.Den Odesláno Listopad 9, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 9, 2007 Mohl by jste mi nekdo poradit v jakem programu muzu cist ebooky v rustine? Pripadne jak to zprovoznit napr. v Bookru. (Zadne jine neznam zatim ;) ). 3.71M33-2. Tady prip. text v rustine, UTF-8... http://sweb.cz/.Den/Neko.txt Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Můžeš zkusit hodit do Bookru nějakej font obsahující ruštinu, ale obávám se, že to nepůjde, protože Bookr co do podpory nějakých cp je hloupý. První možnost je upravit si v nějakém editoru fontů font, ale je to dost náročné. Chce to jen správný font / cp1251. Jednoduší mi ale přijde exportovat tenhle text v pdfku, které bude ruský font již obsahovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Listopad 10, 2007 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Mohl bys prosim poradit jak mam udelat to s fontem? Rustinu bere treba i obycejny Arial, jen nevim jak prinutit Bookra ji zobrazit. Nebo o jinem ebook readeru nevis? Tu o par temat vedle je od jednoho uzivatele set slovnik+sudoku+ebook reader, ale ten jediny z celeho setu mi nefunguje... PDF me nenapadlo, to udelat muzu, ale preci jen by se hodilo neco na obycejny *.txt, nebo jiny textovy format. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Mrkni třeba sem http://www.pspx.ru/forum/showthread.php?t=11577 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Listopad 10, 2007 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Diky moc! Zkusim to podle nich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Listopad 10, 2007 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Tak ja uz fakt nevim, psali pouzit nejaky ttf font, ale mne nefunguje ani to, co tam udavali jako priklad. Pak treba, ze mam vzit soubor, otevrit v nejakem editoru, vybrat ten pozadovany font (he?) a ulozit jako *.txt, kodovani 1251... Kdyz to ale prevedu do *.txt, tak font mi to stejne nezachova, takze nechapu o co jde teda. A zkousel jsem asi 4 ttf fonty v PSP, se zadnym to nefungovalo, zobrazi jenom latinku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Tak to schválně zkusím taky testnout. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Na pspx.ru je uvedeno vše potřebné. Stačí uložit text v kódování Cyrilice (Windows) = CP1251 a použít nějaký upravený font, na který tam jsou linky. Zkoušel jsem to s CRR35__W.TTF a azbuka se zobrazuje naprosto korektně (bookr mám v poslední verzi, 0.7.1). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Listopad 10, 2007 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Tak je dost mozny, ze jsem uplne blbej, ale nerozjel jsem to. ;) Nejak tam nevidim font, jehoz nazev jsi tady napsal, ale stahl jsem nejakou upravenou verzi Bookra, ktera navic obsahuje ruskou Verdanu a Tahoma. Spravne mi ovsem funguje pouze ruska kniha u toho prilozena a moje ve formatu *.fb2 (ale vsude tam cpe ruzne kody v textu)... V PC chybu na 99% nedelam, takze proste nechapu. Jeste me napada, ze mam japonske Windows, ovsem rustinu to zobrazuje naprosto korektne a Word mam cesky. Update: Tak kdyz jsem odmazal vsechny stare testovaci texty a pak je do PSP nahral znovu uz do te upravene "ruske" verze Bookra, konecne to zacalo fungovat... Uf. Nic jsem v PC editaci nemenil, proste jen stare texty smazal a znovu je tam nahral. Dik moc za ten odkaz na forum. ;) Konecne muzu cist tuny japonskych knih v rustine. :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Tady je tedy ten ruský font, který jede s normální verzí Bookra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Listopad 10, 2007 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Arigatou. ^^ Kdyz uz sem stejne nikdo jiny asi psat nebude, dovolim si maly OT. =) Nevis nahodou jaka verze IR Shell funguje na 3.71M33-2? Uz v nich mam bordel. Jooo... A chapu dobre, ze umis skvele rusky? =) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 IR Shell ti pojede v poslední verzi (co bude na dl.qj.net). :) Jinak rusky bohužel neumím. I když zvažuju, že bych s ní začal, vzhledem k fůrám warezu z ruska. Ovládám pouze angličtinu, němčinu a trošku japonštinu. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Listopad 10, 2007 Autor Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Nihongo mo? Suge~ :wohow: Nihongo ga daisuki da! Yoroshiku ne ^^ Ja jen, zes hned nasel potrebny topic a prislo mi, ze ses v nem i vyznal. =) Dik za info, mam tu 3.7, tak ho zkusim. Ale pisou, ze nejede na Slimu. :blink: No kdyztak stahnu jeste neco. Pro japonstinu, kdybych ji potreboval, plati asi v Bookru to same, ze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moneytoo Odesláno Listopad 10, 2007 Nahlásit Share Odesláno Listopad 10, 2007 Nemám sice Slima a ani jsem o kompatibilitě se Slimem moc neslyšel, ale v základu by jistě IR Shell běhat měl. Každopádně problémové mohou být některé jeho rozšiřující funkce, pluginy a další systémové věci. S japonštinou v Bookru nevím. Tam raději buď to pdfko nebo otevřít text v interním web browseru. :-) Nebo ještě lépe, mrknout na japonská fóra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.