Melvin Odesláno Prosinec 16, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 16, 2012 Zdravím vás, Rád by som sa poradil ohľadne kúpy vhodného HDMI kábla. V niektorých článkoch sa rozdiely v kvalite vyzdvihujú, iné tvrdia, že netreba skočiť na finty výrobcov a nemá zmysel to preplácať. Predavač v Datarte mi vravel, že hlavné body, prečo má zmysel ísť do kvalitného HDMI kábla sú obsah vo vysokom rozlíšení, hranie hier a 3D. Tu vraj nemusí byť kábel, ktorý povedzme používate na sledovanie TV dostatočný. Kedže by som chcel HDMI kábel vyslovene kvôli PS3, napadlo ma, že najlepšie bude, ak sa opýtam tu. Bol mi doporučený Monster Cable s prenosovou rýchlosťou 10.2 Gbps za 40 Euro. Čo by ste mi poradili vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kruta Odesláno Prosinec 16, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 16, 2012 http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-propojovaci-zlacene-konektory-stineny-3m-d219646.htm :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RingMan Odesláno Prosinec 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2012 Hlavně ne předraženej Monster. V podstatě je jedno jakej, i když ten za dvacku je podezřelej :) http://hdmag.cz/bleskovka/predrazene-hdmi-kabely-a-proc-je-nekupovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Nanaki Odesláno Prosinec 17, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 17, 2012 Ten obchod je slovenský, tak jestli to nebude v Eurech. To by pak bylo asi 400 Kč, což je v pohodě. Za dvacet korun by to fakt bylo málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Smartmax Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 (upraveno) Proboha hdmi kabel za 400 Kč? OK, pokud bude mít x metrů. Ale na propojení konzole a TV stačí támhle kolikrát metrovej nebo dvoumetrovej kabel. Max 100 - 200 Kč. Víc bych za to nedal. Např. http://interlink.tsbohemia.cz/kabel-hdmi-a-hdmi-a-m-m-2m-zlac-kon-verze-hdmi-1-4-high-speed-ethernet_d123208.html Úplně obyč. kabel tam mají asi za 80 Kč. A podle mne bude fungovat stejně dobře. Upraveno Prosinec 18, 2012 uživatelem Smartmax Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kruta Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Samozřejmě,že je slovenský,takze v eurech :-) usoudil sem podle toho,že tazatel psal sloveskyn,takže proto slovenská alza.. kabel se dá sehnat i za míň,jak 80KČ, ale pozlacené konektory a značka zaručí u lepšího výstupního zařízení lepší kvalitu a déle vydrží už jen kvůli zpracování... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Smartmax Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Jakou kvalitu? Je to digitální signál..tedy jedničky a nuly. Buď tam jsou nebo nejsou. Nic mezi tím. Co jsem postnul je normální slušnej kabel. Kabel za 400 je prostě zbytečnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 th0ca Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 (upraveno) tohle je nekonecny tema, chytrymu cloveku dojde jak hdmi funguje a ze opravdu kabel za vic jak 500,- (a ano staci 1,8m za 120,- uplne v pohode...) je akorad tak pro blbce co radi nechavaj penize za reklamu a znackovy veci... to je jak jednou bylo v poradu potraviny na pranyri. Tam bylo o energetickych napojich, v rozmezi od 8 korun za plechovku az po 40 a vic (zdravim red bull), na otazku v cem jsou ty drazsi lepsi, bylo odpovezeno, maji drahou reklamu :D Upraveno Prosinec 18, 2012 uživatelem th0ca Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RingMan Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Jsem viděl alza, tak mě nenapadlo, že mají i slovenskou verzi. Já mám doma 10m kabel za 250,- a funguje úplně normálně. A je jasný že v obchodě ti doporučí co nejdražší, aby na tom vydělali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 RiderMaza Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Tak zrovna energetické nápoje se liší dost propastně v chuti. Dokonce dost lidí je pije jen kvůli chuti (modrý Rockstar za 22Kč u mě vede) a ne kvůli dodání energie, takže ty bych nedával příkladem, pomineme-li účinek. :) Jinak co se týče HDMI kabelů, tak tam se kromě kvality zpracování a délky liší ve verzi stadartu hdmi (např. 1.2,1.3,1.4), tím pádem datovou propustností a podporou maximálního rozlišení, 3D, ethernetu... Nicméně k PS3 bohatě postačí kabel za 80Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kruta Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Jakou kvalitu? Je to digitální signál..tedy jedničky a nuly. Buď tam jsou nebo nejsou. Nic mezi tím. Co jsem postnul je normální slušnej kabel. Kabel za 400 je prostě zbytečnost. Jo já nic neříkám, ale už mockrát jsem se setkal se zlomeným, rozvyklaným atd. kabelem za kilčo.To radši koupim lepší s "opletením" za 250 nebo 400Kč co mám doma já 2m a ohýbám ho jak chci už 2 roky a je pořád jako nový.S těma binárníma číslama máš pravdu, ale ve škole nás od jakživa učili, že pozlacené konektory lépe vedou, ikdyž to je asi blbost .. :D aspoň u digitálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 mates ps3 Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Ja k prvnimu ps3 koupil hdmi kabel za 99kc a fungoval (mozna jeste funguje) cely 2 roky a 3 mesice co jsem PSko měl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 seth123 Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 ono to zas tak jedno není :) ale normální člověk(99,99% obyvatelstva planety) to stejně nepozná, on zas ten digi signál při vysokých frekvencí moc pěkný není ale to by člověk musel vídět na osciloskopu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kruta Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Nebudu se hádat to nemá cenu, jen se snažím říct výhodu.A máš ho pořád na samém místě ne?Je to něco jako boty od vietnamců za 200Kč co se do měsíce prošlapou a roztrhají a adidasky co vydrží rok i dva.Toť vše ať si kupec vybere co chce, stejně do tématu nijak nereaguje tak kdo ví, jak sem chodí :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 mates ps3 Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Nekolikrat jsem se setkal s tim ze i u tech bot to bylo obracenne a ten kabel uz nemam a ne opravdu jsem ho nemel porad na stejnem miste jednou jsem hral v detskem pokoji jednou v obyvaku, hodne casto jsem ho zmackal do krabice kdyz jsem braval ps na chatu a pohoda jel jak za mlada a udajne to byla verze 1.4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 kruta Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Dobře, to stejně nemá cenu, ale za svým názorem si stojím :) ať si tazatel koupí kabel podle sebe .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 mates ps3 Odesláno Prosinec 18, 2012 Nahlásit Share Odesláno Prosinec 18, 2012 Jo pohoda ja to beru je hezkej designove je to takova "ozdoba" oproti kabelu za 100, ale praci odvedou stejne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Melvin Odesláno Prosinec 19, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 19, 2012 http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-propojovaci-zlacene-konektory-stineny-3m-d219646.htm :) Vdaka za tip. Vyzerá veľmi podobne ako ten za 40 EUR od Monster Cable, ktorý mi radil predavač. Má dokonca aj rovnakú prenosovú rýchlosť, pritom cenový rozdiel je obrovský. Nie som si istý len tým ethernetom. Neviem presne, či to radšej má mať, aj keby sa to nevyužilo, alebo nie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0 Melvin Odesláno Prosinec 19, 2012 Autor Nahlásit Share Odesláno Prosinec 19, 2012 Urobil som aj topic o DLC, ale nikto mi tam nenapísal. Určite tu s tým skúsenosti máte. Neporadíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Otázka
Melvin
Zdravím vás,
Rád by som sa poradil ohľadne kúpy vhodného HDMI kábla.
V niektorých článkoch sa rozdiely v kvalite vyzdvihujú, iné tvrdia, že netreba skočiť na finty výrobcov a nemá zmysel to preplácať.
Predavač v Datarte mi vravel, že hlavné body, prečo má zmysel ísť do kvalitného HDMI kábla sú obsah vo vysokom rozlíšení, hranie hier a 3D.
Tu vraj nemusí byť kábel, ktorý povedzme používate na sledovanie TV dostatočný.
Kedže by som chcel HDMI kábel vyslovene kvôli PS3, napadlo ma, že najlepšie bude, ak sa opýtam tu.
Bol mi doporučený Monster Cable s prenosovou rýchlosťou 10.2 Gbps za 40 Euro.
Čo by ste mi poradili vy?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky
18 odpovědí na tuto otázku
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.