Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

HD projektor + Xb360


vytryol

Recommended Posts

Zdravim,

uz notnou dobu uvazuju o tom, ze bych si do sve sluje poridil k hrani na Xb360 HD projektor...

Samozrejme jsem procetl uz hafo clanku, ale zajimal by me i nazor prosteho ceskeho lidu...

Provozuje nekdo? v cem spatrujete jako denni uzivatele klady a zapory po zkusenostech?

(jde mi predevsim o nazory majitelu HD a FULL HD projektoru)

Thx for replies

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to ti můžu stoprocentrně odpovědět :) Projektor s xboxem mám. Projektor Benq W600+ (HD).Rozhodl jsem se v konečným řešení jen pro HD. Ten rozdíl s FULLHD je tam už na pohled nepatrnej. Co ti k tomu můžu říct je, že ho mám cca 2-3 měsíce a vzhledem k tomu, že pracuju na plný úvazek,do toho mám hokej a studuji dálkově vysokou,tak sem na něm už prosvítil 250 hodin. O kvalitách v přítmí nemusím asi mluvit (prostě dokonalost). Největší otázkou pro tebe asi bylo jak to vypadá přes den. Používám ho i přes den pořád.Třeba teď ho mám zaplej. Vždcky si stáhnu alespoň jednu žaluzii a je to pořád dokonalý. Mám dobrou svítivost, takže názory typu,že to přes den není vidět jsou klamné. Kolikrát jsem to používal i přes žádnou stáhnutou žaluzii a pořád je to super. Jsou s tím zážitky k nezaplacení. Ale tak zase ti nechci něco vykládat co by se ti nemuselo pak líbit. Je to vždycky názor jednotlivce, nicméně tenhle názor drtivě převažuje. Díkybohu projektory v dnešní době už nejsou to co dřív. Dříve to bylo opravdu přes ten téměř k nepoužití. Já tedy velmi doporučuji.Kdyby tě ještě něco zajímalo napiš. Nejsem tu tedy pořád, ale dneska se určitě jednou za čas kouknnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám na to opačný názor. Mám DLP projektor Benq PE7700, umí 720p. Je přímo určen pro domácí kino, takže žádná šílená svítivost jako u prezentačních projektorů. Přes den proto není moc použitelný, ale při dobrém zatemnění je to krása. Dokonalé barvy, kontrast a podání tmavých scén. Měl jsem na zkoušku půjčené i nějaké LCD prezentační projektory s šílenou svítivostí. Jediné jejich plus je právě ta svítivost pro použití ve dne a trochu ostřejší obraz. V noci naopak ta svítivost dost vadí. Vypaluje to oči. Dá se to stáhnout, ale pak už klesá kontrast. To na úvod a teď k tomu hraní. Promítám na úhlopříčku 5 metrů a koukám ze 4 metrů. Hrát jsem na tom zkusil jednou. Vypadá to pěkně, ale to je tak všechno. Na tak velkém obraze jsem neměl přehled o celém dění. Pro kino je to dobré, protože tě to víc vtáhne do děje, obraz tě "obklopuje". Při hraní jsem si mohl hlavu ukroutit. Raději hraji na Panasonic plazmě 94 cm, sedím od toho 2 metry a je to pohoda. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky DLP, ale chápu že si tooreku nebyl moc nadšený, protože svítivost tvého projektoru je jen 1100 ANSI a můj má 2600 ANSI. To je hrozně brutální rozdíl. Navíc tvůj projektor sice podporuje rozlišení 720p,ale jeho nativní rozlišení je WVGA (1280x720), tzn. že to není HD projektor. Každopádně k plynulosti jsem nespozoroval, žádné rozdíly oproti TV a to že bych musel kroutit hlavou u hraní,tak to rohodně ne a to jsem od plátna vzdálený zhruba 3-3,5 m.

Ale samozřejmě je to o tom,že každý má jiný vkus a jiný názor. Každopádně koupí projektoru rozhodně neprohloupíš. Je to parádní záležitost ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No každopádně se určitě shodneme na tom, že projektor je parádní věc. :-) S tím rozlišením nevidím problém. Že to není full HD, ale jen HD ready, mě netlačí. Z xboxu nebo popcornu to valím 720p a projektor jede ve svém nativním rozlišení 720p (1280x720), takže všechno je, jak má být. Svítivost mi stačí. Na koukání na blbosti přes den je telka, večerní kino po setmění má tu správnou atmosféru. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se rozhodně shodneme :) Promiň s tím rozlišením sem se překoukl. Svítivost rozhodně stačí,ale přesně jak říkáš. Je to díky tomu hlavně na večer. Právě díky té větší svítivosti,to můžeš použít i přes den. Co mi teda ještě chybí, tak jsem zatím nevyzkoušel promítání ve 3D,ten můj to totiž podporuje,tak někde musím splašit brýle :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 months later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu