Jiqer Odesláno Srpen 29, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2013 Ahoj všichni, jsem tu nový a tak nevím, zda to, na co se chci zeptat, už tu někde je či není. Mám připojený PS3 k internetu přes wifi modem - klasika O2. Kabel z telefonní zásuvky do wifi modemu a z wifi modemu kabel do PS3. Ntb mám připojený přes wifi. Rychlost připojení dle papírů je 40Mbps download a 2Mbps upload, ale reálně podle měření je download 35Mbps a upload 1,9Mbps. Ale když dám v PS3 Connect Test, tak mi konzole napíše download jen 14Mbps a upload 1,7-1,9Mbps. Četl jsem na internetu, že by to mohlo být způsobeno tím, že mám NAT typu 2, což je připojení přes router. NAT typu 1 je přímé připojení k internetu a to by mělo běžet rychleji. Kamarád má při připojení PS3 přes wifi NAT typu 2 a přes kabel NAT typu 1 či OPEN. Prosím, poradím i někdo, jak změnit NAT na typ 1 a zvýšit si tak rychlost dowloadu? Děkuji za každé rady a postřehy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kurtt Odesláno Srpen 29, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2013 Já sem měl propojenej NTB přes wifi a PS3 přes kabel a dělalo to problémy tak mám i PS3 propojené wifi a ok. Mám taky net od O2 navíc v tom bude asi aji ta jejich laciná krabica co si k tomu dostal. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seth123 Odesláno Srpen 29, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2013 Ahoj všichni,jsem tu nový a tak nevím, zda to, na co se chci zeptat, už tu někde je či není. Mám připojený PS3 k internetu přes wifi modem - klasika O2. Kabel z telefonní zásuvky do wifi modemu a z wifi modemu kabel do PS3. Ntb mám připojený přes wifi. Rychlost připojení dle papírů je 40Mbps download a 2Mbps upload, ale reálně podle měření je download 35Mbps a upload 1,9Mbps. Ale když dám v PS3 Connect Test, tak mi konzole napíše download jen 14Mbps a upload 1,7-1,9Mbps. Četl jsem na internetu, že by to mohlo být způsobeno tím, že mám NAT typu 2, což je připojení přes router. NAT typu 1 je přímé připojení k internetu a to by mělo běžet rychleji. Kamarád má při připojení PS3 přes wifi NAT typu 2 a přes kabel NAT typu 1 či OPEN. Prosím, poradím i někdo, jak změnit NAT na typ 1 a zvýšit si tak rychlost dowloadu? Děkuji za každé rady a postřehy. napadlo tě, že z PSN víc nedostaneš? Opravdový problém bys měl pokud bys měl NAT 3, který zásadně ovlivňuje MP(některé hry by ti nešly). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
limec Odesláno Srpen 29, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 29, 2013 to ze jsi na ps3 nameril jinou rychlost nic neznamena, je totiz rozdil merit servr v brne a servr v londyne, buhvi kam to ta ps3 meri Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiqer Odesláno Srpen 31, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 napadlo tě, že z PSN víc nedostaneš? Opravdový problém bys měl pokud bys měl NAT 3, který zásadně ovlivňuje MP(některé hry by ti nešly). A napadlo tebe, že z PSka dostaneš víc? Kamarád naměří na PS 20-25Mbps. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiqer Odesláno Srpen 31, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 to ze jsi na ps3 nameril jinou rychlost nic neznamena, je totiz rozdil merit servr v brne a servr v londyne, buhvi kam to ta ps3 meri Právě, že znamená. Neplatim si 40Mbps internet, aby mi to stahovalo jak při 15Mbps. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aaischa Odesláno Srpen 31, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 Jak to nakonec dopadlo ? :) mam stejny problem, z PSN to stahuje pomalu, casto hodne pomalu .. a ftp nahravani jde skoro hned po lance, cili lanka funguje jak ma :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seth123 Odesláno Srpen 31, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 (upraveno) A napadlo tebe, že z PSka dostaneš víc? Kamarád naměří na PS 20-25Mbps. mám 24 mbit net a je dosti vzácné aby mi to stahovalo tak rychle z psn. Nejsi ale sám kdo si na to stěžuje, ale nic stím neuděláš. Nejhorší je stahovat v době po ps+ update. Existuje jedno řešení :D před vypnutím ps3 dej něco stahovat, pak vypni ps3 v menu(né přes držení tlačítka ps) a zaškrtní, že se má ps3 vypnout až se obsah stáhne a naistaluje. Ještě je jedna důležitá věc, sony ná prostě na♥♥♥♥♥ servry, bohužel. edit: jak vidíš mám nat 2 a rychlost stejnou, jako netu. V routru ti může pomoct ještě hodit ps3 do DMZ Upraveno Srpen 31, 2013 uživatelem seth123 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenGL Odesláno Srpen 31, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 Rychlost downloadu od isp muže být třeba 100 mega,pokud se ovšem budeš připojovat na extrémě vytížený server určitě to nebude odpovídat 100 mega a vina poskytovatele internetu to není, ale provozovatele serveru.To stejné platí i o měření rychlosti, záleží jak je aktuálně ten server vytížený,jak je daleko,a přes co vlastně PS měří, jednoduše ve většíně případu v těchto měřeních nemužeš čekat stejné hodnoty jako máš deklarované na papíru od isp. Měření přes PC "prohlížeč" je kolikrát také zkreslené Nejlépe se měří přes příkazový řádek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno Srpen 31, 2013 Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 presne tak...ked ta server nepusti, mozes mat ultrarychle pripojenie a ♥♥♥♥♥ z toho. ....maly priklad: ked tahas z free serveru (ulozto,rapid share...a pod) ako free uzivatel, tiez ta nepusti povedzme viac ako 300 kb/s....a Sony server, ked je pretazeny - je to podobne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiqer Odesláno Srpen 31, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Srpen 31, 2013 mám 24 mbit net a je dosti vzácné aby mi to stahovalo tak rychle z psn. Nejsi ale sám kdo si na to stěžuje, ale nic stím neuděláš. Nejhorší je stahovat v době po ps+ update. Existuje jedno řešení :D před vypnutím ps3 dej něco stahovat, pak vypni ps3 v menu(né přes držení tlačítka ps) a zaškrtní, že se má ps3 vypnout až se obsah stáhne a naistaluje. Ještě je jedna důležitá věc, sony ná prostě na♥♥♥♥♥ servry, bohužel.edit: jak vidíš mám nat 2 a rychlost stejnou, jako netu. V routru ti může pomoct ještě hodit ps3 do DMZ [ATTACH=CONFIG]22215[/ATTACH] kdyz to dam do DMZ, tak mi to snizi upload :D ja nevim, co s tim. jedine si koupit od poskytovatele dalsi IP... jinak nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenGL Odesláno Září 1, 2013 Nahlásit Share Odesláno Září 1, 2013 NAT1 neznamená vyšší rychlost, NAT2 s správně otevřenýma portama je to stejné jako NAT1 zkus upnp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiqer Odesláno Září 2, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2013 NAT1 neznamená vyšší rychlost, NAT2 s správně otevřenýma portama je to stejné jako NAT1zkus upnp UPnP povoleno... ale porad stejne.. na podpore O2 mi rekli, ze se mam obratit na ps support nebo pronajmout si druhou IP adresu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anonymous_ Odesláno Září 2, 2013 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2013 Moc si nejsem jisty, jak by ti v tomhle pripade pomohla dalsi IP.. Je treba pochopit, ze nezalezi jen na tve lince - to je strasne kratkozrake. Uvedom si, ze zalezi na rychlosti/propustnosti a vytizenosti ruznych spoju (zde predevsim tranzitnich/zahranicnich)... Kazdy poskytovatel muze pouzivat jine spoje/tranzity (peeringy) s jinou rychlosti a kapacitou. Pak take samozrejme PSN servery maji urcitou linku s urcitou obsazenosti... 23 Mbps je preci pekna rychlost - nevim co resis... Nereknu, kdybychom se bavili o rychlosti v radech stovek Kbps - ale desitky Mbps jsou preci fofr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aaischa Odesláno Září 2, 2013 Nahlásit Share Odesláno Září 2, 2013 stížností na pomalý, psn servery sou po netu leckde, čili nebude to konektivitou co máš ty ... občas mi to zpsnka taky stahuje dost pomalu .. tak to nechám přez noc a je to.. co člověk nadělá :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiqer Odesláno Září 3, 2013 Autor Nahlásit Share Odesláno Září 3, 2013 Moc si nejsem jisty, jak by ti v tomhle pripade pomohla dalsi IP.. Je treba pochopit, ze nezalezi jen na tve lince - to je strasne kratkozrake. Uvedom si, ze zalezi na rychlosti/propustnosti a vytizenosti ruznych spoju (zde predevsim tranzitnich/zahranicnich)... Kazdy poskytovatel muze pouzivat jine spoje/tranzity (peeringy) s jinou rychlosti a kapacitou. Pak take samozrejme PSN servery maji urcitou linku s urcitou obsazenosti... 23 Mbps je preci pekna rychlost - nevim co resis... Nereknu, kdybychom se bavili o rychlosti v radech stovek Kbps - ale desitky Mbps jsou preci fofr. já mám právě 14Mbps .. tak já to úplně nehrotím, jen mi přišlo prostě divné, že někteří mají 20, 25, 30Mbps a mně to ukazuje jen 14 a to mam 35Mbps internet. Myslel sem si zda to nemám někde špatně nastavené či tak něco. Na supportu PS3 je napsáno, že NAT může zpomalovat internet. Jelikož to není přímé spojení k internetu, ale jde to přes router. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.