Rozhodl jsem se založit téma s tímto návodem, který by měl Vaší mechanice navrátit někdejší "lesk". K vyzkoušení tohoto postupu mě donutila má stařičká mechanika Lite-On 16D2S, která měla velké problémy se čtením médií.
Co budeme provádět?
Budeme měnit hodnotu na resistoru s proměnnou hodnotou. Resp. budeme snižovat odpor proudu pro laserovou diodu, tím v podstatě zvýšíme výkon samotného laseru.
Co k úpravě potřebujete?
- demontovaná mechanika včetně demontovaných krytů
- hodinářský šroubováček (2mm)
- digitální multimetr, který umí měřit odpor Ω (Ohm) - multimetr nastavte na 20KΩ
Umístění resistorů
Umístění resistorů pro mechaniky Lite-On a Benq - budeme měnit hodnotu na LEVÉM resistoru. Resitor pootáčíme PROTI SMĚRU hodinových ručiček.
Umístění resistorů pro mechaniky Hitachi a Samsung - budeme měnit hodnotu na LEVÉM resistoru. Resitor pootáčíme PO SMĚRU hodinových ručiček.
Postup a upozornění:
Resistor s proměnnou hodnotou otáčejte co NEJJEMNĚJI. Pootočením o pouhý lidský vlas se změní hodnota odporu o 0.2KΩ až 0.5KΩ. Postup v těchto malých krocích opakujte dokud Vaše mechanika nezačne v pořádku číst média. (Hodnota u mé mechaniky byla 8.5KΩ a média začala bez problému číst při hodnotě 5.5KΩ).
Nikdy nesnižujte hodnotu resistoru pokud Vaše mechnika nemá problémy se čtením!
Nikdy nesnižujte hodnotu resistoru pod 3KΩ!
Nikdy nezkoušejte snižovat odpor bez měření multimtrem!
Úpravu provádějte s mechanikou odpojenou od zdroje napájení.
Otázka
chinkeee
Rozhodl jsem se založit téma s tímto návodem, který by měl Vaší mechanice navrátit někdejší "lesk". K vyzkoušení tohoto postupu mě donutila má stařičká mechanika Lite-On 16D2S, která měla velké problémy se čtením médií.
Co budeme provádět?
Budeme měnit hodnotu na resistoru s proměnnou hodnotou. Resp. budeme snižovat odpor proudu pro laserovou diodu, tím v podstatě zvýšíme výkon samotného laseru.
Co k úpravě potřebujete?
- demontovaná mechanika včetně demontovaných krytů
- hodinářský šroubováček (2mm)
- digitální multimetr, který umí měřit odpor Ω (Ohm) - multimetr nastavte na 20KΩ
Umístění resistorů
Umístění resistorů pro mechaniky Lite-On a Benq - budeme měnit hodnotu na LEVÉM resistoru. Resitor pootáčíme PROTI SMĚRU hodinových ručiček.
Umístění resistorů pro mechaniky Hitachi a Samsung - budeme měnit hodnotu na LEVÉM resistoru. Resitor pootáčíme PO SMĚRU hodinových ručiček.
Postup a upozornění:
Resistor s proměnnou hodnotou otáčejte co NEJJEMNĚJI. Pootočením o pouhý lidský vlas se změní hodnota odporu o 0.2KΩ až 0.5KΩ. Postup v těchto malých krocích opakujte dokud Vaše mechanika nezačne v pořádku číst média. (Hodnota u mé mechaniky byla 8.5KΩ a média začala bez problému číst při hodnotě 5.5KΩ).
Nikdy nesnižujte hodnotu resistoru pokud Vaše mechnika nemá problémy se čtením!
Nikdy nesnižujte hodnotu resistoru pod 3KΩ!
Nikdy nezkoušejte snižovat odpor bez měření multimtrem!
Úpravu provádějte s mechanikou odpojenou od zdroje napájení.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
7 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.