Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

LED LCD TV - Input lag


leedR

Otázka

Zdravím,

úmyslně tento dotaz nepíši do téma ''Xbox360 připojení a výběr TV či monitorů'', kvůli přehlednosti odpovědí. Proto adminům případně děkuji za pochopení ;).

Začal jsem vybírat LCD LED TV především na filmy a hraní (xbox) a do teď jsem si myslel, že tzv. ''blur effect'' a značné zpomalování reakcí (od zmáčknutí tlačítka - po zobrazení na tv) je prostě normální věc, nebo mi odchází konzole .. a ono se jedná o tzv. Input lag, se kterým se BOHUŽEL momentálně setkávám i na svém LCD monitoru od Samsungu.

Tomuto bych chtěl předejít při koupi nové TV a proto prosím o veškeré rady na toto téma a případně doporučení nějaké TV někoho, kdo tento problém také řešil a ví o čem mluvím.

Požadoval bych: 32'' LCD LED TV

100 MHz ??? - kvůli tomuto problému si nejsem jistý, jestli je varianta 100 Mhz dobrá?

cena cca do 10.000 Kč

Předem bych se rád vyvaroval odpovědí, že to není znát a že je to kravina všechno. Myslím, že už mám něco nahráno a ten rozdíl v plynulostech je opravdu znatelnej. Prý jsou na některých TV možnosti přepínání různých módů (game mode, movie mode... atd), kde se sníží ze 100 MHz na 60 MHz, aby se právě tomuto vyvarovalo.

Pročítal jsem různá fóra, ale přesto prosím nějaké rady, tipy a doporučení, nebo vaše zkušenosti s tímto problémem ;) ... budu rád za každou odpověď !!

např.:

http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1383557-lcd-led-tv-console-gaming-input-lag-list-chart-2.html

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1199226

Děkuji moc ! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

V testoch, recenziach zvykne byt merany aj "input lag". Co som videl, tak tie nove LG LED (aj pri pouziti "game mode") su na tom horsie, ako napr. Sharp 830, Philips 6606/7606 - tieto maju okolo 30ms, co je hranica aj pre hardcore hracov. Vyssie ms pre beznych, co tiez nie je tragedia okolo 50ms. V TV su "game mode" ("PC mode"), kde su vypnute rozne obrazove vylepsenia, aby nebrzdili vstupu. Nemas sa coho obavat aj pri vyssich Hz ako 100, pretoze sa to da aj manualne vypinat.

Z akej vzdialenosti budes na TV pozerat?

Napr. http://hdtelevizija.com/recenzije/plazma-lcd-televizori-monitori/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

Ja len kvoli tomu, ze uhlopriecka by mala byt podla vzdialenosti sledovania, ak chces mat aj nieco z hrania! Pises 2-4m, to je dost velky rozdiel :) 32" by este mohlo byt z 2 metrov (skor 37") , ale zo 4m uz nad 50". Z 3 metrov takych 46". Takze u teba ber aspon 40"/42".

P.S podla tych merani input lagu, tak tohtorocne Samsungy (D) maju 50-70ms.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu