Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Bratrstvo neohroženych (diskuze,zazitky apod.)


WoKo_O

Recommended Posts

Zakladam tento topic o skvelem deseti dilnem "serialu"...Jak se vam bratrstvo libilo.? co si o tom myslite.??

Nejprve neco na zacatek:

Plán natočit desetidílnou minisérii popisující skutečné události, jež zažila rota E 506. pluku 101. výsadkové divize americké armády, se zrodil v hlavě Toma Hankse velmi krátce po dokončení natáčení filmu Zachraňte vojína Ryana poté, co si přečetl si knihu od historika Stephena E. Ambrose Band of Brothers, která vychází z rozhovorů s veterány 2. světové války a velmi podrobného historického průzkumu. Se svým nápadem se podělil svému kamarádovi, Stevenu Spielbergovi, a společně ho poté nabídli u HBO. Když si byla televizní stanice jistá, že za projektem stojí dvě velká jména, vytáhla z kasičky ohromných 120 milionů dolarů a výroba mohla začít.

Samotné natáčení, kterému předcházely dva roky příprav, začalo 3. dubna 2000 a skončilo 24. listopadu 2000. Natáčelo ze zejména v britském Hatfieldu, v hrabství Herefordshire, kde na místním letišti vznikl výcvikový tábor, na 1100 akrech v okolí uměle postavené evropské vesnice, koncentrační tábor Lansberg a spousta dalších lokací. Všechny vznikaly podle autentických dobových fotografií - jenom na postavení prostředí produkce utratila 17 milionů dolarů. Důklad na autentičnost ale nebyl kladen jen u lokací, nýbrž úplně u všeho. Od příběhu, přes výstroj a chování vojáků, vozidla, veškeré vybavení, až po zbraně. Každá část z příběhu seriálu Bratrstvo neohrožených byla konzultována s veterány, kteří dané situace zažili, naprosto všechny postavy, které se v seriálu objeví, jsou skutečně existující lidé. Mnoho z těch, kteří v době natáčení Bratrstva neohrožených ještě žilo, dokonce mluví před začátkem každé epizody o tom, co zažívali při událostech, o kterých daný díl pojednává. K docílení naprosté realističnosti se dokonce používali opravdové fungující zbraně z 2. světové války - pouze v nich byly slepé náboje.

Aby se všichni herci chovali jako praví vojáci, byl jako vojenský expert přizván k natáčení Dale Dye, který jako poradce pracoval už na ohromné spoustě filmů - JFK, Forrest Gump, Zachraňte vojína Ryana, Tenká červená linie, Alexander Veliký a spoustě dalších. Ještě před natáčením se 50 herců a komparsistů účastnilo vojenského výcvikového tábora pod jeho vedením, kde 10 dní museli poslouchat veškeré rozkazy, nesměli používat telefon ani žádné jiné zařízení, které vzniklo po roce 1940. Herci se museli oslovovat pouze jmény postav, které budou hrát, denně běhali každé ráno 5 mil, účastnili se brutálních rozcviček, trénovali se zbraněmi, hlídkovali (dvě hodiny hlídkování, dvě hodiny spánku), chodili na pochody v plném vybavení (celý den a celou noc), dokonce museli skládat vojenské zkoušky. Učili se i skákat s padákem a dělali prostě všechno, co museli umět i ti mladíci, kteří se na počátku 2. světové války rozhodli pomoci své vlasti v boji za svobodu.

Každý z deseti dílů popisuje cestu členů Easy Company od úplně prvního seznamování v armádním tréninkovém středisku v USA a rozloučíme se s nimi až na úplném konci 2. světové války. V roce 1942 vznikl úplně nový elitní regiment - výsadkáři. Mladí Američané, kteří cítili povinnost bránit svou vlast a bojovat za svobodu (bylo velmi krátce poté, co Japonci bombardovali Pearl Harbor), se dobrovolně z mladické nerozvážnosti přihlásili do armády a po absolvování složitého tréninku na základně Fort Benning a posléze v Anglii, se konečně dostávají do akce. Americká armáda připravuje vylodění v Normandii a regiment parašutistů má Němcům vpadnout do zad, zatímco pěšáci budou bojovat na pobřeží. Takže zatímco Zachraňte vojína Ryana nám ukázalo, jakou hrůzu zažili vojáci při vylodění na pobřeží, Bratrstvo neohrožených nám ukazuje, co zažívali vojáci, kteří pomalu padali s padákem nad hlavou mezi protiletadlovými střelami k zemi. Spolu s rotou E potom zažíváme boje ve Francii, osvobození Holandska, putování do krutých zim v Ardenách, v Německu osvobozování koncentračního tábora Lansberg nebo obsazování Hitlerova Orlího hnízda.

Bratrstvo neohrožených je skutečně impozantní dílo. Tím, že vypráví příběhy, které se skutečně staly, se velmi zručně vyhýbá všem těm klišé válečných filmů a dokáže neustále překvapovat. Nevznikají tam žádné válečné románky, nezaměřujeme se na manželky a dívky, které vojáci museli nechat doma. Vojáci nebásní o tom, jak svou odvahou zachraňují demokracii. Na natáčení se vystřídalo osm různých režisérů a devět scénáristů (sám Tom Hanks režíroval jednu epizodu a spolupracoval na scénáři - a v jednom díle dokonce i hraje), ale série si udržuje po celou dobu svou vysokou kvalitu. Přesto je v té desetihodinové sáze několik momentů, které vyčnívají nad ostatními: jako osvobozování koncentračního tábora, kdy si rota E poprvé uvědomuje, za co vlastně celou dobu bojuje a umírá a zejména pak díl odehrávající se v zasněžených Ardenách, který je vyprávěn z pohledu medika Eugena Roea. Muži jsou v úděsném mrazu, bez nábojů, pořádného oblečení a jídla, obklíčeni Němci. My ale nevidíme, jak je slavná bitva nakonec vybojována a sledujeme pouze medika roty E, jak se neustále snaží shánět morfium a vybavení, aby mohl zachraňovat své kamarády.

V seriálu vystupuje zhruba 65 postav, které zasahují do příběhu a zpočátku je vážně velmi složité se v nich zorientovat. V prvních třech nebo čtyřech dílech si pravděpodobně budete plést jména i tváře, a když náhodou někdo z party zemře, skoro vám ho ani nebude líto, protože nebudete tušit, o koho to vlastně šlo. Věřte mi, časem se to zlepší a jakmile budete sledovat 10. epizodu a s těmi, kteří přežili, se budete loučit, bude vám dokonce líto, že už je konec. Rota E je obsazena většinou neznámými či méně známými hereckými tvářemi (tvůrci dbali na podobnost se skutečnými předobrazy postav), což jen dodává na realističnosti seriálu. Nejvíc prostoru má asi Damian Lewis, který ztvárnil velitele roty E, Richarda Winterse. Obyčejného muže z malého města, který se svými vojáky navázal natolik přátelský vztah, že k němu někteří vzhlíželi skoro jako ke svému otci. A to i přesto, že není zrovna vtipný, bývá hodně přísný a občas bojuje i s vlastními démony (pořád vzpomíná na mladého německého chlapce, kterého zastřelil).

Veteráni, kteří válku přežili, tvrdí, že je to jen zásluha přátelství, které mezi muži v rotě vzniklo. Před začátkem každého dílu vidíme rozhovory s bývalými členy Easy Company, kteří vzpomínají na válečné zážitky a na konci posledního dílu se konečně dozvíme, jak se jmenují - a nechybí mezi nimi ani sám Richard Winters. Je to vlastně důkaz, že to, co se v seriálu odehrává, je pravý a skutečný obraz 2. světové války. Žádní chápaví a dobráčtí velitelé, ale sadističtí hajzlové. Nejen samí hrdinní vojáci, ale i ožralové, rasisti a zbabělci, kteří utíkají z bitev nebo postřílejí vězně jen proto, že na to mají chuť. To byla 2. světová válka, a to je i seriál Bratrstvo neohrožených.

Rezie,herci,zanr,hodnoceni

Režie: Richard Loncraine, David Frankel, David Leland, Tony To, Phil Alden Robinson, David Nutter, Tom Hanks, Mikael Salomon

Hrají: Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston, Matthew Settle, Rick Warden, Frank John Hughes, Scott Grimes, Neal McDonough, Rick Gomez, Eion Bailey, James Madio, Kirk Acevedo, Michael Cudlitz, Richard Speight Jr., Dexter Fletcher, Dale Dye, Robin Laing, Matthew Leitch, David Schwimmer, Marc Warren, Nicholas Aaron, Douglas Spain, Colin Hanks, Logan Marshall-Green, Andrew Scott, Tom Hardy, James McAvoy, Stephen Graham, Hugo Metsers, David Andrews, Jordan Frieda, Stephen McCole, Simon Pegg, Jamie Bamber, Jimmy Fallon, Kieran O'Brien, Diana Kent, Jack Wouterse, Corey Johnson, Andrew Howard, Tom Hanks, Jamie Harding

Žánr: Válečný / Drama

Hodnoceni CFSD:94%

Moje hodnoceni:98%

BoB na PSP muzete stahnout tady: http://console-forum.net/showthread.php?t=4164

Video,Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=9NyziB7Ue9c

Tot vse...Diskutujte,ptejte se,...

Zdroj:Google,CFSD,youtube..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to osmen:vubec prave..tenhle serial sem videl uz hodne davno..ale ted sem si ho stahnul..a chtel sem se jen slyset vase nazory..vim ze je to stary je to z roku 2001 ale i tak je to nejlepsi serial..takze nic sem neobjevil jen sem si chtel o tom pokecat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BoB je nejlepší válečnej seriál/film co jsem viděl

Urcite nejlepsi WWII serial, ale asi urcite i nejlepsi valecnej serial vubec.. ale jedine ve fullhd (Band.Of.Brothers.2001.1080p.HDDVD.x264-hV), takze az bude fullhd telka :) Aspon mam jeste vetsi duvod tesit se na new TV..

to bych si radši stáhnul 720p - to má jen 44 GB :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu