Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Notebook nebo auto?

Ingnition

Recommended Posts

Zdravím,

poslední dobou řeším takovou věc. Momentálně si dělám řidičský průkaz a ke konci léta budu mít cca. 25 000 Kč. Mám dvě možnosti. Koupit si notebook a příslušenství do 25 000 Kč, nebo si koupit své vlastní auto do 25 000 Kč. Co by jste si vybrali vy? Mě by se hodně hodil notebook, protože ten můj současný je několik let starý a dosluhuje. Jenže zároveň mít své vlastní auto je něco úplně jiného a určitě i věc do budoucna. Ale děsím se toho, že auto za 25 000 Kč už moc nevydrží a za rok s ním budou jen starosti a peníze. Jenže zase zmarnit šanci mít své vlastní auto notebookem? Nevím. Notebook zase využiji podstatě více, protože nemá téměř žádné finanční náklady oproti autu.

No prostě jednoduše, do čeho by jste šli vy? Předem děkuji za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží hlavně co využiješ víc, já třeba určitě auto, protože pořád někam přejíždim, ale na ňáký ježdění po městě bych ho nechtěl. 25K sice na auto není žádná sláva, ale pořád se dá sehnat i něco solidního, hlavně to jít kupovat s někým kdo tomu rozumí!

Jinak, máš už kdyžtak ňákej tip kdyby jses rozhodl pro auto?

E:// Tady jsem našel moje oblíbený BMW E36 1.8, ale za tu cenu je to podezřelý, určitě se najde ňáká vada...

http://bmw-autobazar.sbazar.cz/bmw-e36-1-8-85kw-celechovice-na-hane-o6048819.html

Odkaz ke komentáři

Záleží hlavně co využiješ víc, já třeba určitě auto, protože pořád někam přejíždim, ale na ňáký ježdění po městě bych ho nechtěl. 25K sice na auto není žádná sláva, ale pořád se dá sehnat i něco solidního, hlavně to jít kupovat s někým kdo tomu rozumí!

Jinak, máš už kdyžtak ňákej tip kdyby jses rozhodl pro auto?

E:// Tady jsem našel moje oblíbený BMW E36 1.8, ale za tu cenu je to podezřelý, určitě se najde ňáká vada...

http://bmw-autobazar.sbazar.cz/bmw-e36-1-8-85kw-celechovice-na-hane-o6048819.html

Měl bych to jen na ježdění. Zatím jiný důvod pro to nemám, protože jsem pořád student. Ale je fakt, že auto za 25k bude fakt plechovka, která má pár měsíců před důchodem. Jinak jsem přemýšlel nad Ford Mondeo (r.v. 97, 98, 99). Nebo ještě Opel Vectra, ale tam se prý hodně sere náprava (hlavně ta zadní). Takže jsem to dal stranou. Ale to Mondeo je hodnocené jako velmi dobré auto a že dlouho vydrží (ale vždy záleží jak k tomu přistupoval původní majitel...). Nejspíš půjdu do toho notebooku.

Odkaz ke komentáři

Jestli mas na auto JEN 25k, tak se na to rovnou vyser. Auto za 25k neni a nemuze byt provozuschopne, aniz bys do nej investoval dalsi penize (a pokud je, tak jen kratkou dobu). Za 25k sezenes stare rezave herky, ktere jsou maximalne tak nablejskane a se kteryma budes jezdit tyden, nez se podela prvni vec - a pokud nejsi automechanik (bydlici na srotaku), tak te to vyjde dost draho. A k tomu pripocti STK, emise a povinne a popr. dalnicni znamku (nevim kam s tim planujes jezdit) a samozrejme benzin a dalsi drobne vydaje (olej - stara auta ho zerou pomalu vic jak benzinu :D , voda do ostrikovacu atd atd...)

Ve studentskych letech je auto JEN zabava. Draha zabava. Pokud se muzes dopravovat autobusem, jezdi autobusem. Zazobanek asi nebudes (aby ti bylo jedno, kolik za to auto vyhodis), protoze to by jsi do nej asi investoval vic, nez 25k...

Jojo máš pravdu. Plně s tebou souhlasím. Nablýskaný jsou jednoznačně :D Prdim na auto, za tu cenu nemá smysl. Autobusem se dopravuji každý den (když je škola). Zazobanej fakt nejsem. Jsem vůbec rád, že ty peníze dostanu :D A hodně mi záleží, za co to utratím, protože tolik peněz na útratu hoooodně dlouho mít nebudu. Tak proto to tak řeším. Tak či onak bych ten notebook využil víc a potřebuji ho docela akutně nahradit za aktuální šrot co mám.

Odkaz ke komentáři

Mám známýho kterej cca před 5ti lety kupoval Peugeota 309 1.4 benzín, r.v. 91 - od tý doby co ho má s ním do teď jezdí a ještě neměl jedinej problém co se týče motoru, převodovky, nápravy atd... jen klasický údržby jako výměna filtrů, oleje atd. a to stojí denně venku, no nemůže si ho vynachválit a kupoval ho za 30K, v květnu dělal STK a bez problému prošel, takže i když uběhlo od tý doby pět let tak určitě by se stále našel podobnej případ, ale ať každej uzná sám co je pro něj vhodný.

Odkaz ke komentáři

Mám známýho kterej cca před 5ti lety kupoval Peugeota 309 1.4 benzín, r.v. 91 - od tý doby co ho má s ním do teď jezdí a ještě neměl jedinej problém co se týče motoru, převodovky, nápravy atd... jen klasický údržby jako výměna filtrů, oleje atd. a to stojí denně venku, no nemůže si ho vynachválit a kupoval ho za 30K, v květnu dělal STK a bez problému prošel, takže i když uběhlo od tý doby pět let tak určitě by se stále našel podobnej případ, ale ať každej uzná sám co je pro něj vhodný.

Já věřím, že se najdou technicky auta v pořádku za malej peníz. Ale trefit se do něčeho takového v těch statisíců aut co se prodává v cenové relaci do 25k je opravdu těžké.

Odkaz ke komentáři

Si kup notebook za mene nez 25000 (predrazene delo, ktere bude za pul roku stat polovinu, je fakt k nicemu) a jeste ti zbyde. ;) Sice si za to auto nekoupis, ale porad budes mit docela dost penez stranou. Nikdy nevis, kdy se ti treba podela mobil, nebo si budes chtit koupit 3DS/PSP apod...

Odkaz ke komentáři

na auto se bez stalych prijmu vybodni...

krome poctacni investice pocitej s pojistenim + investice na prohlidky nebo kdyz se ti neco rozsype.. ale urcite bych se priklonil taky k nazoru dena.. za 25k ntb nekupuj... kup radsi za polovinu stejne to bude za rok jedno ;)

Odkaz ke komentáři

Už jsem na 90% rozhodnutý pro notebook + příslušenství. Ale ještě se uvidí, až ta doba příjde. (cca. ani ne měsíc). Pak dám vědět, co jsem nakonec koupil :D Jinač Favorita si fakt kupovat nebudu :) To se na mě nezlob, ale s Favoritem bych v životě jezdit nechtěl.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu