Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Idealní nastavení vaši/moji TV - Samsung 6serie

Fenix1468622475

Recommended Posts

Zdárek ,měl bych na vás menší prozbu . Dejte mi tip jak nejoptimalnějš nastavit lcd panel aby zobrazoval plnou paletu barev , idealní černou , a tv dávala maximum toho co vyžaduje připojení k xbox360 . Už jsem si pohrával s nastavením panelu ale rád bych znal váš názor na idealní obraz ... tačil by mi odkaz na stránku kde jsou " idelaní " nastavení předepsané ... Vím že na to není subjektivní názor , každý vnímá idealní obraz jinak lae jen tak pro inspirace ... Třeba na TVFREAK , pár nastavení je. Mám model Samsung LE40C650 kupovaný před rokem a půl .... Obraz v HD na filmy je perfektní ale rád bych měl stejný pocit i Xbox360. Což se mi furt nedostává ... :)

Dál by mě zajímalo zda li při použití funkce zaostřit hrany tv používá nějaký vlastní AA a nebo k čemu funkce je .)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... Obraz v HD na filmy je perfektní ale rád bych měl stejný pocit i Xbox360. Což se mi furt nedostává ... :)

Na HD filmy mas vlastne nastavenie, alebo mas tam vybraty prednastaveny mod/profil. Tam sa nedaju pozriet pozicie vsetkych nastaveni (jas, kontrast, farby, ostrost...) a tak ich upravit v game mode a porovnat? Inak aj X360 ma nejake jednoduche nastavenia, mozno na konzole by to chcelo zmenit nastavenie. konzola je tiez pripojena HDMI?

Odkaz ke komentáři

Zlepšenie kvality farieb Mnohé televízory HDTV zobrazujú lepšie farby, ak získajú viac informácií o farbách. Konzola Xbox 360 môže do televízora HDTV odoslať ďalšie údaje o farbách, a tak optimalizovať obraz.

Poznámka: Niektoré televízory HDTV neprijímajú ďalšie informácie o farbách.

1. Na ovládači stlačte tlačidlo Guide (Sprievodca), prejdite na ponuku Settings (Nastavenia) a vyberte položku System Settings (Nastavenia systému).
  2. Vyberte položku Console Settings (Nastavenia konzoly).
  3. Vyberte položku Display (Obraz).
  4. Vyberte položku Reference Levels (Referenčné úrovne).
  5. Vyberte možnosť, ktorá je pre televízor alebo monitor najvhodnejšia.

Referenčné úrovne

Standard (Štandardné): Toto je predvolená referenčná úroveň. Mala by fungovať pre všetky obrazovky. Túto možnosť vyberte v prípade, že ste pomocou možností Intermediate (Stredné) a Expanded (Rozšírené) dosiahli nízku kvalitu farieb.

Intermediate (Stredné): Túto možnosť vyberte vtedy, ak ste pomocou možnosti Expanded (Rozšírené) dosiahli nízku kvalitu farieb.

Expanded (Rozšírené): Túto možnosť vyberte pre televízory HDTV. Nefunguje správne pre monitory VGA a staršie televízory HDTV.

Zlepšenie sýtosti a odtieňov farieb

1. Na ovládači stlačte tlačidlo Guide (Sprievodca), prejdite na ponuku Settings (Nastavenia) a vyberte položku System Settings (Nastavenia systému).
  2. Vyberte položku Console Settings (Nastavenia konzoly).
  3. Vyberte položku Display (Obraz).
  4. Vyberte položku HDMI Color Space (Priestor farieb HDMI).
  5. Vyberte možnosť, ktorá je pre televízor alebo monitor najvhodnejšia.

Nastavenia HDMI Color Space Auto (Automatické): Pre rozlíšenie a typ obsahu sa automaticky nastaví priestor farieb RGB alebo YCbCr, a to na základe odporúčaní pre rozhranie HDMI.

Source (Zdroj): Automaticky sa nastaví priestor farieb RGB alebo YCbCr, a to na základe zdroja hry alebo videa.

RGB: Nastavenie pre obrazovky kompatibilné s rozhraním HDMI. Hry a videá sa budú zobrazovať vo formáte RGB.

YCbCr709: Zvyčajne sa používa pre filmy s vysokým rozlíšením.

YCbCr601: Zvyčajne sa používa pre filmy so štandardným rozlíšením.

http://support.xbox.com/sk-SK/xbox-360/audio-video-setup-and-use/improve-video-quality

http://support.xbox.com/sk-SK/xbox-360/browse?xr=shellnav#xbox-360%2Faudio-video-setup-and-use%2FNavigationList{sep}10

Upraveno uživatelem trezzor
Odkaz ke komentáři

JTakze konzoli mam nastavenou na HDMI 3 predpokladal jsem ze to nebude mit vliv na zobrazeni jestli to bude HDMI/DVI .

Na konzoli nastaveno barevny rezim tu 709 , misto RBG.

GAME mod vypnut. U nej neni tolik moznosti nastaveni...

Odkaz ke komentáři

nech defaultni pichni do hdmi1/dvi nastav cernou na hdmi na nejtemnejsi uvidis rozdil a nedavej game mode ten je hnusne vyblitej

edit: mam teda jinyho samsunga ledkovyho ale to bude stejny aspon me to tak funguje obraz jak vino v ramci moznosti xka

Upraveno uživatelem chipomil
Odkaz ke komentáři

Game mode/PC mode sluzi na nizsi "Input lag", kde je automaticke vypnutie vylepsovatiek obrazu (ako zvysene Hz, plynulejsi obraz pry rychlych scenach)!!! Na mojom TV si v kazdom mode/profile mozem upravovat jas, kontrast, farby, ostrost atd. atd., takze aj v tom "Game mode". U starsich TV asi tato moznost nie je a je to napevno stanovene nastavenie.

Odkaz ke komentáři

Je fakt ze u game módu je tv rychlejší.

O tom to je. Video procesing TV, ktory pracuje na skvalitneni obrazu, nie je zatazeny a preto aj vstupne oneskorenie je skratene! Vysoke vstupne oneskorenie (input lag) je pre prehravane filmy sumafuk, ale pre hranie a pracu s mysou PCcka je potrebne co najnizsie vstupne oneskorenie.

Upraveno uživatelem trezzor
Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu