lacodekany Odesláno Duben 11, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 Zdravím, zajímá mě, zda-li tu někdo má, hrál či hraje na kytaru jak elektronickou, basovou, elektroakustickou nebo akustickou. Můžete se podělit o své zážitky, zeptat se na co chcete, klidně nám říct, jestli umíte na něco jiného :D Já mám akustiku a nedávno sem si pořídil elektriku, hledám nějakou dobrou školu nebo spíš učitele jelikož do školy se nejdříve dostanu v září. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Duben 11, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 Já taky hraju :) Zatím se teda rozhodně mám co učit... Hraju teprve asi dva a půl roku, ale člověk čím víc toho umí, tím víc ho to baví ;) Takže už mě to jen tak nepřejde.. Jinak k těm učitelům... Já jsem teda dostal tip na jednoho výbornýho (učil ho Petr Janda), takže chodím k němu. Můžu ti na něj dát kontakt. Napiš kdyžtak PM :) Jinak taky jsem začínal na akustiku a asi až po roce a půl se dostal k elektrice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 11, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 No já sem opravdu velký začátečník, brnkám si jen tak doma a čučím na videa z youtubu a zkouším hrát :D Pak ještě nějaké ty knížky s akordama takže nic moc... A jinak, myslíš, že je lepší začít na akustice? Někdo říká, že jo, někdo, že je to fuk, já se zastávám toho názoru fuk ale zajímal by mě i tvůj. A je ten učitel z Prahy? Já myslám, že na začátek bude lepší chodit do té ZUŠ na jířáku nebo si sehnat nějakého "levného" učitele který naučí ty pokročilejší základy, abych nevyhazoval litr za hodinu z které si nic neodnesu, jestli rozumíš :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Duben 11, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 Tak ono určitě i ta snaha a youtube pomůže. Taky to tak dělám ;) Nemůžu ti ale v ničem moc radit, protože sám nejsem nějaký odborník, ale myslím si že je jedno na čem začneš. Já mám akustiku opravdu obyčejnou za pár korun, takže se mi na elektriku hraje asi o něco líp, ale furt hraju na oboje. Někdy mám chuť na to, jindy zas na to. Já jsem právě na akustiku taky chodil nejdřív do školy, takže si myslím, že na začátek je to úplně v pohodě. Tam jsem si na to trochu zvykl a naučil se základní akordy a pár jednoduchejch písniček a postupně jsem už byl v hraní o něco jistější. Pak jsem teda na elektriku právě začal chodit k tomu borcovi a tam jsem se naučil rozhodně taky hodně ;) Upozornil mě na nějaký chybky a drobnosti a naučil plno novejch technik a taky něco teorie. Hale stojí mě to 200kč na hodinu, takže to se dá. Info ti hodím do PM. Jinak ikdyž si doma brnkáš, tak je to dobře, protože nejvíc se naučíš prostě HRANÍM. Jinak mi moc složitý otázky nedávej, protože rozhodně 2 roky na naučení všeho nestačej :D . Jinak co si pořídil za elektriku? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 11, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 No tak začnu tím, že sem si koupil "šunt" z aukra za 1500 i s kombem, kabelem a pouzdrem :D. Nechtěl sem kupovat nic drahýho, třeba by mě to hned přestalo bavit, nedostal se k učiteli a podobně. Je to druhá nejnižší třída (myslím) STAGGU, kombo 20W taky stagg, koukal sem a vše je v pořádku, naladil sem a hraju. Musím říct, že za ty peníze hraje krásně a sem za tu cenu spokojen, samotný to kombo stojí 1200 a ta cena byla neodolatelná, řekl sem si, že kdyžtak ten krám hodim do popelnice a nechám si kombo a kabel. Jinak po dvou letech by si už nějaký menší zkušenosti mohl mít, ne? :) Doma se snažím hrát co nejvíc, hrozně mě to baví ale moc nemám co, jelikož nic moc neumím, snažím se učit furt nový akordy a různý riffy, který kde najdu na YT (mimochodem učím se hlavně od Martyho Schwartze jestli znáš). Akustika taky nějaká za pár korun a střídám to jak mám chuť, na ní se učím spíš tak kdyby bylo potřeba zahrát někde u ohně či tak :D Šel sem do kytar.cz a rozhodně bych si tam vybral, mám pár tipů a až se něco málo naučím tak si koupím mou vysněnou :D A co máš ty za kytaru? popřípadě kombo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Duben 11, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 Naprosto chápu. Na začátek je to v pohodě, protože kdyby tě to přestalo bavit, tak je to škoda peněz. Což ale snad nepřestane ;) Tak jasně něco už zahraju to jo.. Hraju aktivně, takže né že bych hrál jednou za půl roku, ale vždycky je co se ještě učit. A hrát určitě je co :) Nemusíš začínat těžkejma písničkama. I učitel mi říkal, že je hlavní aby tě to bavilo a hrál jsi to, co ti jde. Ono i to těžší časem dostaneš do ruky. Takže je miliony písniček s akordama C, G, Am, D na různej způsob, takže pokud jsi i zpěvák a něco si do toho zazpíváš, tak to bude znít dobře a těch písniček najdeš tisíce různejch se stejnejma akordama. Na začátek je to naprosto v pohodě ;) Já teda si pořídil po tom roce a půl hraní už elektriku o trošku dražší a to konkrétně Epiphone SG G400 (http://www.dv247.com/assets/products/52137_l.jpg) a kombo Marshall MG 30 FX. Do tý kytary jsem se naprosto zamiloval a jsem s ní nejvíc spokojenej (ono jsem teda neměl jinou, ale samozřejmě jich zkoušel více ;) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 11, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 Aha, koukám, že s vybavením si o pár tříd výše :D Já budu pak uvažovat taky o Epiphone, zhruba ve stejné cenové relaci, ty kytary vypadají prostě nádherně :) A to kombo vypadá taky moc pěkně a asi nebude hrát špatně ale já si za tu cenu prozatím pořídím tu kytaru :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Duben 11, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 11, 2012 Hale to kombo jsem kupoval o tísícovku levněji, nevím co se to teĎ s tou cenou děje. No hodl za letní brigádu ty peníze jsou fuč, ale stálo to za to. Hraje se na ní skvěle ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
perrek Odesláno Duben 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 tak já hraju cca 5. rok na basovku, hraju v punkové kapele...myslím, že basovka je o něco lehčí než elektrika, ale zase musíte mít absolutní rytmus. jinak můj aparát: Hlava Behringer 450 W http://www.muzikant.cz/baskytary-7/aparatury-na-baskytary-228/basove-tranzistorove-hlavy-237/behringer-bx-4500h-14854.php Boxy Hartke 300W http://kytary.cz/hartke-vx115/HN085776/ a 250 W http://www.audiotek.cz/product-16788-hartke-vx210 docela solidní apec :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 12, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 Perry tady není dostatečně velký smajlík na můj údiv, ty repra sou tak na koncert Mettalici :DD. Jinak jak se jmenuje kapela? A baví tě to také čím dál víc, máš v plánu někdy skončit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gagaman Odesláno Duben 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 Čus já hraju na basu v punkrockove skupině :D tady si nás můžete poslechnout :D btw: sorry za kvalitu :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 12, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 To není vůbec špatný akorát ty levely nástrojů... Ta kytara je moc v popředí a hlas není skoro slyšet, to si chce pozvat někoho, kdo v tom děla nebo se aspoň vyzná ale jako prní písnička teda slušný :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
perrek Odesláno Duben 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 laco kapela se jmenuje Flaška Visočini a zde je odkaz na bandzone http://bandzone.cz/flaskavisocini no hele, baví mě to čím dál víc, i po těch pěti letech, protože kde jinde se podíváš třeba na koncert na Slovensko, nebo objezdíš skoro celou republiku :D prostě hrát v kapele (i relativně úspěšné) je můj splněný sen :D jinak pokud by se vám hudba "líbila" můžete nás podpořit na Slovenském charitativním festivalu Punkáči dětom, viz zde http://console-forum.net/tema/141247-podporte-nasi-kapelu díky moc ;) :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misi Odesláno Duben 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 Perry sice je to na mě trochu jinej styl, ale uznávám, že dost dobrý a přeju hodně štěstí. Hlas tam máš ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 12, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 Perry, dával sem to myslím už hned na začátku, vyhledal sem si vás, taky to není můj styl ale hrajete dobře :) A jak ste se dali dohromady? Kamarádi se jen tak dohodli? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
perrek Odesláno Duben 12, 2012 Nahlásit Share Odesláno Duben 12, 2012 no tak hlavní zpěv a kytara je brácha, bubeník je kámoš...začínali si jen tak sami tlouct, a tenkrát jsem se k nim přimíchal úplnou náhodou :D basu jsem měl v ruce poprvé v životě, nikdy nechodil do hudebky :D no a tak jsem se na to tak nějak učil, a hraju dodnes :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lacodekany Odesláno Duben 13, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Duben 13, 2012 Máte tu někdo zkušenost nebo znáte Ondřeje Pátka? Přemýšlím, že k němu budu chodit nebo nějakého dobrého učitele v Praze, u Prahy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.