Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Upgrade Microsoft Xbox 360 Wireless Racing Wheel

McLareniak

Recommended Posts

Cafte.

Kedze som velky fanusik F1 a vlastnim XBOX 360, ked mam cas a chut, rad si zahram hru F1. Po nejakom case hrania som sa postupne zlepsoval a aby som to nemal take lahke, postupne som nastavoval tazsiu a tazsiu obtiaznost. Ked sa dostanete do stadia, kedy uz mate vypnute vsetky pomocky, ktore vam pomahaju pri jazde a zapnute vsetko, aby to bolo skoro ako realita, je to uz poriadne tazke. Teda aspon pre mna.

V hre F1 2011, ktora je zatial najaktualnejsou, mate pocas preteku moznost zasahovat do upravy monopostu. A to obohatenie paliva a zmena typu pneumatik. V pripravovanej novinke F1 2012, ktora ma vyjst v septembri tohoto roku, bude aj rozlozenie brzdnej sily.

Obohatenie paliva je rozdelene na 3 moznosti a to MIX1, MIX2 a MIX3, kde MIX1 je sice pomalsia jazda, ale uspora paliva a MIX3 je presny opak. Takze ked potrebujete niekoho predbehnut, mozete si pocaas jazdy navolit MIX3 a po predbehnuti spat na MIX2. Nie vzdy sa podari predbehnut supera rychlo a vtedy moze dojst vacsej spotrebe paliva, ktore vam bude na konci preteku chybat. Preto musite zvolit MIX1. Zvolenie jednotlivych typov paliva sa uskutocnuje kombinaciou kurzorovych tlacitok na volante. Napr. MIX1 je hore, hore, dole.

Dalej tu mame moznost vyberu typu pneumatik. Pred pretekom je mozne zvolit strategiu, ale vy dopredu neviete kedy napr. zacne prsat. Ak ste si zvolili pred pretekom, ze po prichode do boxov vymenite suche pneu, a medzicasom zacalo prsat, musite dat do boxov vediet, ze chcete napr. intermediate pneu. To sa tak isto vykonava kombinaciou kurzorovych tlacitok. Napr. intermediate je v pravo, v pravo, dole.

Dost casto sa mi stavalo, ze som si zvolil zly typ pneu, alebo som sa musel susredit na volbu typu paliva a to malo zly vplyv na kvalitu jazdy. Kedze som si tieto kombinacie nepamatal. Preto som sa rozhodol postavit si upgrade volantu a to prirobit na volant 2 otocne prepinace FUEL a TYRE a 1 posuvny prepinac BRAKES pre F1 2012. Okrem toho, ze mi to pomoze pri spravnom vybere jednotlivych funkcii, pridava to aj co to do reality.

volantj.jpg

Konstrukcia

Funkcia systemu:

Po zapnuti napajania je pridavny system vypnuty, LED1 off. Po zatlaceni TL min. na 1 sekundu, sa LED rozsvieti a po pusteni TL, zacne blikat. To signalizuje, ze sme v rezime kalibracie. Rezim kalibracie je potrebny koli tomu, ze XBOX360 nam neponuka ziadnu spatnu vazbu, aky typ paliva, alebo pneu mame nastaveny v hre. Preto v rezime kalibracie mozeme navolit prepinace do takej polohy, ako je v hre. Navolenie nevykona ziadnu akciu. Ked uz mame zjednotene nastavenie prepinacov s hrou, zatlacime TL a LED1 sa rozsvieti co signalizuje, ze je system pripraveny. Do rezimu kalibracie je mozne sa vratit hoci kedy v hre a to zatlacenim TL na 1 sekundu. Po zatlaceni TL na viac ako 3 sekundy sa system uplne vypne LED1 OFF.

Ked je system ON funguje tak, ze simuluje zatlacenie kurzorovych tlacitok. Takze ked som v preteku a prepnem na napr. MIX3, system automaticky nastavi MIX3. Ked zvolim prepinacom intermediate pneu, system automaticky nastavi Intermediate pneu. Jednotlive zvolene funkcie su signalizovane prislusnou LED diodou.

Cely system je jednoduchy ci na pouzivanie, alebo na zhotovenie. A hre to doda okrem funkcionality aj realitu.

Naprogramovany mikroprocesor je mozne objednat v http://www.eshop.emzet-robotics.sk/predaj/300/Xbox-360-Racing-Wheel---upgrade/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu