Zoombik Odesláno Říjen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 5, 2011 Tak mě napadlo... proč neexistují půjčovny her, podobně jako to je u filmových DVD, nebo ano? Prostě za menší poplatek třeba na týden, člověk to dohraje a vrátí... Druhá věc je, zda to není proti licenčním pravidlům... Zas tolik se v tom nevyznám, ale myslím, že to bude asi ten problém nebo co si o tom myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kendykejnova Odesláno Říjen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 5, 2011 v americe nevim jestli este ale byli pojcovny na hry.muj kamos amerrikanec jezdi casto na leto k nam tak mi o tom rikal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cartman182 Odesláno Říjen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 5, 2011 Tady je něco jako půjčovna her :) http://www.gmax.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravendhi Odesláno Říjen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 5, 2011 Už sem o tom tady nějakou diskuzi kdysi četl a závěr byl, že je to proti licenčním podmínkám, kde se mluví o poskytování obsahu třetím stranám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepthroat1468623923 Odesláno Říjen 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 5, 2011 V CR jich nekolik je, treba v Praze u metra Luka, zkus zagooglit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zoombik Odesláno Říjen 6, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 6, 2011 Tak děkuji, spíš mě zajímal jen názor, myslel jsem si, že to bude narážet na legislativu, ani nemám o takovou půjčovnu zájem, jen mě to tak napadlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Novys106 Odesláno Říjen 8, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 8, 2011 v něměcku je půjčovna her už jak dlouho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RentFun.cz Odesláno Říjen 12, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2011 No, v Česku Gmax specializuje se na pronájmu her pro herní konzoly. Rozvíjeli se rychle minulý rok, tento ale nějak pomalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravendhi Odesláno Říjen 12, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2011 A není to tedy nezákonné ? Pokud vím tak MS neschvaluje jakékoliv poskytování jejich obsahu třetím stranám. Nebo to alespoň vždy tvrdí v licenčních podmínkách jejich SW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepthroat1468623923 Odesláno Říjen 12, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2011 Co vim to funguje to tak ze pujcovny ti hru prodaji (jako bazarovky) a pak ji od tebe vykoupi zpet. Nejsem pravnik ale myslim ze by to melo byt ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zoombik Odesláno Říjen 12, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2011 Jedině takto, protože jakékoliv půjčování již zakoupené hry (nebo kteréhokoli jiného SW) je porušení licenčních podmínek a hrozí za to tvrdé postihy, kór když je to předmětem výdělku. Podobně to je i s DVD nebo videokazetami (půjčovny je kupují zam mohem vyšší peníze, než je běžné, právě proto, aby je mohly půjčovat dále) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravendhi Odesláno Říjen 12, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 12, 2011 Nejsem si jistý tím co říkám, ale myslím že v licenčních podmínkách (nevím jak u her) je také psáno, že se produkt nesmí dále prodávat, což by znamenalo, že ani to bazarové prodávání by nebylo legální. Pokud vím, tak MS si zakládá právě na tom, aby se jeho produkty prodávali jen od autorizovaných distributorů, jen jednou a nepřeprodávaly dál. Ale samozřejmě víme jak ve skutečnosti funguje. V každém případě pokud nějaká půjčovna funguje, tak na 99% je v Praze, nebo kdekoliv jinde a daleko než bydlím já, takže pro mě asi bezpředmětná myšlenka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepthroat1468623923 Odesláno Říjen 13, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2011 Nejsem si jistý tím co říkám, ale myslím že v licenčních podmínkách (nevím jak u her) je také psáno, že se produkt nesmí dále prodávat, což by znamenalo, že ani to bazarové prodávání by nebylo legální. Pokud vím, tak MS si zakládá právě na tom, aby se jeho produkty prodávali jen od autorizovaných distributorů, jen jednou a nepřeprodávaly dál. Ale samozřejmě víme jak ve skutečnosti funguje.V každém případě pokud nějaká půjčovna funguje, tak na 99% je v Praze, nebo kdekoliv jinde a daleko než bydlím já, takže pro mě asi bezpředmětná myšlenka. To je nesmysl, navíc takovou věc ti v licenčních podmínkách zakázat nemůžou to by muselo být v legislativě státu kde žiješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ravendhi Odesláno Říjen 13, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2011 No on to až takový nesmysl být nemusí, pokud jsi někdy četl licenční ujednání windows, tak si vzpomeň na pasáž, kde se píše o tom, že jejich licenční politika je nadřazená jakýmkoliv jiným zákonům a pokud s tím nesouhlasíš, nebo nemůžeš souhlasit, tak podmínky nemáš přijímat. Samozřejmě je to v podstatě nesmysl aby cokoliv bylo nadřazeno zákonům ČR, ale MS si to klidně do podmínek napíše a těžko říct, co by mohli udělat, kdyby přišlo na věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Freeze Odesláno Říjen 13, 2011 Nahlásit Share Odesláno Říjen 13, 2011 Až by přišlo na věc tak platěj naše zákony, ať maji v eula co chtěj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.