Dejv Odesláno Březen 13, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 13, 2012 Jelikož mi odešel DVD SWAP MAGIC nainstaloval a nastavil jsem si FMCB podle návodu na fóru. Doma ale mám dost her které nejsou opatchované ESR disc patcherem (při použití swapu jsem to nepotřeboval). Otázka zní můžu nějak spustit tyto neopatchované hry s FMCB který mám již vytvořen? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotyz85 Odesláno Březen 14, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2012 Z DVD ne, to by se museli opatchovat a znova vypálit. Ale když použiješ Open PS2 Loader tak si je můžeš zkopírovat na interní HDD (pokud máš), externí HDD (to bude fungovat u všech konzolí) nebo nasdílet přes síť z PC a tam právě u všeho potřebuješ neopatchovanou hru (ať už iso image nebo originální/pálený DVD). Jenže když už ty DVD máš vypálený, tak by to byla trochu škoda, jenom si je někam zkopírovat a pak schovat do šuplíku. Teoreticky, ale nikdy sem to nezkoušel, by moh jít vypálit ten swap magic tak že by se spustil přes ESR a dál ho používat jako dřív (dokonce existuje i swap magic jako elf soubor co se nahraje na kartu a spouští se z karty, ale to nevim jak funguje, asi tam musíš mít nějakou originální hru a tu pak swapnout za pálenou, nemam se swapem žádný zkušenosti, ale takhle funguje třeba psx loader - jeden elf soubor na kartě, z tý ho spustíš, dáš tam originál PS1 hru, až se načte tak swapneš za pálenou a zmáčkneš křížek nebo jiný tlačítko a jede to). Přijde na to kolik těch her je, jestli 10 a míň tak podle mě by bylo nejjednodušší je vypálit znova, pokud jich máš třeba 100 tak to už by stálo moc peněz a času a popřemejšlel bych o jiný alternativě jejich spouštění (HDLoader, OPL nebo USB Advance). Ten způsob s tim swap magic elf souborem na kartě by byl asi nejjednodušší, nemuselo by se nic pálit ani kopírovat hry na externí disky, jenom by se swapovali originálky za pálenky jako dřív, akorát bez toho DVD se swap magicem. Podívam se na netu jak to vlastně funguje, protože sem to nikdy nedělal. Tak sem zjistil že prej je lepší se na ten swap magic elf vykašlat a použít cogswap, ten má bejt lepší. A funguje přesně tak jak sem to popisoval vejš, spustí se ten elf (třeba přes ulaunchelf), dá se tam nějaká originálka, podle toho jestli chceš spustit CD nebo DVD, ono si jí to načte, zmáčkne se křížek, vymění se za pálenku (stejně jako u originálního swap magicu potřebuješ buď slide tool, flip top cover nebo záslepky na senzory otevření mechaniky) a znova se zmáčkne křížek a naběhne to. Tady je to i na videu: a to první CD s tou PS1 hrou potřebovat nebudeš, to tam má on v tom postupu navíc, protože nemá FMCB tak používá nějakej hack na spuštění ulaunchelfu přes upravenej save tý hry. Tobě bude stačit následovat postup až od tý části kde má už spuštěnej ulaunchelf a v něm spouští ten cogswap. Stáhnout by to mělo jít tady: http://sksapps.com/mis/COGSWAP.rar tak to vyzkoušej a řekni mi jestli to funguje. Já nemam slide tool a nechce se mi sundavat čelo mechaniky tak to nemam jak vyzkoušet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejv Odesláno Březen 14, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2012 Co se týče her mám něco kolem X00 :D takže vcelku problém no :D Záslepky (kvůli předchozímu swapu) mám nainstalované všechny tři. Ovšem nastává problém, nemám doma žádnou originálku :D :/ vypadá to vcelku jednoduše, ale jako nezkušeného mě napadla možnost kdybych si opatchoval nějakou hru a potom vypálil strčil jí do PS2 a pak zaměnil za neopatchovanou, ovšem nevím zda je to vůbec možné nebo reálné.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotyz85 Odesláno Březen 14, 2012 Nahlásit Share Odesláno Březen 14, 2012 To by asi nefungovalo, protože opatchovaný hry se tváří jako video DVD, protože to se tam dá spustit i z pálenýho disku, ale hry jen z originálky. A právě ty různý swapy potřebujou ten originální disk aby se to skrz něj zpřístupnilo. Takže sice si můžeš opatchovat a vypálit swap magic na DVD, ale spustíš jen to DVD ale už přes to nespustíš žádnou hru, protože bude načtený jako video DVD a ne jako PS2 DVD. Takhle nějak to funguje. A pak je tam ještě jedna věc, který moc nerozumim, ta originálka má mít vysoký TOC, ale jednoduše jde myslim o to, aby ta originálka co se používá na swapování byla větší než ta pálená hra která se přes ní má spustit, jinak by nemusela fungovat správně. Doporučovali třeba GTA: VCS. Takže ono to zas tak jednoduchý nebude. Teď je otázka co seženeš levnějš - jestli originál hru která zabere celý DVD nebo jiný DVD se swap magicem v použitelnym stavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom.Fucik Odesláno Květen 19, 2012 Nahlásit Share Odesláno Květen 19, 2012 Je možnost jak na FMCB hrát neopatchované zálohy her! Ještě jsem to nezkoušel ale de to! Musíš mít jednu plnou opatchovanou hru, kterou budeš spouštět ostatní nejlépe UEFA Champions League 2006-2007 Vložíš do PS2 a až se načte ESR menu dáš launch app, spustí se uLanchELF a disk se zastaví (je třeba mít zapnutý disc control v FMCB configurátoru), teď dáš do PS2 hru, kterou chceš hrát, jdeš do CDSF(DVD soubory) a odtud spustíš SLUS nebo SLES a nějaký čísla (to je individuální u každý hry) a hra se normálně spustí. Upozorňuji že to nemám vyzkoušený, ale určitě i kdyby tohle nešlo, je možnost jak spustit neopatchovanou hru na FMCB! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotyz85 Odesláno Květen 20, 2012 Nahlásit Share Odesláno Květen 20, 2012 Jo, to by asi šlo, já takhle spouštěl opatchovanou hru která normálně přes ESR nešla (byly to 3 hry na jednom disku a ESR spustil jenom multiloader kde se vybírá která se má spustit, ale dál to už nešlo). Tak sem si spustil ESR GUI a až pak tam šoupnul to DVD (jinak by se mi začalo spouštět automaticky a bez toho menu), dal Launch App, spustil uLaunchElf a ve filebrowseru si nahledal na tom DVD potřebný SLUS/SLES soubory a spustil. A fungovalo to. Jenže to bylo pořád z toho samýho DVD, netušim jestli to bude fungovat když se vymění za jiný. V tom je podle mě ten problém, že jakmile zmáčneš EJECT tak de celý to snažení do hajzlu a ten druhej disk ti to prostě neveme, ta kontrola média je zabudovaná přímo v mechanice a žádnym programem to oblbnout nepude. Takže to nejspíš bude chtít stejně jako u swap magicu nebo cogswapu ty pomůcky (slide tool pro fat konzole a záslepky na senzory otevření pro slimy) aby mechanika nepoznala že se vyměnilo médium. No vyzkoušej a uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom.Fucik Odesláno Květen 20, 2012 Nahlásit Share Odesláno Květen 20, 2012 Ano, samozřejmě je zapotřebí mít nainstalované záslepky/slide tool (omlouvám se, zapomněl sem napsat), ale jelikož Dejv psal, že měl swap magic, tak počítám s tím, že je má, pokud ne není problém poradit s výrobou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotyz85 Odesláno Květen 20, 2012 Nahlásit Share Odesláno Květen 20, 2012 To sem si právě všim, že tam neni napsaný že to potřebuje, tak sem hned reagoval... :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.