Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

netbook hp + linux jak z toho ven???

vvacek

Otázka

Čauvec, koupil sem si novej netbook hp mini 110-3000 a páč sem tam měl win7 starter tak sem se rozhodl změnit OS na win7 ultimate, jenže notes byl hrozne spomalenej takže jsem si tam pak hodil linux ubuntu. Jenže to sem nevěděl, ze tam nepude fůra programu z windows, takže zase zpátky na windows a tu je problém. Chci si tam dat XP, jenže při bootovani z flashky mi vyskoci nějaká chyba že mam skontrolovat hardisk od viru a jestli je spravne zakončen atd. (si to moc nepamauju) no a na netu jsem se dozvěděl, že by se měl v biosu zmenit mod sata driveru na IDE (nebo nak tak) jenze v netbooku tehle serie chybí to nastavení takže jsem uplně bezradnej. Nemá někdo t tímhle zkušenosti? Kdyby jo, tak trochu podrobněji prosim, protože na webu jsem z toho nic nepobral. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

1) to, ze mas zkontrolovat HDD od viru ti to urcite nepise, to sis vymyslel

2) vubec to nesouvisi s linuxem

3) proste potrebujes nastavit emulaci IDE, protoze v XP nejsou SATA drivery. Pokud v BIOSu nikde neni, tak jedine pres nlite nacpat do instalacky SATA drivery (ovladace zakladky) - jinou moznost nemas

... a to, ze te prekvapilo, ze na linuxu "nejde hodne programu z windows" mi prijde hodne vtipne :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu