Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

výměna grafického čipu - pavillion dv6000

Smaky

Otázka

Zdravim,zakoupil jsem z druhý ruky pavilliona a druhej den po 10-20 minutách hraní cod4 odešel do křemíkového nebe grafickej čip.

Máte někdo zkušenosti s touhle doslova ♥♥♥♥♥ní sérií pavillionů?

Jedná se o čip go 7400.

Hra se sekla,černá obrazovka,po vypnutí a zapnutí kontrolky svítí,hdd chroupe,cdromka též,lcd podsvícený,ale černej obraz,na externím monitoru artefakty,tudíž je to grafika.

Četl jsem o nějakym teplovzdušnym postupu na nahřátí čipu(reflow),aby se opět ''připájeli'' nějaké kuličky nebo co.

Chci znát názor na postup - výměny celého grafického čipu a nebo na to zahřívání.

Jde mi o to,aby tohle byl můj první a poslední finanční náklad co do tohoto notebooku vložím.

Avšak bojím se,když ho nechám zhruba za 3k vyměnit,tak aby zase nešel po roce do kopru.

zde bych nechal čip vyměnit - http://www.hwservis.cz/opravy-notebooku?flag=1

pokuď máte někdo zkušenosti,byl bych za ně rád (jak to po výměně čipu drží,jestli se změnili nějak teploty - jestli netopí tolik,jestli nejsou nějaké vady a podobně)

díky.

prosím o nepsání názorů typu - kup jinej,do toho se nevyplatí investovat - sám to vím,jenže teď jsem za něj vyhodil čtverku,kterou zpátky nedostanu a když ho prodám,tak z něj bude tak maximálně půlka ceny a 2 litry by jen tak vyletěli z okna,takže ho radši nechám opravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Zdarec

take mam HP dv6000 s nvidia 7400 a se stenym problem jsem se potykal ja pred 1,5 rokem. V jedne mistni firmicce v Hradci mi udelali reflow GPU. Fungovalo to dva mesice a pak opet to stejne (rozpadajici se obraz).

Take jsem nasel tuhle firmu hwservis a dozvedel se ze jako jedini vymenuji nvidia obvody za nove. Domluvil jsem se s chlapkem po telefonu a notebook jim poslal. Za 3 dny jsem dostal notebook zpatky opraveny s vymenenym gpuckem a od te doby musim zaklepat notebook funguje uz 1,5 roku v pohodice. Jeste tu mam od nich stary gpu, ktery mi poslali zpatky :))) Mam ho jako privesek na klicich :))

To stejne jsem si nechal udelat u meho xboxu, take mi vymenili gpu obvod za novy a xko mi uz funguje pres rok naprosto v klidu a to syn na nem hraje kazdy den 8 hodin v kuse

takze ja musim rozhodne doporucit. Rychla a vstricna komunikace a vse naprosto v pohode funguje jak ma.

Odkaz ke komentáři

• 0

Super,přesně toto jsem potřeboval vědět.Díky za odpověď,aspoň vim že když teda nechám ten čip vyměnit,tak by to mohlo nějakej rok vyměnit.Tak to je super.

Snad mi taky pošlou ten starej čip,moc lidí podobný přívěšky nemá :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

• 0

Jen ještě jedna otázka,kolik jsi platil a na jak dlouho jsi dostal záruku?

Já jen že jsem jim psal email a prý cena od 1800-2800 a záruka 3-6 měsíců...tak vůbec nevim jakej faktor to ovlivňuje.Rozdíl litr a 3 měsíce v záruce je docela dost.Tak jen jestli nemáš o tomhle nějaký info?

Odkaz ke komentáři

• 0

Jestli má ještě smysl reagovat, tak se hlásím s osobními zkušenostmi. Pokouším se o amatérské reflow u těchto notebooků (HP DV 6000) a mohu potvrdit, že je to loterie.

Celkem jsem už oživil 4 kusy.

1. kousek - po oživení fungoval asi 2 měsíce, ale teď je totálně mrtvý (možná, že to ale nesouvisí s tou "vadnou" grafikou - buď ho oddělal náhradní napáječ WhiteEnergy - ty už prý mají pár napájecích obvodů na svědomí, nebo ta teplem jetá grafika oddělala teplem načatý napájecí obvod, nebo šlo napájení do Si nebíčka kvůli špatné baterii ... zkrátka se nerozsvítí kontrolka nabíjení a nejde vůbec pustit ... je pravda, že (pokud vím) se na něm několik hodin denně hrály hry, při kterých jel ventilátor na plný pecky).

2. kousek - po oživení je v provozu od poloviny ledna a zdá se, že s ním nejsou žádné problémy? ... takže tady jsem byl asi "úspěšný"?

3. kousek - když jsem to celé sešrouboval, tak jsem po testech disku, aktualizacích, apod. ... při probíhající defragmentaci ... zaznamenal zasekávání a restarty. Stávalo se to vždy, když HDD dosáhl cca 55 °C po dobu asi 10 minut ... je to dost, já vím, však ho taky diagnostika vyhodnotila jako "načatý", takže je jasné, že investice do reball, nebo výměny chipu by nebyla jediná, nebo by byla zbytečná (páč za chvíli umře HDD ... pak už chybí displej a klávesnice a ... takže raději koupit nový). Až to asi po třech dnech tohoto relativně "normálního" provozu kleklo opět se stejnými příznaky. Další reflow (pečlivěji jsem to prohřál) už bylo asi úspěšnější, protože od poloviny února chodí, ale čekám, kdy se majitel ozve, abych mu pomohl vybrat nový stroj ... doufám, že teď už alespoň zálohuje? ;-)

4. kousek - jsem si koupil vadný ze zvědavosti. Po prvním prohřátí jsme zkusil hrát hru náročnou na CPU a grafiku (ventilátor se točil co to šlo) ... mimochodem stejnou, jako se hrála na tom 1. kousku - to byl také jeden z cílů ... vyzkoušet, jestli to jiný HW snese, takže zkouším co si mohu dovolit ... vydržel to asi 6 hodin, ale šel zase pomocí reflow rozdýchat. Od té doby jsem to opakoval asi osmkrát, ale teď už ho netrápím (nebavilo mě mít ho na stole pořád rozebraný a foukat na to teplý vzduch), takže už dva týdny jen e-mail, Word, Excel, tu a tam youtube ... apod. Šlape jak hodinky, tak uvidím jak dlouho? ;-)

Takže závěrem jen zopakuji ... je to loterie. Pokud jde jen o to zachránit data a nějak důstojně se sním rozloučit, tak reflow postačí. Je potřeba ale pak už ho netrápit a počítat s tím, že smrt může přijít každou minutou. Na druhou stranu reball, ani výměna chipu není 100%. Než bych to tu opisoval, tak odkážu na tuto diskuzi: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=86&t=173710

Odkaz ke komentáři

• 0

No dnes mi ho přivezou kolem 2 hodiny z opravy,tak jsem zvědavej,nechal jsem vyměnit ten čip.Pokuď se to do tří měsíců posere,tak to nechám dát do reklamace a pak střelim.Budu ho zatěžovat do těch 3 měsíců co nejvíc a pokuď bude v pohodě,tak to bude cajk.Tim samozřejmě nemyslim hraní v peřinách,ale klasicky na stole.Jen doufám že v rámci případný reklamace bude poštovné platit HWservis,protože je to jen kolem 500 za poštovné (tam a zpět)

Co se týče pevnýho disku - všiml jsem si vyšších teplot (když jsem si hlídal přes speedfan teploty,hdd měl snad vyšší teplotu než cpu).

Ale to mě nějak netrápí,SATA hdd 2,5'' mám doma požehnaně...tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu