Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Chlazení

Otázka

25 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Odesláno
Díky takhle vysokým teplotám trpí cín a pak se stávají chyby v podobě RROD nebo RLOD i u slima. Řekl bych, že u slima by tak vysoká teplota vůbec neměla být, protože výrobní technologie čipu je menší a tím pádem dochází i k menšímu zahřívání.

no právěže každej kdo má slima tak si nemohl napřed zvyknout na tak vysoky teploty, taky sem byl zvyklej na těch 50° ale teď když dohraju tak minimálně 75°.. podle mě to je i tím že CPU i GPU je v jednom čipu. nevyznám se v tom tak nevím, ale tyhle teploty u slimů jsou normální.

• 0
Odesláno

Slim má 45nm výrobní technologii, měl by se tedy méně zahřívat oproti Jasperu, který má 65nm a starší revize 90nm. Důležité je, aby měl dost prostoru kolem větráku a výdechů, aby mohl nasávat chladný vzduch a nedocházelo k recirkulaci ohřátého vzduchu. Možná by taky hned po záruce neškodilo vyměnit teplovodivou pastu mezi chladičem a čipem ta originální není zrovna nic moc. Rozhodně vysoké teploty nad 70°C nejsou technice prospěšné, jak jsem psal hodně trpí cín mezi čipem a deskou. Pokud máš stabilně při hře takovou teplotu doporučil bych ve FSD nastavit ručně vyšší otáčky větráku a sledovat jestli teplota vůbec klesne. Kdo ale nemá RGH, tak to nijak nenastaví, což může mít do budoucna fatální následky.

• 0
Odesláno

Má sice CPU i GPU v jednom čipu, ale oba mají stejnou velikost výroby, takže by se prostě měli méně zahřívat. Proto by na to měl stačit ten chladič co použili. Problém může být právě v tom, že originální teplovodivá pasta je ztvrdlá a teplo z čipu špatně předává na chladič, proto je lepší ji vyměnit za jakoukoliv lepší pastu, rozhodně ale ne za obyčejnou bílou silikonovou, ta je nedostačující.

• 0
Odesláno

Zdar lidi trápil mě rrod DOST SILNĚ vždy po pul peti až deseti minutách mi zamrzla jakákoliv hra a pak RROD a nešel xbox už zapnout ani po vychladnutí. šel zapnout po towel tricku, ale ne deka ale zaseknout větráky a čekat až se rozblikají jen dvě diody...Nepomohla ani očištění a nová pasta pod pasivy..ted to mám doma rozebraný bez plastu, sepárátně k ventilátoru napájený dva další aktivní větráky na oba pasivy + klasický zadní a ten plastovej tunel...Je to sice prasárna, budu to mít už napořád otevřený ale jede to i v tehle vedrech a v pohodě...Takže radím nepomáhá výměna pasty - pokud se to prostě přehřejvá pomuže jedině brutální chlazení...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu