007jarda Odesláno Únor 13, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Ahoj PCkari :) Mam na vas dotaz :) Chci si poridit nove stolni PC, nechci zadnou herni masinu, jde mi zejmena o strih HD videa a upravu fotek, vim, ze jsou dulezite 3 veci, rychly HDD, dostatecna operacni pamet a procesor. HDD bych poridil se 7200ot, SSD disk je jeste strasne drahej, pameti bych videl tak 16GB, vyplati se zainvestovat do frekvence 1600 nebo staci treba tech 1333? No a posledni vec, vim, ze se na praci doporucuje INTEL, ja mam ale dobre zkusenost s AMD (INTEL jsem mel jen jednou v notesu a sice to nejde uplne srovnat, ale zadny zazrak jsem nezaznamenal), no a hlavne me zaujal socket FM1, ktery ma aspon zakladni grafiku, nechci investovat do ni dalsi penize, hry na tom hrat nebudu, mozna nekdy neco vyjimecne zkusim a to nic narocneho :wohow: Jaky na nej mate nazor? http://www.abi.cz/?cls=stoitem&stiid=27792&stiplname=amd-apu-quad-core-a8-3870k-3-0ghz-4mb-l2-gpu-hd6550d-socket-fm1-100w-32nm-box Diky vsem predem za poznatky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 13, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Ahoj takže jak začít... Budu tedy počítat s tím, že dělo na hraní nepotřebuješ. Nejdřív ještě řekni do kolika tisíc bys to chtěl sestavit. No píšeš, že SSD jsou drahé, ale zrovna teď jsou HDD příšerně předražené kvůli povodním někde v Asii, takže to také není nejlepší řešení. Pokud chceš opravdu rychle pracovat se systémem, tak bych koupil nějaký menší SSD disk (64gb). Sám mám ovšem ještě disky s 5400ot a nějak mě to nevadí. Pokud nový HDD, tak nicméně určitě alespon 7200ot. No Ramky jsou zbytecny 16gb. Bohatě stačí 8Gb a tö už třeba zainvestovat do 1600mhz¨... drahý nejsou. No a k procesorům... já osobní zkušenosti s AMD nemám, ale takové bulldozery bych fakt nedoporučoval. Pokud ještě nevyšel nějaký fix (nevím o tom), tak jejich výkon není nejlepší. Od intelu v kvadrantu 2 by měly vyjít procesory na novém výrobním procesu 22nm, takže možná bych počkal na ně a tam by se měla nějaká i5 3750k (možná 3570k nevzpominam si :D ) pohybovat okolo 5000kč a jít dobře přetaktovat. Já nejspíš do nových ivy bridge půjdu.. Takže napiš do kolika bys to tak chtěl sestavit a můžu se o něco pokusit... jinak ještě grafiky: pokud se opravdu profesionálně věnuješ strihu a fotkám, tak jsou speciální grafiky právě na to. Nicméně nedávat do nového počítače grafiku mi přijde škoda. Třeba budeš mít chut si zahrát, ale je to na tobě :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 13, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Diky za odpoved... Tak co jsem jeste chtel napsat :-) Jak jsem psal, zatim jsem mel s AMD vzdy jen dobre zkusenosti, zaujala me ta grafika, ktera za ty penize s procesorem je super... Co se tyce grafiky, casem bych ji klidne dal, jen ted jsem nechtel investovat dlasi penize a stacila mi nejaka obyc, coz mi splnoval AMD procesor. Ale nechamsi i tak rad poradit, o specialnich grafikach jsem necetl, kazdopadne nestriham zase jako das, ale tak 2-3x do roka a to jsem to jeste nechaval na pritelkyni :-D Jinak ma predstava je dat zatim do PC tak 12 tisic :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 13, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Noo tak to určitě bude stačit něco levnějšího, pokud nějak profesionálně nestříháš videa ;) Nejsem žádný expert, ale snažil jsem se alespoň trochu poradit. Podívám se tedy po něčem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 13, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Ne nestriham jako profik, jen tak obcas neco pro sebe ci zname :-) Kazdopadne radu uvitam a budu rad, ja byl zatim rozhodnuty pro to AMD, 1TB 7200ot disk a 16GB ram, rikal jsem si, ze se budou vzdy hodit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 13, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 No hale ramky jsou zbytečný ;) Navíc to můžeš kdykoli dokoupit. Stačí 8gb nějakejch slušnejch ddr3 1600mhz.. myslím, že dobré jsou dominatory od corsairu.. Disk chápu, ale v dnešní době bude dosti drahý, takže třeba koukni po aukrech atd. a tam by mohl být alespon o něco levnější. No a pak nějakou né nijak progamingovou a protaktovací, ale levnější solidní desku, pokud nebudeš potřebovat grafiku, tak asi zatím nebude ani potřeba drahý a výkonný zdroj a skříň to už asi moc neporadím. Ale také.. nic drahého není potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 13, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Skrin je jedine co mozna pouziji z minuleho PC :-) Grafiku, jak jsem psal, budu resit nekdy casem a mas recht, ty pameti jdou take vzdy prihodit... Disk me depta, 2700 za 1TB je hruza, nevim, zda nemam dat zatim neco slabsiho nebo jak rikas, mrknu treba na aukro. no tak ted uz jen musim rozmyslet ten procesor, me to AMD laka, ale nejen ty doporucujes INTEL :-) Tak ja budu jeste chvili cist :-) Kazdopadne diky a mej se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 13, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 13, 2012 Hale není zač a promin, ale dneska už to asi nestihnu, ale kdyžtak ti zkusím něco sestavit do těch 12k... Ale chce to i rady od ostatních. Samozřejmě se můžu plést. Možná to ještě dnes stihnu, tak to jsem kdyžtak postnu ;) Není vůbec zač! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 14, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 14, 2012 Ale je... Jsem zvedav, co vyberes, celkem se tesim :-) Jdu take zkusit neco slozit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 14, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 14, 2012 Tak tady máme inteláckou: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1BDG0113CQ01163A0114QJ0118A10112YE010QRD01 Dá se i slušně nataktovat procesor a má i grafické jádro... Takže pokud zatím nemáš o grafiku zájem, tak myslím, že tohle by nemuselo být špatné ;) Ale ještě to chce poradit od někoho.. Konkrétně s RAMkama třeba nevím jakou značku. Ale jinak co bys na to říkal? EDIT: Jen ten disk je pouze 5400ot - nekouknul jsem se omylem, ale ono i tak jsem se do 12k bohužel nevešel :D To se mi nepovede nikdy :D Navíc disky jsou šílěně drahé místo WD disku tedy tenhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H1TZ1YT1FPW Zapomněl jsem kouknout na to, že ten wd je 5400ot KDybys ještě chtěl, tak se podívám po AMD, řekni si.. Já jsem byl vždy pro-intelácký, takže proto bych bral takhle :) Jinak zdroj je možná zbytečný, ale já osobně bych nikdy do levných značek zdrojů raději nešel.. Ale k nové grafice bys stejně potřeboval nový. Takže právě tenhle je možná zbytečně drahý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 15, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 15, 2012 Pekna sestava, diky :-) Jako, kdybys mel cas a chut, tak urcite se rad mrknu i na nejakou AMD sestavu, ale nechci vyuzivat tvuj volny cas :-) Co se tyce HDD, jsou fakt nyni hrozne nahore, mozna ve starem PC mam SATA mensi disk, zatim by mozna stacil, ale to musim nejdrive zjistit co a jak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 15, 2012 Prosimte rad se ti pokusim pomoct :) jakmile dorazim domu, pujdu na to. ;) jinak co rikas na tuhle? Intel hd grafiku tam mas ;) i s tim hdd to o tolik drazsi neni a procesor muzes slusne nataktovat :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 15, 2012 ježiš ted jsem si všiml, že jsem tam u té první nedal zdroj.. A to jsem ho měl i vybraný už.. Tak chyba na mojí straně... No opět jsem to nějak přehnal :D Nechal jsem se unést touto deskou.. Je teď za dobrou cenu a je vynikajicí, ale už jsem to asi vzal za moc draho.. Myslím, že se dá sehnat i levněji. O 2k jsem to přepísk no :D Ale tak tam se dá dát i tento z téhle amd sestavy ;) http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_16ZK011FPW0113CQ01163A0116LE0114QJ010QRD01 + http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x6-1075t-d186211.htm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 15, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 15, 2012 V pohode, ja za vse dekuji, myslim, ze neco vyberu :-) Kazdopadne jsi mi urcite pomohl! Mej se a pak dam vedet, jak jsem dopadl, rekl bych tak behem 2-tydnu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Únor 15, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 15, 2012 Ok kdybys cokoli potřeboval, tak se klidně ozvi ;) Ale raději se ještě poraď i s někým dalším. Je to jen takový můj návrh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 15, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 15, 2012 Jasan, treba jeste nekdo hodi nejakej navrh :-) A kdyztak tedy pocitej s mym dotazem :-D Diky a mej se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAckCZ Odesláno Únor 28, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 28, 2012 Muj navrh http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_14GK011I0G01192T0118BE01008Q011FPW011FBW0113OM01188U01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozel97 Odesláno Únor 29, 2012 Nahlásit Share Odesláno Únor 29, 2012 Jack: Dvoujádro pro střih? To neeee. ))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Únor 29, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Únor 29, 2012 No chtěl bych radši čtyřjádro :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAckCZ Odesláno Březen 1, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 1, 2012 Tak 4 jádro do 12k jedině AMD ale být tebou tak počkám a našetřím až vyjdou IvyBridge tak ty Sandy půjdou dolů s cenou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Březen 2, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2012 Jo, říkám si, že jedině AMD a mně by rozhodně nevadilo, budu ještě chvíli přemýšlet :-) Přeci jen to vyjde o něco později než jsem čekal :-) Hezký víkend! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAckCZ Odesláno Březen 2, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2012 Tak jestli chceš AMD tak http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1D4N010Z5N011FPW01163A01192P0118BE0113OM01008Q0116J501 Máš tam aji grafárnu sice né moc výkonou (skyrim si nezahraješ) ale postačí na nějaké indie hry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
007jarda Odesláno Březen 2, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 2, 2012 Kouknu na to, já se díval na ty FM1, ty mě celkem zaujaly, sice to není úplně bomba procesor, ale říkal jsem si poměr cena/výkon... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.