Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

PS3 FAT problém s hlučným ventilátorem

johnywil

Otázka

zdravím,

prochazel jsem tu nekolik prispevku ohledne toho jak vyresit hlucnost vetraku u konzole PS3 FAT 40GB.

Nasel jsem nekolik napadu ktere jsem vyzkousel a vetsinou to moc nepomohlo.Treba premyslim proc podkladat rohy kdyz muze byt konzole na stojaka

to prece ta cirkulace kolem ni bude jeste lepsi(pokud samozrejme na to mate misto).Chci se zeptat jestli s tim vsim ma nekdo tedka zkusenosti??a co treba pomohlo??Ja jsem celou konzoli rozebral a vycistil a prepastoval chladice.Potom jsem odrezal plastove prepazky na boku aby tam sel lepe vzduch.A na bok dal vetrak na USB.Jeste jsem rozebral ten interni ventilator a vycistil a promazal loziska vazelinou(jen trochu)...To trochu pomohlo ale stejne se nekdy vetrak rozjede jak vysavac a to je hruza des.Je mi jasny ze pri zatezi se to musi nejak uchladit.Kamos treba ma to same PSko a vetrak jako kdyby tam nebyl i treba po 10hod hrani...Moje otazky jsou:

1)je dobre vyriznout spodni plast a tam dat treba 120x120 vetrak a napojit ho do serie s tim internim?

2)koupit za cca 500 s postovnym to pridavné chlazeni na bok se 3mi vetračky co se da sehnat na netu??

3)odelat pomoci nejakeho potenciometru regulaci otacek..abych si to ridil sam..proste to nechal bezet porat na vice ale tak aby me to nerusilo??

4)koupit myslim ze na Ebay 19lopatkovy interni ventilator??mam tam jen 15 lopatkovy

Budu rad za kazdou radu co tu dostanu :) diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

problém je jednoduchej ale velmi nemilej .. originálně byly všecky fatka tichý.. ale časem degraduje nejen pasta mezi cpu a chladičem ale i pasta mezi jádrem cpu chipu a IHS ( ten plíšek co ty vidiš zezhora cpu .. proto ikdyz je to super napastovany dobrý větráky atd.. tak prostě cpu nepředává teplo přez ten plech dál do chladiče.. poznáš to i tak . že psko co to má oka.. v zátěži fouká fakt dost teplej vzduch, zatimco tohle psko fouka vlaznej v zatezi i bez zateze... proste teplo neodchazi do chladice.. jen malá část..

řešení ? sundat ihs, přepastovat a vrátit hodně lidí včetně mě bohužel umrtvilo při tomhle zásahu celý psko .. :( a to i když má člověk dost nástrojů.. každopádně sou lidičky co sou na to fakt dobře vybavený a sou to schopný udělat, případně pak cpu znova připéct...

http://www.youtube.com/watch?v=dw8vSfoV7VI

Odkaz ke komentáři

• 0

ten plech je po obvodu prilepenej spesl teplovodivou pastou da se kooupit normos ale na alze, normoš žiletkou , nebo třeba měrkama na ventilovou vůli do auta (stojej pár kaček) tak nějakou tenkou tušim 0,15mm sem to objel dokola šlo to krásně, plech pak normoš sundáš čip i plech očistíš, napastuješ jak normální pastou na vystouplý jádro cpu, a na obvod kam se lepí plech a dáš zpět, ale musi se opatrně páč když se cpu nějak víc bude křížit může se poškodit letování k základovce.. což se doma už blbě opravuje.. tak sem bohužel dopad já .. ale kdyz kouknes po netu tak hodně lidem se to povedlo..

ale tak moje psko se začlo vypínat tak 10min po zapnutí i v klidu .. prostě to bylo bud a nebo a nikoho kdo by mi to přepastoval sem nesehnal..

Odkaz ke komentáři

• 0

to ja nastesti jeste mam sadu na opravu tahle malych cesticek..tenkrat se naaahodou stratila ve skole :D :D ale taky s tim vse nejde...to lepidlo jsem nasel..za 200,- rekl bych ze i primo to co je na tom videu od tebe..tak to risku treba to pomuze..ptoroze me to vytaci jak to nekde dela kraval..bylo to v pohode ale uz to zase zacina...

Odkaz ke komentáři

• 0

no tak jsem sehnal tu lepici pastu a povedlo se mi sundat ten chladic z GPU ale z procesoru to nemohu zaboha sundat prijde mi ze se v tom uz nekdo rejpal..

nevim jestli to mam zkusim nahrat pistoli ten chladic jestli to povoli nebo ne...nebo proste vzit ziletku a postupne to odrezavat nejak..na vrchu toho procesoru jsou nejake vodive cesty??abych tam neco nepokurvil...

Odkaz ke komentáři

• 0

nic nenahravej nepomuze to .. budto to nech (jeslti ma cpu slusnou teplotu u fatka rekneme do 85°C je to porad normal jestli mas prez 90 urco asi vymenit... jinak zabodnes to tam viz video kde je dirka.. a pak lehce jedes cely dokola... ale ziletka je spis moc tlusta chce to neco tenciho tim to pak jde jako kdyz krajismaslo .. ziletkou to chce dost sily

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu