Quicksilver Odesláno Listopad 23, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Zdravim budu mit RGH u revize falcon. Mechaniku z Xka uplne odeberu a na jeho misto by jsem chtel mit v pozici 12 cm vetrak. Tak se chci znalcu optat. Mohu dat zakulaceny pasiv z PC / Intel. ( Ten zakulaceny. Nevim sice jak by jsem to tam na pasiv z Xboxu uchytil. Jestli by to melo nejaky teplotni vysledek ? Kazdopadne by jsem do horniho vyka udelal diru pro 12 cm vetrak kde nahoru by jsem dal jeste krytku vetraku ( takovou tu dirkovanou ). Diky za vase nazory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ravendhi Odesláno Listopad 23, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Pokud hodláš mechaniku dát mimo konzolu, tak bych jako nejvhodnější řešení chlazení viděl použít stejný chladič jako je na CPU. Nebudeš mít problémy s uchycením a chladit bude perfektně. Doplnit větrákem je dobré řešení, možná by se hodili dva menší, nad každý chladič jeden, ale mohli by dělat větší hluk než ten jeden větší. Co se týče toho Inteláckého chladiče, tak ten vůbec nedoporučuji, chladí špatně procesory natož GPU xboxu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Quicksilver Odesláno Listopad 23, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Ja jsem to myslel,ze bych ten chladic mel hned na tom.Jen nevim jak by se to sneslo s vahou :) Kazdopadne mechanika bude uplne pryc.Stejne ji nebudu pouzivat .Staci me FTP a USB. Vedel by nekdo o nejakem reseni jaky chladic by se tam mohl dat ? Ono samo o sobe vzadu jsou jeste 2x vetraky. Ty ten hluk nadelaji ,az ,az :D Me jde spis o to,jestli mam dat 12 cm vetrak primo pridelat na to a nebo ,udelat diru do castle a umistit ho na to.Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ravendhi Odesláno Listopad 23, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Nechápu co myslíš tím, že bys chladič měl hned na tom. Myslel jsem to tak jak to má tady na tom videu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Quicksilver Odesláno Listopad 23, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Aha a nemas primo nejaky typ ,znacka chladice,ktery pasuje na desku falcon ? Jestli uz to tady nekdo neresil ? .) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ravendhi Odesláno Listopad 23, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Už jsem ti to říkal, stejný chladič jako je na CPU, nebo je například takováto varianta http://www.patro.cz/objects/1075263704.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Quicksilver Odesláno Listopad 23, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 23, 2011 Ok tak ja tam radsi dam 12cm vetrak .) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 AnarkiSKW Odesláno Listopad 24, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2011 co vodníka sic k tomu akvarko,mam to na falconu rod furt nezatukal :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Quicksilver Odesláno Listopad 24, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 24, 2011 Ja na to dam 12cm vetrak a do zadu lepsi vetrani a pak se budou dit veci. Stejne co je vlastne RROD ? To je problem teploty,kdy se prohne deska a nebo nesedi cip na chladici a jsou pak vysoke teploty ?? Aspon si tohle myslim .) Popripade se pak naseru a sundam chladice a sezenu nejake z kompu :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Ravendhi Odesláno Listopad 25, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2011 RROD je zkratka pro Red Ring Of Death (kroužek smrti). Příčin proč xbox začne něco signalizovat červeně je víc, ale mezi nejčastější patří studený spoj pod GPU, nebo CPU, častěji je to pod GPU. Studený spoj vznikne kvůli vysoké teplotě čipu a z výroby použitého bezolovnatého cínu, který ztrácí mechanické vlastnosti a praskne. Čip je připájený pomocí technologie BGA, což je spojení kontaktů čipu a desky pomocí cínových kuliček, které jsou velmi malé a jejich mechanická pružnost je při vyšších teplotách špatná právě kvůli tomu, že neobsahují olovo. Rozhodně nedochází k přímému roztavení cínu a pohybu čipu na desce, takových teplot aby k tomu došlo ani přehřátý xbox nedosahuje. Teplota tání bezolovnatého cínu je v rozmezí teplot 195 - 227 °C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Anubis1 Odesláno Listopad 25, 2011 Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2011 Už jsem ti to říkal, stejný chladič jako je na CPU, nebo je například takováto varianta http://www.patro.cz/objects/1075263704.html To je ted docela palka. Dal se sehnat jeste pred 2 mesicema do 1000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Quicksilver Odesláno Listopad 25, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 25, 2011 Diky za vysvetleni.Tak budu doufat,ze udelam vse proto,aby Xko se dozilo stari .) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Quicksilver
Zdravim budu mit RGH u revize falcon.
Mechaniku z Xka uplne odeberu a na jeho misto by jsem chtel mit v pozici 12 cm vetrak.
Tak se chci znalcu optat.
Mohu dat zakulaceny pasiv z PC / Intel. ( Ten zakulaceny. Nevim sice jak by jsem to tam na pasiv z Xboxu uchytil.
Jestli by to melo nejaky teplotni vysledek ? Kazdopadne by jsem do horniho vyka udelal diru pro 12 cm vetrak kde
nahoru by jsem dal jeste krytku vetraku ( takovou tu dirkovanou ). Diky za vase nazory.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
11 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.