Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Slimko "rachtá" + zadní USB


Celdon Shooper

Otázka

Čau,

mám problém se slimkem. Je úplně nový, kupoval jsem ho asi dva měsíce zpátky.

Konzoli mám na stole ve vodorovný poloze. Jde o to, že čas od času začne konzole rachtat. Nevim odkud to jde, asi z větráku, protože se to stává když je mechanika nečinná. Zvuk je to, jako by se trošičku vyosil větrák. Stačí ale lehce klepnout na vršek konzole a všechno je zas ok.

Udělalo to všeho všudy asi třikrát, ale stejně z toho nemám dobrej pocit. Třeba co by to udělalo po delší době, kdybych to vždycky hned "neodklep". Nevíte co s tim?

Další můj problém se týká USB. Nevím, kterej exot vymyslel, že přední zdířky jsou zapuštěný půl metru v útrobách konzole za úplně úchylnou klapkou. Kombinací tohohle nesmyslnýho umístění USB a mojí inteligence vznikl problém. Chtěl jsem si pustit film, a tak jsem do USB zapojil obyčejnou čtečku microSD karet (takovou tu, která čouhá ze zdířky asi půl centimetru). No a teď jí nemůžu vyndat, protože nevyčuhuje z konzole ven a nemám jí tedy za co chytit. Je asi centimetr vevnitř, a z levý a horní strany u ní není skoro žádnej prostor. Kartu jsem vyndaval pilníkem na plastikový modely, ale teď spadla dolů a zašprajcla se tam. To asi budu muset řešit rozebráním.

Jenže já mám ještě jednu kartu a jednu čtečku. Do druhýho předního portu jí dávat nebudu, to bych byl ♥♥♥♥♥. Tak jsem jí dal do jednoho z těch portů vzadu, a čtečka se rozblikala, což mělo signalizovat, že je všechno ok. Jenže konzole mi ji jako Přenosné zařízení nenašla. Jak je to možný? Zadní porty nefungujou? Čtečkou to neni, nevzalo to ani flashku..

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

18 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

Co se týče toho rachtání, tak to se mi stávalo u větráku u pc, stačilo do něj bouchnout a vše bylo ok, možná zkus dát xko do svislý polohy a uvidíš jestli to dělá taky. Kdyby tě to hodně štvalo, tak ti asi nezbejvá nic jinýho, než reklamace, ale myslím, že nic krom toho rachtání ti nehrozí. A co se týče těch zadních USB, tak jsem myslím četl, že se tam má flashka nebo cokoli strkat při vypnutém xboxu a pak až ho zapnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

no takhle, nevím přesně jak je to u xka, ale u PC je rachtání celkem problém (při výkonných CPU) protože se přetáčí, a pak dochází k přehřátí CPU. Myslím že u slimka to již takový problém není pretože ponaučení z předešlé CORE verze (byla to nejporuchovější elektronika na trhu) kdy se CPU neuvěřitelně přehřívalo což vedlo k RROD (red ring of dead) tak u slimek zavedli že když se CPU přehřívá tak to xko nedevolí a automaticky ho vypne a po zapnutí hodí RDOD (red dot of dead-stejné jak red ring) ale jen dočasně aby Xko ochránilo před přehřátím max za den to pak pojede ok ale musí si to odpočnout, takže kdyby se ti stalo že se xko vypne a poté by nechtělo naskočit a místo zelené tečky tam kde se xko zapíná bude svítit červená tak je potřeba to asi poslat na reklamaci (pokud nemáš modifikovaný xbox) Ale osobně si také myslím že kdyby si skusil dát do svislé polohy že to dělat nebude.Nemáš to xko třeba namáčklé u zdi nebo na něm něco položeného (na větrání)? S tím zadním USB je to ok ono jak kdy, když je to věc dělaná přímo na Xbox (ovladač,GH: mkrák, play and charge) tak to jde zapojit rovnou, pokud se jedná o flashku tak starší flashky musíš mít jak tady kolega popisoval vyplné xko apak ho zapnout aby se to načetlo, ale u čtečky karet je to tak že ta karta musí být naformátovaná na typ xka (teď přesně nevím) jinak ten kryt ze předu je dobrý pač u PC se do toho dostane prach a je USB v háji, ale jak komu to vyhovuje no. omlouvám se za případné chyby jsem unaven a píšu po tmě :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
no takhle, nevím přesně jak je to u xka, ale u PC je rachtání celkem problém (při výkonných CPU) protože se přetáčí, a pak dochází k přehřátí CPU.

Mohl bys vysvětlit co jsi myslel slovním spojením, že "se přetáčí" ? Je to trochu nelogická věta.

To Celdon Shooper:

Co se týče té čtečky karet, je to nejspíš tím, že čtečka nepodporuje přímo technologii Mass Storage, ale potřebuje k běhu ovladače, které xbox samozřejmě nemá.

Tu zaraženou čtečku do předního USB portu, zkus vydolovat nějakou tenkou pinzetou, jiná rada na to asi není, jedině xbox rozdělat, což není dobré řešení kvůli záruce a kvůli jakémukoliv poškození, které bys demontáží mohl způsobit. Škoda, že Slim nemá snímatelný přední kryt jako předchozí model.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

přetáčení se stává u PC, jedná se o větrání co je na CPU tak se z nějakého důvodu přetočí (když na to naletí prach nebo když je větrák v pohybu a něco do tohu vrazí). tak se větrček jednoduše přetočí a pak to takhle chrčí, po bouchnutí je to zas na chvilu ok, ale nevím co y to spůsobilo u xka, možná ten prach, beno kdybys na tom měl něco položené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

ne :D. ale je jinak natočen ja šroubu jak z továrního stavu a když se to takhle udělá moc tak to prostě začne vadit

EDIT: ale takhle, ono se to počase u PC spravý. Čím víc a déle větrák pracuje tak se to zase srovná. Ale jak říkám, u xka nwm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Nejdřív díky všem za rady.

Rachtání teda asi, jak to tak vypadá, úplně normální záležitostí Slimka nebude. Napsal jsem tedy na MS support a uvidím.

Jinak konzoli do svislé polohy dávat nebudu, mám ji na stole vedle monitoru a prostě vím, že bych jí shodil několikrát denně, což by mohlo mít fatální následky :).

Kolem konzole je taky místa dost, položenýho na ní taky nic nemám. A co se týče prachu.. to není case, to je klícka, takže tomu já nezabrání.

To USBčko zatím řešit nebudu. Tu čtečku pinzetou nevytáhnu, neni tam místo kam bych moh pinzetu strčit. Asi mi nezbyde nic jinýho než žašroubovat šroub nebo vrut dovnitř do čtečky, tam kam se dává karta, a čtečku tak vytáhnout. Zmínil jsem se o tom v tý zprávě na support, tak mě třeba někam nasměrujou.

A pokus o rozchození zadních USB už jsem taky vzdal. Jsou taky zapuštěný asi půl centimetru v konzoli, takže ta flashka tam byla zasunutá jen asi do 3/4, a dál to nešlo, protože tomu bránil plastovej kryt flashky, kterej je moc širokej. To samý čtečka. Dělal jsem to po tmě, tak jsem si toho nevšim a tudíž jsem si myslel, že USB nefunguje.

Takže ještě jednou díky za rady ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0
ne :D. ale je jinak natočen ja šroubu jak z továrního stavu a když se to takhle udělá moc tak to prostě začne vadit

EDIT: ale takhle, ono se to počase u PC spravý. Čím víc a déle větrák pracuje tak se to zase srovná. Ale jak říkám, u xka nwm

Větrák má nějaký šroub ? Já tam žádný šroub nemám :wohow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ale né, ať nám to vysvětlí, na jakém šroubu se mu točí větrák, to mě hrozně zajímá :wohow: Třeba má nějaký super větrák co se točí na šroubu a ten se třeba opravdu může přetočit. Že jsem ho nikdy neviděl, neznamená, že třeba neexistuje :wohow:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Pokud já vám, tak každý větrák je založen na systému ložisek, ať už kuličkových nebo trecích či fluidních. Představa, že ve středu lopatek je díra, kteoru snad prochází šroub s motorkem je zcela zcestná. Každopádně ani o "přetáčení ložisek" jsem nic nenašel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

A proto bych tak strašně chtěl, aby nám to sisiliska vysvětlil, jaký že šroub to v tom větráku má. Samozřejmě že "přetočení" je holý nesmysl jak z technického hlediska, tak z pouhého rozumu. Nicméně chtěl bych se dostat k pointě onoho "přetáčení větrání" :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

No jak se tak dívám na sisiliskovo profil tak jeho koníčkem je - "sraní na školu" - možná by na ní neměl tolik kálet ale měl by si zjistit na jakém principu fungují větráky, jak tady jeden kolega správně vysvětloval princip ložisek. A jak tady sisiliska někomu radil BRAIN ON - že má zapnout mozek tak to by měl udělat hlavně sám a nedělat tu ze sebe blázna... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu