eSko Odesláno Červenec 4, 2012 Nahlásit Share Odesláno Červenec 4, 2012 Zdravím, přátelé. Jak asi víte, M$ nenabízí možnost migrace XBL účtů do jiných regionů a jejich oblíbená odpověď na requesty je rada, ať si založíte nový účet pro daný region. Kromě toho, že to je neuvěřitelně nesolidní jednání, tak je to zároveň v EU nelegální podle European Directive 95/46/EC, Article 12(b). Článek 12(b) říká konkrétně: Právo na přístupČlenské státy zaručí každému subjektu údajů právo získat od správce: b) podle daného případu opravu, výmaz nebo blokování údajů, jejichž zpracování není v souladu s touto směrnicí, zejména z důvodů neúplné nebo nepřesné povahy údajů; Podrobný návod naleznete zde, ale víceméně stačí Microsoftu pohrozit, že pokud Vám region nezmění, budete to eskalovat na Úřad pro ochranu osobních údajů. Enjoy :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Udyr Odesláno Červenec 10, 2012 Nahlásit Share Odesláno Červenec 10, 2012 Zdravim díky za návod... máš to odzkoušený? A píšeš, že je to nelegální v EU tudíž z UK účtu na USA asi nebudu moc migrovat že? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eSko Odesláno Červenec 10, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 10, 2012 Převod účtu z UK na USA by neměl být problém. Navíc vazby EU nejsou na zemi pobytu, ale na občaství majitele Xbox Live účtu. V případě, že Čech žije v USA a přestěhuje se třeba do Austrálie (ale pořád má České občanství), vztahují se na něj české a EU zákony o ochraně osobních údajů a tudíž by mu "česká divize" Microsoftu měla na základě zmíněného zákona umožnit aktualizaci "země pobytu" a tudíž i regionu účtu. tl;dr: nezáleží na zemi pobytu, ale na národnosti majitele účtu. pokud je majitel občan EU, tento zákon se ho týká Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eSko Odesláno Červenec 10, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 10, 2012 doublepost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kucis Odesláno Listopad 22, 2012 Nahlásit Share Odesláno Listopad 22, 2012 Čaute, tak funguje to nebo ne? Mám US účet a potřeboval bych CZ nebo aspoň UK, děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beranekCZ Odesláno Listopad 28, 2012 Nahlásit Share Odesláno Listopad 28, 2012 Dnes jsem volal na xbox podporu kvuli migraci z UK na CZ. Rikal, ze jim posle pozadavek do USA. A max do 30dnu by to melo byt. Jen chtel cislo konzole, ze to tam musi vyplnit. Ale konzoli jeste namam, tak to nechal prazdne. Uvidime. Tady na te strance jsem si zvolil at mi zavolaji. http://support.xbox.com/cs-CZ/contact-us Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beranekCZ Odesláno Prosinec 29, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 29, 2012 Tak jsem se dnes prihlasil do sveho UK uctu a v nastaveni byla nova moznost na migrovani uctu...tak jsem zmigroval na CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.