-Fredy- Odesláno Květen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Květen 5, 2011 Ahoj lidi. Z úterý na středu sme si domluvili s kámošema že si dáme menší lanpárty přez noc. :party: A já mám doma switch na 5 kompů. Jenže jsem na netu četl že se tam musí vyřešit nějak ip adresy. Ještě nikdy jsem tuto ,,operaci´´ neprováděl, takže nevim. Nerad bych ho tam dotáh a ono to nešlo. Poradíte někdo pls?? :idea: PS: Ještě malá otázečka. Já mám Ubuntu 11.04 a ostatní ,,fičí´´ :D na widlích. Porozumí si tyhle dva OS??? A jestli tam mám něco nastavovat tak co. Moc děkuji za odpovědi. :thumbup: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Květen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Květen 5, 2011 Switch se nijak nenastavuje (a ty horsi - treba ten 5 portovej, co mas, ani nastavovat nejde). Tyto 2 OS si samozrejme rozumi. a k nastaveni, pokud to je opravdu switch a ne router, tak si kazdej bude muset dat manualne IP adresu, staci, kdyz si kazdej da 192.168.1.neco .. kde neco bude v rozmezi 1-254, takze treba 192.168.1.1 192.168.1.2 192.168.1.3 ... 192.168.1.5 jako masku vsichni 255.255.255.0 jako branu nic, jako DNS nic (to je treba jen na internet, pro LAN party ne) a po skonceni party nezapomente vse prenastavit tak, jak jste to meli (nejspise na - ziskat z DHCP/DHCP klient) - aby vam pak doma jel net :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-Fredy- Odesláno Květen 5, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Květen 5, 2011 jj je to switch, to vim jistě. Páč pro připojení k netu mám extra ip, protože to jinak nešlo. A moc děkuju za radu. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.