Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Forza 4 - drift (how to, s cim, atp.)


pinkpiggy

Recommended Posts

Zdravim lidove,

vice mene hlavne kvuli pritelce jsem k forze poridil volant (pro me teda taky, ale hlavne ho chtela ona :D)..kazdopadne jsem poridil original microsoft volant (1gen ten "normalni", ne ten z hvezdnych valek)..Uz delsi dobu koukam na youtube na tutorialy, atp, ale stale se mi nedari nejak naucit drifty..zkratka furt to neni jako v realu :)..99% aut se pretaci, 1% aut se alespon trosku v driftu da ovladat ale zase je blby ho do toho driftu dostat..

Hodne lidi co driftujou ve forze jsem koukal pouzivaji jen klasicky ovladac, jsem si myslel, ze s tim volantem to pujde lip, ze to bude lip v ruce, sice trosku ano, ale jak jsem napsal.. Mam desny problem aby se ty auta nepretacela..Nemel byste nekdo how to tutorial, zaroven i s cim jezdite vy (volant-klasik ovladac,atp.)..jake mate nastaveni controlleru (at uz volantu ci ovladace)..vim, ze by o tomhle sel napsat cely clanek na x tisic slov..ale kdyz byste nekdo poradil, pomohl, budu rad..:)..

konkretne jsem se snazil udelat BMW Z3m coupe, vykon cca 590kW, nejaky ty kraviny s pneumatikama (zadni-predni cca 2-2.1ba), trosku jsem si hral s tlumicema atd..ale zkratka furt se to pretaci..

jeste bych mel jeden problem a to to, ze mi prijde ze spojka vubec nefunguje..(ani na ovladaci ani na volantu..mozna to jen blbe mackam :))..ale ikdyz zapnu (ted nevim jak se to jmenuje, ale dole nalevo je volant, nad tim 4pruhy s brzdou, ruckou, spojkou a plynem, zapina se pomoci smeroveho krize)..tak proste mi nejde spojka rozchodit a snazit se o drift bez spojky je docela takovy pokus o vytvoreni vesmiru :)..

nehlede na to, prijde mi, ze lip se opravdu v driftu ovlada 4kolka nez zadnohrab..asi mam vazne jen blby nastaveni, ale docela me to stve, rad bych si alespon trosku zadriftoval tam kdyz uz jsem si ten volant poridil :)..

diky moc za rady a "napady" a kucharky :)..verim, ze nejsem sam, kdo by si to chtel trosku zkusit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na drift si si vybral auto úplně na nic, vyber si nějakýho japonce, nejlíp silvii, pošteluj, nedávej slicky, nech obyč sériovy gumy, a už jenom citlivě s plynem a s brzdou.Mimochodem já jezdím na gamepadu a nemám problém. Do driftu auto dostanu tak, že ho cuknutím rozhodím, nebo brzda plyn ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to je prave to, co me zarazi..ona z3 coupe v realu driftuje docela dobre..to samy treba mazdy (rx7,mx5,atp..)..jaguary to samy..ale proste ve forze mi prijde, ze jediny dobry na drift je silvie :D..

u ty silvie je dobry nejak predelavat to auto? nebo ho nechat v zakladu, nebo ho vytahnout alespon na 450kW??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ty auta co jsi vyjmenoval (krome mazd) jsou dobrý tak na power slidy , tzn. jedeš v zatáčce, dáš plnej kotel a čmadíš 200 metrů trošku bokem :D Ale japonci jsou víc ovladatelní, líp to udržíš právě v driftu např. v šikaně. Stačí se podívat na nějaký drift challenge, ti co na to mají mají silvie, ti co na to nemají mají bmw e30 :D

Jinak co se týče úprav, tak bych tomu určitě pár poníků přifoukl, a shodil pár kg :) Do smyku si ještě můžeš pomoct kladným odklonem zadních kol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako urcite souhlasim s tim, ze ti japonci jsou na tohle lip ovladatelni (presne jak si rikal, top drift challenge jezdi prave s tema japoncema)..ale divil jsem se ze i s tou mazdou (mx5) jsem auto proste nedokazal ovladat..co jsem s tim jel v realu, tak to bylo relativne v pohode..ale proste v ty forze tu mx5ku v tom driftu nedokazu ovladat..pohral jsem si s kW a natahl to na nejakych 490kW myslim..trosku jsem pridal i ten odklon zadnich kol a trosku posteloval tlumice..snizil i vahu (coz nevim ale jestli je u mx5ky potreba s nejakyma 1200kg..).. a nakonec jsem dosahl toho, ze 1cka je ABSOLUTNE neovladatelna..2ka je mozna jeste horsi (diky tomu ze na ni clovek jede dyl :D)..a az pri trojce se to trosku rozjede tak, ze to jde ovladat, ale zase se to desne pretaci a navic rychlost pri trojce je uz okolo 140ti coz uz je na nejaky rozumny drifty strasne moc..kdyz na tu dvojku se snazim jet okolo tech 40-90 max a snazim se ten drift ovladat, tak proste se dostanu do hodin a FURT se to pretaci..:D tak nevim jestli je to takhle normalne i s tou silvii..nebo jestli zkratka delam opravdu neco blbe..jeste jsem si moc nezvyknul na ovladani a zkratka spojka na tlacitku neni to, co na noze :D..takze i trosku moje reakce jsou zpomalenejsi..ale stejne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si dělaš srandu s těma 40-90 ? vždyť no je na nic. " Driftovat" se da uplně v klidu i ve 160-ti (nemyslim kratke esička). Každe auto ktere jsem skusil tak se s nim dalo jet krasně bokem. A jak tu někdo psal že japanci jsou lip ovladatelni, tak nejsou, akorat vice odpusti. Všechny auta co mam tak je mam upravene naplno, odlehčene, na některych mam i slicky a pořad to jde.

Jenom tak se tě zeptam protože jsem se to tu nedočetl. Maš vypnutou kontrolu trakce a stabilizaci ?

Asi nejlepší zpusob jak se to nučit i ja jsem se to tak naučil je :

Vzit si nějakou zadokolu je jedno jakou odlehčit ji, upravit nemusiš naplno ale tak nějak odkaždeho alespoň 2 uroveň, dat si Silverstone mit vyplou TC a stabilizaci a nesnažit se za každou cenu jet bokem ale co nejrychleji čistou stopu a ke konci tomu přišlapnout a nechat to jet bokem. Až si n tohle zvykneš je už jenom na tobě v kterem mistě zatačky tomu začneš šlapat a pojedeš větši a větši kus bokem. Až si troufneš na to to rozhodit před zatačkou a projet ji celou.

Jirka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@GEORG_iS..no tak normalne driftovat ve 160ti je docela problem, samozrejme ve forze to jde i tam (dokonce v tech vyssich rychlostech je to lepe ovladatelny, ale na long drifty a ne na esicka, jak si psal)..ale zkusim to s tim mensim "vytunenim", protoze je fakt, ze mozna si jen potrebuju zvyknout..jinak jezdim s vypnutou trakci a stabilizaci, jen ABS jsem si tam nechal..

@packys2 mam RGH, takze na live se nedostanu, ale cekam na dualNand a chci si poridit original a jezdit i na live..ale momentalne to nepujde :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu