Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

ps3 fat přepastování pod plechy na gpu a cpu


aaischa

Otázka

Ahoj,

našel sem dost návodů ale rád bych něčí praktickou zkušenost zdali to fakt pomohlo..

mam jednu z prvních PS3, začla hodně hřát větrák na vyšší otázky, rozebral sem, vyčistil, přepastoval, rozdíl minimální ..

v idle dle multimanu 78CPU, 61RSX což je fakt dost při hraní hučí co to dá a zadem moc horka nefouká..

čili poslední co zbejvá je pasta pod těma "plechovejma krytkama" pro přenost tepla na cpu, případně i na rsx.. sundaval to už někdo ? vážně o jde jen lehce obříznout skalpelem a následně sundat přepastovat a vrátit, složit.. ? pc rozeberu , ps3 taky v klídku atd.. ale takovejhle zákrok sem eště netvořil..

dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 odpovědi na tuto otázku

Recommended Posts

  • 0

me to delalo taky..cca po 15min chodu i kdyz jsem jen stahoval tak se mi roztocil vetrak na max a to se nedalo..jak vysavac...tak jsem cely PS rozebral vycistil od prachu,prepastoval vsechno na cem pasta byla..hlavni je pak overit jestli chladic doleha celou plochou..vse jsem udelal a stejne nic moc tak jsem tu hledal a nasel jsem ze se to ma podlozit atd..to me bylo k nicemu mam udelany stojanek takze konzole nelezi...to trochu pomohlo a pak jsem nasel tyto fotky :

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/4/4514/4514363_5a5a0b6d028b3bba317150a88ab1a648/images/19122010205_edit_.jpg

http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/4/4514/4514363_5a5a0b6d028b3bba317150a88ab1a648/images/19122010205.jpg

snad se na me autor nebude zlobit :) Celou dobu jsem si myslel ze ventilator jak se toci tak si bere vzduch z venku zadem..ale on si bere z boku konzole..Proste jsem vyriznul plast protoze to nasavalo malo vzduchu jen tim malym otvorem co je na fotce oznacem modrym pidi obdelnickem.

Ted muzu mit zapnutou konzoli cely den z toho pul hrat a pul jen stahovat a vetrak jede zcela v klidu..asi 2x se mi stalo ze se rozjel vice ale po 2min se uklidnil.

Prisuzuji to narocnejsi hre nebo teplote v mistnosti.Jinak vse cajk.Zkuz to treba ti to pomuze

Upraveno uživatelem johnywil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

jéé díky chlape za super návod :) musim přiznat že moje původní psko už neni .. předtim sem to pepastoval, půlroku víceméně pohoda, a pak to šlo zas do háje, přepastovávání nepomáhalo, gpu teplota dobrá cpu i na prázdno v multimanu skoro 90.. tak sem to zas rozebral, povedlo se opatrně sundat ten kryt na cpu, přepastovat ale i tak po zpětnym složení psko nenajelo.. prodal sem ho na díly na aukru.. a po 14dnech shánění sehnal v jednom zapadlym bazaru starý ps3( fw 2.21, zaprášenej, špinavej, 60GB disk, a za pár korun.. nikdo ho nechtěl, přitom to je hotovej poklad).. to kerý má eště emulaci PS3 hardwarově, 4usb, čtečky pamětovek a japonský - potvrzuje se kolečkem, DS3 co k tomu byl, nebyl dualshock ale jen sixaxis.. z doby kdy neměli vybrace.. fakt jeden z prvních kousků... pracuje krásně, hraju na něm doteď :) musim teda říct že topí mnohem víc i v klidu z něj de fakt teplej vzduch .. je to na nejstarší technologie výroby cpu i gpu , ale teploty drží kolem 60 takže super :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

ono zalezi jak ktery kus no..znam celkem 4 lidi co maji stary FAT 40/60 GB v zakladu..samozrejme vetsinou upgrade na vetsi HDD..a dvou se vubec nehrej maji ho polozeny a hraji na tom cely den a vetrak jako by tam ani nebyl...a ty zbyli 2 plus ja to mame tahle na prd...muzu rict ze do dneska slo vse ok ale dneska jsem si stahnul z pluska zadara War in North a najednou se mi zase rozjel vetrak jak divej a uklidnil se teda az po asi 20min...tezko rici cim to je no...nekde jsem cetl ze je spatne vycentrovany GPU nebo CPU v patici ale to me prijde jako blbost...uz jsem koukal i po pridavnem chlazeni na bok PSka stoji asi 500,- s postovnym a kdyz jsem tak vyriznul ty plasty tak snad by tam ten vzduch sel lepe...ale nekde zase pisou ze to jsou jen vyhozeny penize...nekolikrat jsem videl i vyriznuty spodek a tam velky vetrak z toho mam taky trochu strach...nevim noo..asi to vidim taky na prodej na aukru a kouknu po slimce...uvidim :) uz jsem prosel tolik for a odkazu ze jsem z toho blazen..jeden napise me to pomohlo druhy ze to je k nicemu..beru to tak ze kazdy kus je jiny :) a hlavne kdyz je to bazarovy tak jak se k tomu choval predchozi majitel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 0

přesně každej píše lecos, základ je nemít psko v haldě prachu, mít kolem dost místa :) občas vyluxovat nebo sundat horní kryt a vyčistit :) prostě dobrá péče, jj koupil sem si 500GB 3.5 disk a na dlouhou kšandu na kabklík, a jede to super :) je i o dost rychlejší než ta původní 2.5 hlavně při instalaci větších her z pluska se to pozná :) a taky bydlim ve starym baráku takže tu mam tak 18-19 stupnu celoročně, což je teplotně taky fajne :D narozdíl od paneláku kde je v lete skoro 30 :D slimko nechci, dycky sem si radši sehnal fatko s nízkym fw, aby nebyl potřeba HW downgrade.. :) ale tak to už jen o mym přístup + slimka za +/- 3000kč nejosu moc častý :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

  Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu