Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Wifi+adsl

Dupenka

Otázka

Mám internet přes ADSL na PC, zajímalo by mě jak udělám, abych měl i wifi. Koupil bych v alfě nějakou wifinu a jak bych ji pak připojil aby vysílala? Jestli je nějaká rozdvojka, abych nemusel vytahovat kabel s pc do wifini a nebo jestli to jde nějak připojit k - nevím jak se to jmenuje (černá krabička odkud vede kabel k PC a svítí tam světýlka). Na to jsem úplný kokos.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Takže mám tohle Motorola Surfboard cable modem:

[ATTACH=CONFIG]13241[/ATTACH]

Co bych si teda měl koupit: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L14008702K0UB

A jak bych to měl zapojit? Modem je v obýváku a PC v pokoji, takže že bych ethernet kabel vypojil z PC a zapojil do routeru a pomocí dalšího ethernet kabelu vedl net z router do PC?

Odkaz ke komentáři

• 0

Taky záleží jestli máš u poskytovatele víc IP adres nebo to musíš routovat, protože potom by si potřeboval router. Ještě řekni nějakou cenu kolik do toho chceš dát.

edit: ještě taky záleží jestli chceš wifi jenom b/g nebo b/g/n a nebo dual a/b/g/n

Odkaz ke komentáři

• 0

Pokud máš jednu IP musíš mít router, ale kdyby jsi jich měl víc, tak ti stačí wifi. Když to nechceš zjišťovat, tak musíš koupit router. Dej si pozor na levné routery, portože nemají tak kvalitní čipy a v kobinaci s ještě horší kvalitou u mobilních telefonu nemusí fungovat. Znám spoustu lidí co si koupí levnou wifi a výsledek je ten, že jim nic nefunguje.

Ještě mě napadá otázka ty ten router umíš nastavit?

Odkaz ke komentáři

• 0

Za prvé ADSL router si nekupuj, podle toho modemu máš net od kabelovky (UPC) a byl by ti k ničemu. Musíš se podívat do této sekce http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L1400872Z90UB

Za druhé ano vytáhneš z PC kabel, ten zapojíš do WAN portu routeru a druhý kabel zapojíš mezi LAN port routeru a PC.

Odkaz ke komentáři

• 0

Byl jsem dnes v Alfě a poptal jsem se. Chlap mi řekl, že buď si koupím teda nějaký router, jak píše huhla, ale budu mít dvě krabičky - modem a router a bude to žrát elektřinu, což je na houby a nebo si mám koupit tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008702K0UBYAT - což teda chápu tak že je to modem+router a nahradím to za ten modem, což mi připadá jako lepší volba.

Huhla proč bych si neměl kupovat ADSL router když mám ADSL internet od UPC.

Jinak když už si něco koupím, tak se to musí ještě nějak naštelovat? Nestačí to jenom zapojit?:D

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu