Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

eBook reader zobrazujici rustinu?

.Den

Recommended Posts

Můžeš zkusit hodit do Bookru nějakej font obsahující ruštinu, ale obávám se, že to nepůjde, protože Bookr co do podpory nějakých cp je hloupý. První možnost je upravit si v nějakém editoru fontů font, ale je to dost náročné. Chce to jen správný font / cp1251.

Jednoduší mi ale přijde exportovat tenhle text v pdfku, které bude ruský font již obsahovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl bys prosim poradit jak mam udelat to s fontem? Rustinu bere treba i obycejny Arial, jen nevim jak prinutit Bookra ji zobrazit.

Nebo o jinem ebook readeru nevis? Tu o par temat vedle je od jednoho uzivatele set slovnik+sudoku+ebook reader, ale ten jediny z celeho setu mi nefunguje...

PDF me nenapadlo, to udelat muzu, ale preci jen by se hodilo neco na obycejny *.txt, nebo jiny textovy format.

Odkaz ke komentáři

Tak ja uz fakt nevim, psali pouzit nejaky ttf font, ale mne nefunguje ani to, co tam udavali jako priklad. Pak treba, ze mam vzit soubor, otevrit v nejakem editoru, vybrat ten pozadovany font (he?) a ulozit jako *.txt, kodovani 1251... Kdyz to ale prevedu do *.txt, tak font mi to stejne nezachova, takze nechapu o co jde teda. A zkousel jsem asi 4 ttf fonty v PSP, se zadnym to nefungovalo, zobrazi jenom latinku.

Odkaz ke komentáři

Na pspx.ru je uvedeno vše potřebné. Stačí uložit text v kódování Cyrilice (Windows) = CP1251 a použít nějaký upravený font, na který tam jsou linky. Zkoušel jsem to s CRR35__W.TTF a azbuka se zobrazuje naprosto korektně (bookr mám v poslední verzi, 0.7.1).

Odkaz ke komentáři

Tak je dost mozny, ze jsem uplne blbej, ale nerozjel jsem to. ;) Nejak tam nevidim font, jehoz nazev jsi tady napsal, ale stahl jsem nejakou upravenou verzi Bookra, ktera navic obsahuje ruskou Verdanu a Tahoma. Spravne mi ovsem funguje pouze ruska kniha u toho prilozena a moje ve formatu *.fb2 (ale vsude tam cpe ruzne kody v textu)...

V PC chybu na 99% nedelam, takze proste nechapu. Jeste me napada, ze mam japonske Windows, ovsem rustinu to zobrazuje naprosto korektne a Word mam cesky.

Update: Tak kdyz jsem odmazal vsechny stare testovaci texty a pak je do PSP nahral znovu uz do te upravene "ruske" verze Bookra, konecne to zacalo fungovat... Uf. Nic jsem v PC editaci nemenil, proste jen stare texty smazal a znovu je tam nahral.

Dik moc za ten odkaz na forum. ;) Konecne muzu cist tuny japonskych knih v rustine. :cheesygrin:

Odkaz ke komentáři

Nihongo mo? Suge~ :wohow: Nihongo ga daisuki da! Yoroshiku ne ^^

Ja jen, zes hned nasel potrebny topic a prislo mi, ze ses v nem i vyznal. =)

Dik za info, mam tu 3.7, tak ho zkusim. Ale pisou, ze nejede na Slimu. :blink: No kdyztak stahnu jeste neco.

Pro japonstinu, kdybych ji potreboval, plati asi v Bookru to same, ze?

Odkaz ke komentáři

Nemám sice Slima a ani jsem o kompatibilitě se Slimem moc neslyšel, ale v základu by jistě IR Shell běhat měl. Každopádně problémové mohou být některé jeho rozšiřující funkce, pluginy a další systémové věci.

S japonštinou v Bookru nevím. Tam raději buď to pdfko nebo otevřít text v interním web browseru. :-) Nebo ještě lépe, mrknout na japonská fóra.

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu