho prectes nekolik, ale stale necemu nebides rozumet, tak ti poradime, takhle it to nikdo vysvetlovat nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Duben 29, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 29, 2011 něco ti poradím, musíš to zkouše a zkoušet. taktuju už jak dlouho a i lidi co to dělaj dlouho to zkouší a zkouší. Zatím sem všechny cpu a gpu co mi prošli rukou v pohodě nataktoval přes bios. jen jednou sem jednu základovku zkurvil, protože nešel resetovat bios. Ale když máš na základce tu malou baterku tak se není čeho bát (akorát bacha na napětí). jo dříve sem měl athlona x2 5200+ 2.7 taktovanýho na 3.4ghz s boxovym chladičem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 něco ti poradím, musíš to zkouše a zkoušet. taktuju už jak dlouho a i lidi co to dělaj dlouho to zkouší a zkouší. Zatím sem všechny cpu a gpu co mi prošli rukou v pohodě nataktoval přes bios. jen jednou sem jednu základovku zkurvil, protože nešel resetovat bios. Ale když máš na základce tu malou baterku tak se není čeho bát (akorát bacha na napětí). jo dříve sem měl athlona x2 5200+ 2.7 taktovanýho na 3.4ghz s boxovym chladičem No zkouset radsi na nejake spatne sestave s napetim neni radmo si zahravat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 no třeba co mam ted základovku, tak ta si napětí hlídá aby nedošlo k odvaření něčeho ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Wave Odesláno Duben 30, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 já jsem to zkoušel a povedlo se mit to nataktovat na 3.03GHz ale pak byl hodně nestabilní systém a seklo se mě natvrdo PC. a poslední funkční bylo nataktování na asi 2.89Ghz ale pak když jsem spustil Crysis 2 tak to vyhodilo jakousi modrou obrazovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 hrouzek1468626255 Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 Naposled co sem taktoval CPU tak mi odesla Zakl. deska :) (gigabite) a mozna aj CPU :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 no třeba co mam ted základovku, tak ta si napětí hlídá aby nedošlo k odvaření něčeho ;) To mam taky ale pri spatnem nastaveni se to resetuje a potom zase znova Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 jj, přesně tak to mám. A taktování mě baví ;), mam taktovanou grafiku. A to pc co mám v podpisu sem si sestavil za 4000kč a skoro všechny hry hraju na max (bez vyhlazování při maximálním rozlišení 1680x1050) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 jj, přesně tak to mám. A taktování mě baví ;), mam taktovanou grafiku. A to pc co mám v podpisu sem si sestavil za 4000kč a skoro všechny hry hraju na max (bez vyhlazování při maximálním rozlišení 1680x1050) Tak to gj :) mel bych taky jit zkouset neco taktovat uz skoro nevim jak se to dela :D Nevis jestli MSI R4890 OC se da dobre taktovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 No už je taktovaná od MSI, ale pro začátek bych ztáhl nejnovejší ovladače pro GK > http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx . A pak bych v AMD catalyst control center dal polořku perofermance > AMD overdrive (pak klikneš na zámek a odemkneš to a už jenom poposouváš ukazateli). A tíhle nic nezkazíš, když je to špatnej takt, tak pouze resetuješ pc a můžeš jet zase od znova. Až si nějakej nastavíš tak si zapni fraps (nebo něco na FPS) a sleduj jak ti narostli ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Duben 30, 2011 Nahlásit Share Odesláno Duben 30, 2011 No už je taktovaná od MSI, ale pro začátek bych ztáhl nejnovejší ovladače pro GK > http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx . A pak bych v AMD catalyst control center dal polořku perofermance > AMD overdrive (pak klikneš na zámek a odemkneš to a už jenom poposouváš ukazateli). A tíhle nic nezkazíš, když je to špatnej takt, tak pouze resetuješ pc a můžeš jet zase od znova. Až si nějakej nastavíš tak si zapni fraps (nebo něco na FPS) a sleduj jak ti narostli ;) Jako ovladac GK mam od MSI ten CCC A na to taktovani je potreba lepsi vetrani.To bych ted mel velkou teplotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Květen 1, 2011 Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2011 ale grafiku máš od ATI, takže si ztáhneš ty ovladače od AMD (AMD koupilo ATI). A lepší větrání nepotřebuješ, mě jede větrák při zátěži na 30% a teplota není vyší jak 58 stupnů. Je to dělaný tak aby se nic nestalo a nepřehřejva lo se to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Wave Odesláno Květen 1, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2011 nevíte čím to může byýt když to nataktuju třeba na 2.90GHz tak po chvíli se mi sekne PC...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Květen 1, 2011 Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2011 nestabilní takt a nebo přehřívání. Dělá to jen při zátěži, nebo i ve windowsu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Wave Odesláno Květen 1, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2011 dělá to ve windowsu pár minut po zapnutí..:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Artom Odesláno Květen 1, 2011 Nahlásit Share Odesláno Květen 1, 2011 To by mohlo byt to prehrivani ;) zkus si stahnout nejakej meric teploty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Wave
Dobrý den chtěl bych si nataktovat CPU. CPU mám AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor 5000+ 2.60 GHz a základní desku mám MSI K9N SLI. Porádíte mi jak na to...? díky za odpovědi..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
31 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.