Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak nastavit switch na lanpárty??

-Fredy-

Recommended Posts

Ahoj lidi. Z úterý na středu sme si domluvili s kámošema že si dáme menší lanpárty přez noc. :party: A já mám doma switch na 5 kompů. Jenže jsem na netu četl že se tam musí vyřešit nějak ip adresy. Ještě nikdy jsem tuto ,,operaci´´ neprováděl, takže nevim. Nerad bych ho tam dotáh a ono to nešlo. Poradíte někdo pls?? :idea:

PS: Ještě malá otázečka. Já mám Ubuntu 11.04 a ostatní ,,fičí´´ :D na widlích. Porozumí si tyhle dva OS??? A jestli tam mám něco nastavovat tak co. Moc děkuji za odpovědi. :thumbup:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Switch se nijak nenastavuje (a ty horsi - treba ten 5 portovej, co mas, ani nastavovat nejde).

Tyto 2 OS si samozrejme rozumi.

a k nastaveni, pokud to je opravdu switch a ne router, tak si kazdej bude muset dat manualne IP adresu, staci, kdyz si kazdej da 192.168.1.neco .. kde neco bude v rozmezi 1-254, takze treba

192.168.1.1

192.168.1.2

192.168.1.3

...

192.168.1.5

jako masku vsichni 255.255.255.0

jako branu nic, jako DNS nic (to je treba jen na internet, pro LAN party ne)

a po skonceni party nezapomente vse prenastavit tak, jak jste to meli (nejspise na - ziskat z DHCP/DHCP klient) - aby vam pak doma jel net :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu