Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

dragons dogma

chipomil

Recommended Posts

• Odpovědi 227
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejvíc přispívající

Nejvíce příspěvků v jednom dni

Nejvíc přispívající

• 2 weeks later...
hráli jste někdo už? jaké to je? dík

Vcera jsem to koupil a po 10-ti hodinach behani po planich a klateni kyklopu a lyzardu se mi fakt nechtelo do prace. Graficky bych rekl, ze je te lepsi dark souls, styl boje podobny, ale luxusne okoreneny high/low profilem. Tak inteligentni NPCcka jsem asi nezazil, jak pawni, kteri kdyz najdou zpusob, jak rychleji zabit nejakou bestii, tak ti hned poradi (a to i s pokladem, nebo co zrovna roste v tomto lese), tak napr. goblini, kteri se schovaji v krovi a cekaji, az si prijdes utrhnout hrozno...obtiznost akorat, krom autosavu pri prechodu lokacema mas vlasni save, takze nemusis behat pres pul sveta, kdyz te sejme banda banditu. Na ukor smrti se obnovi nepratele.

Ostatne nejlepsi si precist recenzi na eurogamer, ktera naprosto vystihuje vsechno.

Jo a jake to je? Mega zabavne, mega velke, mega bossove a mezibossove, po kterych muzes splhat a hledat jejich slabiny a asi to zabere i mega casu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 3 weeks later...

Nikdo nehraje Dragon's Dogma? Mě celkem překvapuje, protože to je podle mě překvapení roku. Čekal jsem od toho dost a ono to ty očekávání ještě možná předčilo. Hodně se to odlišuje od ostatních RPG ve spoustě věcech a nedá se to srovnávat. Graficky řekl bych super, občas sice některé textury nic moc a hlavně animace mluvení mají dost odfláknuté, ale celkově ten svět a celkově ta grafika působí hodně povedeně a dovede vytvořit skvělou atmosféru. Hlavně práce se světlem je skvělá, když je člověk v nějakém dungeonu, tak tam nejsou všude zapálené louče (co by v opuštěném dungeonu neměly co dělat) jako v jiných RPG, ale opravdu je tam pořádná tma a pokud si člověk nerozsvítí lucernu tak nevidí na krok. I s lucernou vidí jen do určité vzdálenosti a když vemu v potaz, že ty dungeony jsou většinou parádně udělané a hra je poměrně obtížná, tak to navodí skvělou atmosféru a člověk se opravdu téměř bojí co je za rohem :D

Soubojový systém a systém schopností je perfektní a hodně chytlavý a zábavný a každý souboj i se sebeobyčejnější potvorou stojí za to. Nemluvě o parádních soubojích s velkýma a obříma potvorama. Boje s draky ve skyrimu se můžou jít zahrabat :D (i když mám skyrim rád)

Jen ti "pawni" (společníci) mě občas štvou, je vidět, že je to dost nový a originální systém a tak by to chtělo ještě vypilovat do dalšího případného dílu. Protože občas se chovají dost blbě, a hlavně mi vadí, jak strašně blízko se drží u hlavní postavy a lezou mi do cesty a jelikož používám hlavně luky, tak to je někdy boj abych mohl v klidu zamířit a neměl před nosem společníky, kteří se mi motají kam nemají. V boji už je to v pohodě, mluvím spíše o tom, když ještě protivníci nejsou na dosah meče a člověk má čas je odstřelovat z dálky.

A taky to, že jediná možnost jak jim dát nějaký příkaz je bud "pomoc" nebo "pojďte". Mělo by tam 100% ještě být alespon "čekejte" a možnost poslat je na nějaké určité místo (podobně jako třeba v mass effect)

Odkaz ke komentáři

Taky me to dost prekvapilo, ze se k tomu nikdo nema...ja to hraju zatim jenom po 2. a je to jeste zabavnejsi...nemusim se bat 3 banditu, jak na zacatku, ale proste mezi ne nabehnu a vyprasim jim kozich...taky jsem zjistil, ze jsem prolezl tak 2/3 mapy, tak jsem uplne nateseny, co tam jeste najdu...jeste chci trochu posachovat s povolanim, mam nejakou zmenu :)

Nikdo nehraje Dragon's Dogma? Mě celkem překvapuje, protože to je podle mě překvapení roku. Čekal jsem od toho dost a ono to ty očekávání ještě možná předčilo. Hodně se to odlišuje od ostatních RPG ve spoustě věcech a nedá se to srovnávat. Graficky řekl bych super, občas sice některé textury nic moc a hlavně animace mluvení mají dost odfláknuté, ale celkově ten svět a celkově ta grafika působí hodně povedeně a dovede vytvořit skvělou atmosféru. Hlavně práce se světlem je skvělá, když je člověk v nějakém dungeonu, tak tam nejsou všude zapálené louče (co by v opuštěném dungeonu neměly co dělat) jako v jiných RPG, ale opravdu je tam pořádná tma a pokud si člověk nerozsvítí lucernu tak nevidí na krok. I s lucernou vidí jen do určité vzdálenosti a když vemu v potaz, že ty dungeony jsou většinou parádně udělané a hra je poměrně obtížná, tak to navodí skvělou atmosféru a člověk se opravdu téměř bojí co je za rohem :D

Soubojový systém a systém schopností je perfektní a hodně chytlavý a zábavný a každý souboj i se sebeobyčejnější potvorou stojí za to. Nemluvě o parádních soubojích s velkýma a obříma potvorama. Boje s draky ve skyrimu se můžou jít zahrabat :D (i když mám skyrim rád)

Jen ti "pawni" (společníci) mě občas štvou, je vidět, že je to dost nový a originální systém a tak by to chtělo ještě vypilovat do dalšího případného dílu. Protože občas se chovají dost blbě, a hlavně mi vadí, jak strašně blízko se drží u hlavní postavy a lezou mi do cesty a jelikož používám hlavně luky, tak to je někdy boj abych mohl v klidu zamířit a neměl před nosem společníky, kteří se mi motají kam nemají. V boji už je to v pohodě, mluvím spíše o tom, když ještě protivníci nejsou na dosah meče a člověk má čas je odstřelovat z dálky.

A taky to, že jediná možnost jak jim dát nějaký příkaz je bud "pomoc" nebo "pojďte". Mělo by tam 100% ještě být alespon "čekejte" a možnost poslat je na nějaké určité místo (podobně jako třeba v mass effect)

Odkaz ke komentáři

Já to zatím ještě neprojel, vypadá to, že to zabere hromadu času :D I když už mám odehráno asi hodně hodin, tak si myslím, že asi nejsem nijak daleko. Ze začátku se mi to zdálo hodně těžké a ukládal jsem po každém souboji a dostl jsem se bál. Časem se to zlepšilo hlavně díky tomu, že jsem postupně zjistil, jací společníci mi budou nejlépe sedět a hlavně jaké jejich schopnosti budu nejvíce potřebovat a myslím, že teď už je ta parta dobře sestavená a dost to pomohlo. Sice to pořád není procházka růžovým sadem :D, zvlášť když člověk objevuje nové místa na mapě.

A přiznám se, že když nějaké RPG má fast travel systém, tak ho většinou využívám, ale tady vůbec, tady k tomu nemám důvod. Vždycky se těším na nějaký souboj, co se během cesty tam nebo zpět stane, na jaký náhodný quest narazím, nebo nějaké přepadení, velká potvora atd atd.

Teď jsem plnil jeden quest v nové oblasti a poprvé ve hře jsem tam narazil na draka a po chvilice urputného boje jsem zjistil, že je to marná snaha a musel jsem se snažit mu utéct, do toho se zamotala velká banda hobgoblinů i s velitelem, takže zase zdržení, když se tomu drakovi povedlo tam někde mezi stromy přistát, tak nás všechny včetně goblinů pokropil ohněm, no byla to pořádná sranda. Nakonec se mi povedlo z toho dostat a drakovi jsem utekl a dostal jsem se k jedné tvrzí, kde jsem měl ukol. :D

Jinak já jsem začínal jako Strider, protože mě baví používání luků v RPGčkách a z videí jsem viděl, že tady je ta střelba udělaná zajímavě. A během hraní jsem provedl změnu/vylepšení na Rangera. Tohle jsou vyloženě povolání, které je lepší, když je má člověk, než AI společníci. Nejlepší AI společníci jsou bojovníci a mágové.

Odkaz ke komentáři

Ja jsem si chtel ze zacatku, po tom, co jsem poprve objevil Gran soren, udelat prochazku lesem, po 3 hodinach probijeni se lesem jsem narazil na Kyklopa, toho jsem dalsi pul hodinu mlatil a poskakoval kolem, abych zaujal jeho pozornost a pawni ho v klidu mohli odstrelovat, pak mi vsichni pochcipali, dosly mi lahvinky a bylinky a udelal jsem si uplne ♥♥♥♥♥ni save...a co nejhur, prisla noc a dosel mi lampovy olej. Takovy adrenalin cestou zpatky jsem dlouho nezazil :)

Jinak udelal jsem si fightera, pac miluju tezkou zbroj, ma super rychle komba se stitem, ale strider je rozhodne praktictejsi, kolikrat jsem brecel, ze nenam luk...

Odkaz ke komentáři

Každé to povolání je celkem zajímavé no. Vidím, že sis taky užil svoje :D Zásoby oleje si raději hlídám, to může být nebezpečné když dojde :D

Ještě mě trochu mrzí, že není více míst a možností jak získávat nové zbraně a zbroj. V truhlách atd člověk většinou nachází materiály, a hromadů různých lektvárů, léčiv, a všemožných věcí a když narazíš na nějakou zbran nebo zbroj, tak je to většinou jak naschvál něco co nemůžeš použít :D A ve městě ti obchodníci doplnujou zásoby novýma věcma za hrozně dlouho. Já už tady chtěl dneska psát, že vůbec, ale zrovna před chvílí jsem si poprvé všimnul, že u toho obchodníka v Gran Sorenu přibylo pár nových věcí. Takže asi občas přybývají, ale fakt minimálně.

Odkaz ke komentáři

Origos...dokud na to mam, tak podporuju dobre projekty :) krom toho se mi nechce resit, jestli se muzu pripojit na live, abych nedostal ban atd.

Ale jinak hodne stesti :)

Chlapi mate hru stazenou od Imars? A mate iHas mechaniku? ...stahl jsem si hru updatoval ale hra mi jela tak 5 minut a ted pokazde naskoci ze je necitelny disk mohlo by to byt tim ze nemam tu mechaniku?
Odkaz ke komentáři

Origos...dokud na to mam, tak podporuju dobre projekty :) krom toho se mi nechce resit, jestli se muzu pripojit na live, abych nedostal ban atd.

Ale jinak hodne stesti :)

No to delas dobre rozhodne se to vyplati kdyz si chces v klidu zahrat a nic neresit :D ..zrejme to rozjet bez te mechaniky jen tak nepujde tak mam asi smulu

Odkaz ke komentáři

Chlapi mate hru stazenou od Imars? A mate iHas mechaniku? ...stahl jsem si hru updatoval ale hra mi jela tak 5 minut a ted pokazde naskoci ze je necitelny disk mohlo by to byt tim ze nemam tu mechaniku?

je to tím, že nemáš iHas, bez toho to prostě nejde... jinak s iHas to jede i na LT 2.0 v pohodě - vyzkoušeno :P

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Vážení přátelé pomoc! Vylámal jsem si zuby na Dragons Dogma... Mám LT 3,0. Když jsem hru vypálil BEZ IHAS 124B, dala se nainstalovat, dala se spustit, po pěti minutách se vypla. Chyba ve vypalovačce - OK. Pročetl jsem fóra, koupil IHAS 124B, přesně podle návodu vybavil BURNMAXem. Verzi od IMARS jsem projel nejnovějším ABGX, vypálil nejnovějším IMGBURN, nastavil přesně dle návodu:

burnspeed 4x se zapnutým OPC

burnproof OFF

forcehypertuning ON

onlineHT ON

overspeed OFF

smartburn ON

clear OPC OK

buffersize 512

dvdčko VERBATIM MKM-003-00

A prd - už to ani nespustí- rovnou to napíše "Disc is not supported" !!!! OK, přečetl jsem fora, vyzkoušel různá nastavení IMGBURN a NIC! Zničeno 8 Verbatimek. Prosím napište mi někdo polopatistický návod pro blba jak to vše nastavit, jsem KO. Prosím nepíšte mi ať si projdu toto forum, už to dělám dva dny. Jsem vděčný za práci přispěvatelů a jak se každý snaží pomoct, ale už je tu tolik příspěvků a takový bor...el že se zde fakt už dost špatně hledá, omlouvám se za to.. Pomůže někdo? Děkuji mnohokrát :-)

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli ti dva ze tří pawnů musí být od jiného hráče - nemůže mi je řídit umělá inteligence? A vadí, že nemám Gold účet? Další problém je v tom, že po provedení testu připojení k Xbox LIVE mě to informuje o nějakým omezení, takže můžu hrát online jen s určitými hráči. I když co jsem to zkoušel teď, tak test prozměnu proběhl v pořádku. Ale na to bych nespoléhal, internet od O2 je velmi náladový.

Děkuju za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Ja to hraju normalne bez netu, pac jsem zdechly si ho zridit a pawny muzes mit jake chces. Vzdycky je ridi ai a ne jiny hrac (i po netu). Cim mas vyssi lvl, tim levnejsi, nebo zdarma pawny s vyssim lvl si muzes najmout. Jestli potrebujes gold ucet ti nereknu, ale rekl bych, ze jo...microsoft rad odrbava lidi.

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli ti dva ze tří pawnů musí být od jiného hráče - nemůže mi je řídit umělá inteligence? A vadí, že nemám Gold účet? Další problém je v tom, že po provedení testu připojení k Xbox LIVE mě to informuje o nějakým omezení, takže můžu hrát online jen s určitými hráči. I když co jsem to zkoušel teď, tak test prozměnu proběhl v pořádku. Ale na to bych nespoléhal, internet od O2 je velmi náladový.

Děkuju za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Rekl bych, ze je to uplne jedno. Chovaji se stejne jako pres internet, takze kdyz jdes spat, oni jsou jakoby pronajati a vrati se ti s odmenou. Radi ti, co mas na jake monstra pouzit, okouzluji ti zbrane napr. ohnem, kdyz ho zrovna potrebujes, pomoci sipek na ovladaci jim das jednoduche rozkazy jako help, go a come a oni si to docela rozumne preberou, co maji delat :) Pawny muzes mit 3 a po svete jich beha nescetne. Postupne se uci, ale je dobre je skoro s kazdym lvl obmenovat, pac neziskavaji nove schopnosti a az na tveho zakladniho nepostupujou.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu