Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

časté DNS útoky prosím pomoc!

Lovefist_88

Otázka

zdravím od jisté doby mi pravidelně odhadem tak 20x za den příjde upozornění: detekován útok DNS cache poisoning a párkrát DNS port scan. všechno to začlo tím, že když jsem byl na netu, tak mi vyskakovalo upozornění že stránka trackni.info nebo tak nějak, byla zablokována a ukazovala se tam ještě ip adresa a to i když jsem byl třeba jen na seznamu, nebo když jsem na pc vůbec nic nedělal. nejdřív se tyto problémy objevili u mé přítelkyně na jejím pc a teď už i u mě. oba používáme eset smart security 6., ale je to jen trial na 30 dní a obávám se že až dojde, tak že se k nám dostanou a že je jiný free antivirus nezastaví. já s tímhle nemám žádné zkušenosti, ale příjde mi, že se na nás někdo zaměřil a opakovaně se nám pokouší něco skrytě vnutit, aby zjistil citlivé informace, ale eset to odhalí. poradíte mi prosím někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
Cau , tohle spis vypada na nejaky vir v PC , spis ti poradi na forum.viry.cz

to mě okamžitě napadlo též, jenže jsem to projel hloubkovou kontrolou a ještě jsem použil program na odhalení malware a jsem čistej. akorát ten eset mi nedokázal pár souborů otevřít, buď že byly chráněné heslem a nebo měly údajně poškozený archiv.

Odkaz ke komentáři

• 0
  • Moderators

zkus program combofix , ten mi pomohl asi v 90% pripadech , spust ho ale v nouzovem rezimu (pri zapinani PC mackej F8 a vyber nouzovy rezim) .

Dobry program je taky spyboot search and destroy .

Jinak ten eset si odinstaluj kdyz nemas zakoupenou licensi a nainstaluj si avast free antivirus , bohate staci . Pokud na netu klikas na kdejakou blbost pak te neochrani zadny antivir .

Odkaz ke komentáři

• 0

díky za tipy. věřím že ten combofix bude dobrý, ale s Avastem nevim nevim...měl jsem ho rok, ale pak mi kamarád doporučil Aviru, tak jsem udělal výměnu a Avira našla 8 infiltrací, na které Avast nikdy nereagoval.samozřejmě že na nic neklikám jen tak, ale občas mi na netu vyskočí stránka navíc, jakoby za prohlížečem, ale to vždycky zavřu. spíš mě tak napadá, jestli jsem to nechytl z P2P. vždycky jsem ale lezl jen na cz torrent, pač mi přišel kvalitní, ale od té doby co zrušili přístup včetně registrace, tak ty cz torrenty tahám skrz ulož.to, ale vždycky si pozorně čtu komentáře jestli je tam vir nebo ne...já se o data nebojím, pač je mám na druhém HDD, kde není OS, ale bojím se, že mi ten vir může sebrat různé účty jako Steam, kde mám hromadu her poctivě zaplacených, nebo FB.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu