pozitro Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Čáu, zajímalo by mě, jestli někdo využíváte nějakou z výše zmiňovaných věcí ve škole? Už mě začínaj vadit nepřehledné a nečitelné sešity a myslím si, že by se to Macbookem popřípadě iPadem zlepšilo :) Jaky na to máte názor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 MacBook pouzivam :) Ale ty se asi ptas na stredni :) Tam jsem sice nemel Maca, ale do skoly jsem notes taky nosil, ale uprimne ti musim rict, ze je lepsi si to psat normalne do sesitu. Treba matika ani jinak nejde, ale u ostatnich predmetu je to dobre hlavne kvuli tomu, ze si to pak lepe zapamatujes (pamatujes si, jak jsi to psal a kam jsi to psal) a lip se z toho pak uci. Kdyz to napises na notesu (je jedno, jestli na Macu nebo na jinem notesu :) ), tak je to proste tistene, neosobni a hur se z toho uci. Nehlede na to, ze aby ses fakt poradne naucil, tak si to musis vytisknout (spotreba papiru), protoze jinak se nic nenaucis, protoze se budes rozptylovat cimkoliv jinym a navic na papir si muzes delat poznamky. No, ale naopak na maturitu, kdyz se delalo opakovani, tak bylo lepsi si to psat do notesu - dalo se to rozkopirovat ostatnim a navic jsem se stejne ucil z tistenych veci (je toho tolik, ze to jinak nejde), takze moje nejake vypisky tam akorat pekne zapadly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 VOndy1468624023 Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Do noťasu si píšu leda tak o češtině... u jinejch předmětů je to skoro nepoužitelný :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 armyk Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Dival jsem se na aplikace pro iPad a byl tam jedna dost dobre zpracovana. Ktera podporovala jak text tak i kresleni pomoci prstu, coz se mi moc libi. Navic je malej skladnej ale u tak s dostacujici obrazovkou... Takze si myslim ze ipad by byl pro tento ucel mnohem vhodnejsi. Rychlosti psani se nebojim, klavesnice na obrazovce mi velice vyhovuje a pise se mi na ni snad lepe jak na Hardwarove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Tak to bych chtel uprimne videt, jestli bych stihal datlit dostatecne rychle na iPadu, zatimco profesor diktuje :D Myslim, ze ne. Klavesnice na iPadu neni vylozene spatna, ale na delsi texty nepouzitelna, navic se dost casto stava, ze udelas preklep. Imho iPad na poznamky je spatny vtip :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Anonymous_ mě se třeba daleko lepší vždycky učilo z tištěného než z ručně psaného a to podle mě píšu dobře. Je pravda, že hned po napsání si toho asi víc zapamatuju, když si to napíšu ručně, ale pokud si mám prostě něco "nabušit" do hlavy, tak mi to jde daleko lepší z tištěného textu. Jinak o tom rozptylování někde jsem viděl, že na mac je alikace, která ti zvýrazní jenom to na co se chceš soustředit a ostatní věci okolo zatmaví. Nezkoušel jsem, ale třeba to při soustředění na něco trochu pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anonymous_ Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Jasne, tak je to na kazdem. Nechci tu v zadnem pripade neco nekomu vnucovat - jen rikam, ze je treba si to vyzkouset. Ja treba jsem zastance pocitacu v kazdem pripade, takze tohle vazne nepisu jentak :) Take jsem chtel psat vsechno na PC a cist to z PC, ale proste pak jsem zjistil, ze pri tom memorovani krom toho psani jde taky o to si to hezky zvyraznit (mozna by ses divil, ale uz pritom si to ten mozek ulozi - kdyz si to zvyraznovacem prejedes a prectes si to) a take si zapamatujes tu pozici toho textu (bylo to pod tim diagramem... v pate kapitole se o tom psalo... bylo to mezi tema odstavcema.. bylo to na tom prehnutem listu.. atd.) A s tim soustredenim - verim, ze nejsem sam - dokud jsem na PC, tak at mam jakoukoliv app, stale mam nutkani zmenit si nejakou pisnicku (a tim uz z te app vyjedu a vsimnu si treba nove zpravy na IM) nebo omrknout facebook nebo chatbox.. atd. Kdezto kdyz mas papir, tak sedis/stojis/nekam si zalezes a proste se soustredis jen na ten papir :) Ale opet - je treba si to vyzkouset. A musis uznat, ze urcite ne kazdemu prospeje prechod na notes z klasickeho sesitu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Nevim no každýmu to asi neprospěje psát poznámky elektronicky, ale mě třeba jo. Máš pravdu v tom čtení z pc proto já to třeba z pc nečtu. Vůbec bych se nemohl učit na pc už jenom z toho zvyku držet ten papír v ruce, takže to vytisknu a potom se mi z toho učí daleko lepší než z ručně psaných poznámek. S tim soustředěním by se to dalo vytrénovat prostě si musíš říct NE a nikam jinam nekoukat a mít před sebou jenom aplikaci potřebnou k učení :D ale u mě je stejně problém v tom, že se mi špatně učí z monitoru možná třeba na tabletu by to šlo, ale ten zatim kupovat nechystám, takže nemůžu posoudit jestli by se to vyrovnalo papíru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 LoCo99 Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 já se rozptyluju zase mnohem víc s papírem než s počítačem :lol: ... chce si to zkusit obojí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 piggy Odesláno Červen 16, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 16, 2011 Píšu všema 10 a mám tak 300 úhozů za minutu, ale stejnak je pro mě pohodlnější si psát poznámky na papír a tak. Při přednáškách to na papír jenom tak načmárám, žádná uprava nic. Pak si to vemu, přepíšu do Maca, tam si to už zvýrazním a upravím podle sebe, pak to vytisknu a učím se z tištěných materiálů. Ipad je na poznámky nesmysl, to se budeš víc soustředit na to psaní, než na poslech přednášky. Pro člověka je prostě nejpřirozenější psát poznámky vlastní rukou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 pozitro Odesláno Červen 17, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Červen 17, 2011 Na iPadu se mi píše skvěle... a vždycky můžu použít bluetooth klávesnici. Text + kreslení v jedné školní aplikaci, kde se to dá exportovat do PDF. Navíc nepočítám, že bych se to učil z iPadu, ale vytisknul bych si to... Jak říkal any. je to fakt přehlednější když si podtrháváš a víš kde co je. Začínám o tom iPadu čím dál tim víc uvažovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Zavorka Odesláno Červen 17, 2011 Nahlásit Share Odesláno Červen 17, 2011 macbook a ipad do školy? koukám že jsem z hodně chudé části čr já byl rád že mám ve škole eee 701 xD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
pozitro
Čáu, zajímalo by mě, jestli někdo využíváte nějakou z výše zmiňovaných věcí ve škole? Už mě začínaj vadit nepřehledné a nečitelné sešity a myslím si, že by se to Macbookem popřípadě iPadem zlepšilo :)
Jaky na to máte názor?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
11 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.