Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

server doma

honzaik

Otázka

chtěl bych si doma založit server, mám už nainstalovanej apache a normálně localhost funguje v síti. ale ted nevím jak zjistím že mám veřejnou ip a jak nakonfigurovat router aby, když někdo napíše mojí ip (pokud bude veřejná) zobrazí se mu ten server na mém pc. ISP je O2.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

16 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Pokud mas od O2 ADSL, tak by jsi mel mit verejnou IP adresu. Poznas to tak, ze se podivas do routeru/modemu a ten ti ukaze tvoji externi IP. Pokud je stejna, jako ip co se ti zobrazi treba na mojeip.cz, tak mas verejnou. Pak uz musis jen prenatovat port 80 a popr. dalsi, ktery chces mit dostupne zvenku ;)

Odkaz ke komentáři

• 0

ne, to neni ono. Mela by tam byt IP, brana, maska a DNS. Tebe zajima ta IP, kterou jsi dostal pridelenou. Kazdopadne muzes zkusit proste prenatovat porty a zkusit se na ten pocitac pripojit. Pokud to pojede, mas verejnou a nemusis nic resit. Pokud to nepojede, tak zkontrolujes, jestli mas vsude vypnute firewally (na tom serveru, na routeru atd.) a pokud ano a stejne to nepujde, tak verejnou nemas.

Odkaz ke komentáři

• 0

je to zvlastni, ale IP pridelena od ISP v tom seznamu opravdu chybi... Nicmene, presne jak pises.

Port (pokud jsi ho nejak nemenil) bude 80, resp. 443 pro ssl spojeni a IP bude tvoje IP ve vnitrni siti, takze 10.0.0.neco Pak reknes nekomu (kamaradovi nebo klidne tady nam - at se ti pripoji na tvoji IP pres prohlizec a pokud tam uvidi stranku z apache, resp. z toho serveru, tak ti to funguje a mas verejnou IP. Pokud to nepojede, tak zkus jeste povypinat vsechny firewally atd. a pokud to ani pote nepojede, tak na 90% nemas verejnou IP).

Odkaz ke komentáři

• 0

díky, ale asi jí nemám, windows firewall vypnutej, ve virtual servers je apache nastavenej akorát na port 8080 a 443, protože 80 si prej bere router, takže jsem to nastavil i v httpd.conf u listen... a když si dám do prohlížeče mojí IP tak mi Opera na sekundu napíše, "Nelze se připojit ke vzdálenému serveru." No můžeš to zkusit, http://109.80.99.187:8080/

ale nechápu to, všude v diskusích píšou že od O2 adsl (teda ted je to VDSL, ale to nemá vliv ne?) má automaticky veřejnou jak píšeš

tady je ještě jak mám nastavený virtual servery v routeru http://dl.dropbox.com/u/31394324/vs.png

vs.png

Odkaz ke komentáři

• 0

super, já jsem teď ještě neměl nikoho online a včera jsem tam měl chybu u toho server IP, nevěděl jsem že tam má bejt lokální, díky

jo a nevíš jestli by nešel nějak přesměrovat ten router na jinej port? protože většina lidí by tam zapomněla tu 8080

Odkaz ke komentáři

• 0

Urcite doporucuju hodit to na 80 :) Vetsina routeru umi vypnout administraci zvenci (coz ty asi vypnutou mas - tak se divim, ze te to nenecha si tam pronatovat port), anebo ji hodit na jiny port. Jenze u kazdeho se to dela jinak. Takze jedine bud hledej v nastaveni routeru nebo napis typ routeru nebo sem hod screeny z administrace routeru.

Odkaz ke komentáři

• 0

hm tak se mi ho povedlo nějak přesměrovat ale ted nevim na jakym portu je... takže buď nějakej port scanner nebo reset routeru že jo? :D

edit: no tak jsem spustil port scanner na ip kterou se připojuju k routeru 10.0.0.138 a našlo mi 80 a 5431 a ani jeden neodpovídá... něco jsem tam asi po :D

Odkaz ke komentáři

• 0

hm tak teď jsem zmatenej ve virtual servers mi to napíše když chci dát ten apache na 80 "Since port 80 is used, the Broadband Router WEB server port will be moved to 8080", takže pokud tomu dobře rozumim, ten port pro administaci routeru se přesměruje na 8080 a 80 je povolená. ale když v httpd.conf dám

Listen *:80

a

#ServerName 109.80.99.187

a zapnu apache tak mi to napíše requested operation has failed

a neni ten # tam jako komentář?

Odkaz ke komentáři

• 0

Presmerovani te administrace se v port triggering skoro urcite delat nebude. Bude to nejspise v Management, popr. ve WAN interface - ale neni treba to resit, protoze jak jsi sam psal - kdyz pouzijes port 80, router automaticky prehodi svoji administraci na port 8080. A ano "#" jsou komentare.

S Apachem pod Windows moc zkusenosti nemam, takze nevim, co tahle chybova hlaska znamena - v Linuxu je to vsechno mnohem rozumnejsi (tim ti rovnou doporucuju zacit s Linuxem). Kazdopadne pokud se ti nespusti Apache, tak by jsi problem mel vzdy najit v logach (error_log.log nejspise) - kde jsou ve Windows ale netusim... V linuxu jsou ve /var/log/apache ...

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu