headhot Odesláno Únor 29, 2012 Nahlásit Odesláno Únor 29, 2012 Soul calibur V byla asi nejmene ocekavana bojovka, diky pokazene a zabugovane SCIV. Nanestesti si Namco dalo pozor, a vyvarovalo se vetsine problemum z minuleho dilu. Asi nejvetsi prednosti teto 3D bojovky, je netcode,ktery je naproste bezchybny. Prekonal tak BlazBlue a SSF4AE a napravil povest nepovedemu netcode u hry Tekken 6, ktery je skoro nehratelny. Tak se vrhnem co nam tato bojovka nabizi: Jako vetsina hracu se nejdrive vrhne do single player (offline mode): Mame zde klasicky a bohuzel nudny story mode, ktery je bohuzel nutny dohrat kvuli odemknuti vsech bonusovych postav. Do rukou se nam dostavaji dve hratelne postavy Patroklos a Pyrrha, kteri jsou detmi zname postavy ze vsech predeslych dilu, Sophitia. Cely dej zacina,ze Patroklos zjisti ze ma sestru a snazi se ji najit. Cestujeme tak po cele evrope a bojuje s ruznymi valecniky, az ji najde a zjisti, ze ani ona netusi,ze ma bratra. Pak dochazi k dejovemu zvratu, kdy se musi bratr postavit proti sestre, ktera se dostane pod moc znameho mece SOUL CALIBUR. Vic k pribehu neni treba vysvetlovat, nastesti nam story mode zabere 3 – 4 hodiny. Dalsi mode je klasicky Arcade: i zde jsou ruzne moznosti, jak s protivniky bojovat. Je zde moznost si vybrat obtiznost easy – hard a nebo treba bojovat pouze na urcitem kontinente,jako je asia nebo europe. Dalsi zajimavou moznosti v Arcade je ranked mode, ve kterem muzete souperit se vsemi hraci na svete, kdo dokaze projit nejrychlejsi 6 levelu. Nejvice casu,ale ztravite v Quick Battle, kde je 240 souperu ruznych skillu, hodnocenych od A1 – E5. Rank A je nejlepsi a casto s temito bojovniky prozijete peklo,neni lehke je porazit. V tomto modu je mozne se setkat s tvurcem serie Tekken a pokud se vam nejaky dil nelibil,muzete mu nakopat prdel. Ja mu nakopal pozadi za T5 a T6:D. Dalsi mode uz klasicky a asi nejlepsi a to versus battle, kde konecne muzeme v offline porovnat svuj skill s jinym zivym hracem. Jinak krome moznosti player vs player,je zde zbytecne vytvoren treba cpu vs cpu. Buhvi,jestli to nekdo vyuzije,ale asi ano, je to defaultne nastavene,takze miss click je mozny A uplne posledni bonusovym modem,ktery je mozne odemknout po dohrani story mode je Legendary souls, ktery je vyzvou pro opravdove bojovniky,kteri si mysli,ze jsou nejlepsi. Tento mode nelze oznacit ani jako ultra hard, je o stupinek vyse. Postavy jako by znali frame, cetli vase myslenky,co udelate. Tento mode jsem prosel cca. po hodine a opravdu, jsem trpel. Tomu vsemu predchazela studie mych protivniku a to v sekci training, ktery by konecne dodelan k dokonalosti. CPU zde muzete prikazat cokoliv, treba i frame trestani, coz se hodi, protoze zatim na netu,jeste nejsou nikde frame data. Nedilnou soucasti kazde novodobe bojovky je prave online, zde zvane jako online play. Jak uz jsem zminoval v uvodu, netcode je zde nejlepsi,jaky jsem kdy u bojovky videl. Dokonce si muzete vybirat hrace podle net pripojeni,ihned pri hledani,takze neztracite cas zrusenim vyzev s low connect. Online zde nabizi tri hratelne moznosti a to ranked match, kde se utkavame s zivymi hraci,abychom si vylepsili nas prvotni rank E5 az na maximalni A1, bude to dlouha cesta, kdyz za prohru se vam vase body odecitaji. Proto nejlepsi moznosti, je prave hrat v online pratelacich,kde si vypilujete svoji techniky,aby jste v ranked uspeli. Treti moznosti je zde Global Collosseum,ktery ma nejvetsi potencional co jsem videl. Nejdrive si vyberete svuj svetadil a pak nasledne room,kde jsou vsechna evropska hlavni mesta a tam muze svadet souboje a jeste pritom pohodove chatovat, primo v okne hry. A taky kazdy tyden je moznost vstoupit do celosvetoveho turnaje,ktery trva tyden a po kratsi pauza, se hraje znova. A kdyz jsem vsechny tyto mody vyzkouseli,tak je cas se vrhnout na nove moznosti,ktere nabizi bojovy system v SC5. Nejvetsi zmenou oproti vsem dilu, je prave Critical Gauge, tzn. Meter system (zname treba s MK,SF4). Co to v praxi znamena. Za kazdy uder at uz do blocku nebo s hitem dostavame body, zde merene v %, a muzeme pouzivat nove specialni mechanismy jako je Guard Impact, Brave Edge a Critical Edge. Guard Impact se nabiji vzdy pri 25% (jedna cast z meter system), ktera slouzi k parry utoku a naslednemu potrestani hrace. Brave Edge se nabiji vzdy pri 50% (dve casti z meter system), kterou slouzi ke specialnim utokum,kteri zpusobuji vetsi dmg,nebo se daji pouzit do ruznych comb, ktere funguji pouze,kdyz je vyuzit Brave Edge. Toto je hodne podobne opet je EX utoky v SF4 a MK9. Critical Edge se nabiji vzdy pri 100% nebo 200%, oznaceno cislici 1 nebo 2. Je to nejsilnejsi utok a vetsinou se pouziva na zakonceni komba,ale u kazde postavy se lisi, treba yoshimitsu ma tento utok na low a treba u nightmare slouzi jako ultra guard impact (dava dmg,pouze kdyz do nej zasadite uder). Dalsi prednosti co byla ve hre vylepsena oproti minulym dilum je quick step, bez ktereho prakticky neni mozne lepsiho soupere porazit. Celkove pohyb po arene je plynulejsi a clovek uz nema strach,ze by pri sidestepu byl nejak omezovan a nedela mu problem utocit prave ze stran. Ale davat si pozor na antisidestep udery musi furt. Posledni novinkou jsou zde Just Guard, ktery nam na kratkou dobou znemozni se branit utokum. Tento unblock je zpusobenou serii uderu do krytu. Je vzdy oznacenou barvou dozelena a opravdu to poznate,jako by jste se otravili jedem. Nedilnou soucasti Soul Calibur byli take areny, u kterych nedoslo k zadnym znatelnym zmenam. Stale zde mam ring out (nasilne vyhozeni z areny) a treba take wallhit, podobny v tekkenu 5. No a co bych jeste rekl k soul calibur, no ma asi nejlepsi creation mode,co jsem kdy videl v bojovkach, kdyz se budete snazit, budete schopni si vytvorit treba Devil Jina ze serie tekken a taky mu dat bonusovy bojovy styl Devil Jin. Takze co znate z tekkena vyuzijite i v soul calibur a opravdu tento styl neni low tier, samy poznate az budete mlatit Haradu. Celkove tato bojovka se mi zda po 14 dennim hrani bezchybna, nevim co bych ji vycetl. Vse funguje jak ma a hlavne uz neni tolik casual only. Opravdu jsem nesetkal s protivnikem,co by mackal random tlacitka a nejak by me potrapil. Cim lepsi skill,tim je protivnik silnejsi, samozrejme jde ho nachytat na ring out,ale vetsina hracu uz voli areny bez ring outu,ale je nikde nejsou pravidla,ze by byl turnajove ring out zakazany,tak proc ho nevyzit. Za me bych tuto bojovku hodnotil 90%. Citovat
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.