Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Zdravotní pojištění - dotaz

Smaky

Recommended Posts

Zdravim,mám dotaz na někoho kdo se vyzná v těchto kravinkách.

Potřeboval bych vědět,jak je to s placením zdravotního,jestli mi VZP bude posílat nějaké složenky nebo nějak informovat o dlužné částce k zaplacení pojištění.Ukončil jsem školní rok (od září jdu znova) a měsíc jsem byl na pracáku v evidenci uchazečů o práci (abych nemusel platit). Jenže na začátku dubna jsem měl jít podepsat nějakou kravinu a vyprdl jsem se na to (kdyby jste viděli jak to tam vypadá,tak by jste si to pojištění radši platily - ciká... atd.).. A také by mě zajímalo,jestli jakožto student od září budu platit pojištění v měsících velkých prázdnin (červenec-srpen).

Takže mé dotazy :

-Zasílá VZP složenky?(pokuď ne,jak zjistím kolik mám zaplatit a kde?)

-Jak je to s placením (červenec-srpen),když jdu od zaří opět studovat.

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

VZP klasicky složenky posílá, ale než čekat na složenky a popřípadě na nějaký dluh+penále, tak je lepší zajít osobně na pobočku. Tam ti řeknou kolik aktuálně dlužíš (nedlužíš) a můžou ti složenky i vytisknout.

Pokud studuješ, tak se tě netýká placení o prázdninách (červenec-srpen). Platíš až když tvoje škola pošle zdravotní pojišťovně, že jsi ukončil studium. Ale ten dopis zároveň posílá i tobě.

Snad jsem pomohl...

Odkaz ke komentáři

Opravdu posílá? Mě tedy nikdy žádná nepřišla, když jsem si platil pojištění v určitém období sám. Ale i kdyby, moc bych na to nespoléhal, pojišťovna nemá povinnost informovat tě o dluzích, co tam máš, to je tvoje starost. Dojít na pobočku, nebo aspoň zavolat je opravdu dobrý nápad.

Pojištění platí stát v době studia, kam se počítají i prázdniny. V době přerušení studia platíš ty, pokud nejsi mezitím na úřadu práce. Pokud ano, platí opět stát.

Ale pozor, stát platí pojištění při studiu pouze do 26 let. Potom platíš ty, i když studuješ.

Rozhodně je ale dobré na to nekašlat a vždy vědět, zda pojištěný jsi. Platit nemocnici při nějakém úrazu bez pojištění není moc sranda, částky jsou poměrně velké. A nemocnice ti opravdu složenku pošle, neboj.

Odkaz ke komentáři

Jelikož budeš student až od září, tak si červenec, srpen budeš muset uhradit taky ze svýho (abys neplatil musel bys být student pro školní rok 2011/2012 - a ten si právě ukončil).

Co vím tak VZP nijak neupozorňuje ne zaplacení dluhu, musí si to dotyčný hlídat sám a až se nahromadí určitá dlužná částka, tak brzy na trvalé adrese dlužníka zaklepe exekutor.

Dluh se dá zaplatit na pobočce VZP (možná i přes net, ale to nevím jistě).

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu