p-l-a-y-e-r Odesláno Leden 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 18, 2012 zdroj:gamepark Herním vydavatelům v Evropě už došla trpělivost a rozhodli se na vlastní pěst společně bojovat s piráty. Stránky TorrentFreak přinesl informace, že jdou právě po herních pirátech, kteří stahují hry skrz torrenty. Do této spolčené skupinky se řadí například Atari, Ubisoft, Square Enix či Codemasters. Podle informací zmíněného zdroje se do boje zatím pustily výhradně evropské pobočky těchto firem. A jakým stylem chtějí s piráty zatočit? Inu, sledují právě pohyby na torrentech a po všech vypátraných pirátech pak požadují částku ve výši 800 euro za každý ilegálně stažený titul. To je zhruba 20 000 Kč za jednu hru. Piráty stopují vcelku jednoduchou cestou - sledují jejich IP adresy, které se samozřejmě během stahování přes torrenty normálně zobrazují. Na druhou stranu není to úplně dokonalý způsob, protože velká část uživatelů nemá vlastní (natož pak pevnou) IP adresu, když něco stahuje a sdílí. De fakto tak piráty dokážou zaměřit, ale zajímalo by nás, kolik z nich pak ve finále dostane domů dopis s částkou vyžadující uhrazení výše zmíněné sumy. Celou kauzu odstartoval de fakto CD Projekt Red, který podobný způsob aplikoval už v případě pirátů Zaklínače 2. mám se teda bát stahovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Leden 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Leden 18, 2012 Vtipne :D Samozrejme se neni ceho bat. Proste vyhrozuji. Staci dany dopis ignorovat :) Dokud to neni od soudu... A jako dukazni material screen nebo IP adresa z torrent klienta opravdu nestaci. Navic resi torrenty, pokud stahujes jinde, tak neni co resit. A zajimalo by me jak vykalkulovali tech 200 € ... to si zase vycucali z prstu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p-l-a-y-e-r Odesláno Leden 18, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Leden 18, 2012 dokonce je to 800 euro za jednu hru :D já už mám na torrentu Upload 277.97 GiB a pořád sdílím dál takže mi to docela zvýšilo tlak když sem to četl,jinak takhle už vyhrožoval Activision s MW3 + parmaban na všechny COD když nikoho odhalí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.