Lumpik Odesláno Prosinec 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2011 Ahojky, vím, že takových dotazů je na netu mraky, taky sem jich již hodně přečetl, ale chtěl bych se zeptat jinak a hlavně bych chtěl prosím odpovědi z vlastních zkušeností, ne "někde jsem četl" apod. Moc děkuji. Takže začátkem roku bych si chtěl koupit jednu z těchto konzolí, abych mohl společně s malým hrát. Sám osobně jsem měl půjčenou na tři dny PS3, kde se mi líbilo, že sem si mohl stáhnout xy demoher a tyto v klidu vyzkoušet. Teprve ta, která se pak zalíbí si mohu koupit (člověk není zklamán, že koupí hru jejíž obrázky jsou úchvatné, ale do příjemného hraní má pak daleko). Filmy na ní bych asi nepřehrával, na to mám domácí DVD a osobně mi stačí spíše i pěkná kvalita v .avi, tím chci jen říci, že až tak náročný nejsem. Online hry, no tak to možná, opravdu možná, do budoucna, zatím mne to nikdy nezaujalo, to spíš časem asi malého. Že je na tu konzoli ta hra, která není na druhé konzoli mi také nevadí, stejně, každému se líbí něco jiného a prostě ten nějaký titul oželím. Kinect taky v současné době nepotřebuji, měl jsem dříve něco podobného na PS2, kde jsme se na hraní s ním těšili, nakonec, jestli jsme si hru pro toto zařízení zahráli 2x ?? Možná by to bylo v lepší kvalitě a s lepším přizpůsobováním a fungováním ve hrách bylo příjemnější, já osobně jsem ale invalida, takže jsem rád, že budu v klidu sedět a hrát. Takže pro ty ochotné mi poradit, spíše mi jde o to, která konzole je asi lepší vzhledem k poruchovosti, ale i která je víceméně lépe přizpůsobivější. Druhá věc jsou hry, osobně asi není (nemám) problém sehnat nějaké hry, ale zálohované hry jsem se dočetl, že jdou "lépe" hrát na XBOXu. Nebo už je to lepší i na PS3 ?? A který druh konzole je také lepší, nějak jsem se v tom množství zasekl (XBOX 360 4GB, XBOX 360 250GB, PS3 320GB, PS3 slim apod. apod. liší se to jen v paměti, která se dá vyměnit třeba změnou disku, nebo je v tom i něco jiného ???). A dá se někde upravená konzole sehnat i se zárukou ?? No, snad se najde někdo ochotný, kdo nebude hned "špačkovat" a poradí, vzhledem k postižení mi trvalo hodně dlouho, než jsem se prokousal na různých forech pročítáním podobných otázek, ale na to na co se ptám já moc odpovědí nebylo. Děkuji moc, možno případně i rada na PM či ICQ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Prosinec 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2011 HW obou konzolí už je na dostatečné úrovni, takže poruchovost není ani u jedné příliš veliká. Možnosti záloh jsou lepší u Xboxu, ale ani tam to není nijaká lahoda. Updaty flashe, nebezpečí banu, apod. U PS3 si buď seženete starší kus s určitým HW (3.55), kde půjdou pouze starší hry, nebo novější, kde pirajdy nepůjdou pro jistotu vůbec. Číslo u názvu konzole udává velikost harddisku (250 GB, 320 GB), zase tolik na tom nezáleží. Slim je označení pro menší konzole, víceméně revize HW. Ale konkrétně u PS3 se vleká už ani nesežene nová, maximálně z bazaru. Upravená konzole se zárukou - s tím moc nepočítejte, každá úprava v poslední době znamená vrtání se v HW. Maximálně se zkuste zeptat na Hrejte.cz, ale i tam to bude spíš pouze jejich záruka a ne oficiální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lumpik Odesláno Prosinec 5, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2011 perfektní, moc děkuji, s tou zárukou by to nevadilo, kdyby to bylo třeba i jen u nich, hlavně, že by nějaká byla. S těmi HDD to vím, to je jasné, myslel jsem spíše (špatně jsem to napsal) třeba XBOX 360 250GB a XBOX 360 4GB, jestli i zde je to jen velikost HDD nebo nějaké paměti, nebo jestli je u nich třeba ještě nějaký jiný rozdíl, např. vstupy apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhla Odesláno Prosinec 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2011 Pokud jde o hraní s potomkem, doporučil bych Xbox360 s pohybovým ovladačem kinect. Proč? Za prvé vidím velkou přednost v tom že dítě nesedí před TV na zadnici, popíjí kolu, hltá brambůrky nebo pizzu. Myslím že pohybová průprava od útlého věku není od věci. Za druhé ať se Sony se svým pohybovým ovládáním snaží sebevíc, je ke hraní zapotřebí 1 - 2ks ovladačů, jenž je zapotřebí nabíjet. Nejde toliko o spotřebu, jako spíše o to že se může stát že budou ležet bez povšimnutí na poličce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nanaki Odesláno Prosinec 5, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 5, 2011 4 GB opravdu HDD není, zde je pouze flash paměť. A pokud chcete stahovat dema a jiné materiály z Live, zaplní se až nechutně rychle. IMO bych určitě vzal verzi s HDD. Jiný rozdíl zde není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiboia Odesláno Prosinec 13, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 13, 2011 já osobně bych vzal ps3, move vydrží poměrně dlouho nabité a také se rychle nabíjí a je levnější. Ale osobně si myslím, že technologie Kinect od xboxu a Move od Sony není zas až na takové urovni a hry tam jsou spíše pro děti a s tou cenou dnešních her to je trošku přeceněné. Každopádně pokud to je pro malého (nevím kolik let)ale tak to bych vzal nejlepe consolu WII což je nejlevnější varianta. Poměrně HDD se využije lepe u PS3 jeslikož funguje víceúčelově - fotky z foťáku, videa, divx, blueray apd. Jinak ps3 stačí upravit pouze přehráním firmwaru, ale pokud z bazaru, tak bych doporučil ps3, poruchovost je meněí jak u xboxu. Každopádně nebrat ps3 60gb. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.