honzaik Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Čau chtěl bych si koupit nové RAM a zajímalo by mě co je lepší, bavíem se o DDR3, koupit třeba frekvenci 1866MHz s CL9, nebo koupit nějaký 1600MHz s CL8... slyšel jsem že nějak u AMD záleží časování/frekvence a u Intelu naopak. Je to pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Intel SB oficiálně podporujou 1066/1333MHz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 10, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 jo, ale jako jestli u intel/amd chipsetu záleží u ramek víc na frekvenci nebo časování Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Když se ti jedná o to jaký ramky koupit, tak napiš do jaký sestavy a něco ti sem nahodim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 10, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 nn já prostě chci vědět jestli je něco takovýho že když máš AMD procesor tak když kupuješ ramky že zálezí na časování a frekvence je jedno a když máš intel tak naopak.. jestli s tim nemá někdo zkušenosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Pokud si chceš koupit RAM jako uživatel PC, tak řešíš blbosti, protože ti to může bejt úplně jedno, když to ani nepoznáš. Jinak ano záleží na frekvenci a časování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 10, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 pořád neodpovídáš na mojí otázku... na čem záleží více? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Když ti to řeknu, tak ti to bude stejně k ničemu pokud o tom nic nevíš. Odpověď: záleží na obojím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 10, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 tak jako komponentum docela rozumim, tak mužeš :D ale mě někdo řikal právě, že v nějakym CHIPu bylo že když máš AMD chipset tak když chceš ramky tak záleží hlavně na časování ale u Intelu naopak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Když si myslíš, že tomu rozumíš, tak nepotřebuješ poradit. Nebudu ti tady vysvětlovat jak fungujou RAMky, to se možná časem dozvíš ve škole nebo si to nastuduj. RAMka s vyšší frekvencí a vyšším časováním může být "horší" než RAMka s nižší frekvencí a nižším časováním, takže jak už jsem říkal záleží na obojím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 10, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 no jo... ale mě nejde o to co ale jestli je teda blbost že na AMD platformě je to jiný než na Intelu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 10, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 10, 2011 Ano je to jiný, ale u toho na co se ptáš záleží na obojím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Prosinec 11, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 to že AMD snášeli blbě velké časování bylo v době athlonů ;) dnes už je to jedno. Pokud máš buldozera (FX) od amd tak vem 1866mhz s co nejnižším časováním. Ale stejně rozdíly v RAM budou v řádech +- 1fps, a nebo +- 1 tísícina sekundy http://www.alza.cz/a-data-4gb-kit-ddr3-1866mhz-cl8-xpg-plus-series-d193638.htm http://www.alza.cz/a-data-6gb-kit-ddr3-1866mhz-cl8-xpg-plus-series-d193639.htm oboje to sou 1866mhz s cl8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 já mám phenom II x4 965 @ 3,8GHz, díky to už si vyberu http://www.alza.cz/corsair-8gb-kit-ddr3-1866mhz-cl9-red-vengeance-xmp-d271563.htm uvažuji o těchto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Prosinec 11, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 a k čemu ti budou, vždyt phenomy využíjí jenom 1333mhz. Razdši si kup ty 1333 s co nejnižší CL a základová deska ti je na 95% taky nepodporuje, jako pudou ti v kompu, ale na nižší frekvenci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 aha ok....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Prosinec 11, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 hodí se ti jedině že by si chtěl časem koupit základovku pro AM3+ a nějakej buldozer (FX) nebo co v tý době bude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 já jsem si koupil novou základovku AM3+ ale procesor si zatím nechám... slyšim že Buldozer se moc nepovedly.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 a CL9-10-9-27 oproti CL9-9-9-24 je velkej rozdíl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kdyr Odesláno Prosinec 11, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 jak sem psal dříve rozdíl 0%. Ale v tvém případě si teda kup klidně ty 1866mhz, jestli ti je podporuje základovka. A pak si pouze počnáš na novou revizi buldozerů a nebo na nějaký nový CPU ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 FreeMan Odesláno Prosinec 11, 2011 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 Honzaik to jsou vyhozený peníze do normální sestavy. Vem normálně modrý Kingstony a ušetříš a rozdíl stejně nepoznáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 honzaik Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 11, 2011 ne tak jako ja doma delam server a žere mi hrozne RAM a při renderovani videii a ruznejch kompilacich etc. ja už to stejně objednal, díky za rady ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
honzaik
Čau chtěl bych si koupit nové RAM a zajímalo by mě co je lepší, bavíem se o DDR3, koupit třeba frekvenci 1866MHz s CL9, nebo koupit nějaký 1600MHz s CL8... slyšel jsem že nějak u AMD záleží časování/frekvence a u Intelu naopak. Je to pravda?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
21 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.