Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jen takové malé postesknutí ....

Cassper

Recommended Posts

Nedávno jsem tak ve chvíli nudy naprázdno koumal a říkal si, že kromě jiného, ten život je občas pěkná mrcha. V dobách let 95 - 2000, kdy jsem paříval nejvíce, jsem coby puberťák a student peněz měl opravdu málo. A ceny her tenkrát ? Na 1500kč se na PC za jeden AAA titul začínalo, spíš člověk vytáhnul tak 1800kč. Takže při tehdejší průměrné mzdě se jednalo o nějakých (zhruba) 20% měsíčního příjmu dospělého, ekonomicky aktivního člověka.. UFO Enemy Unknown, Doom, Descent, Duke Nuken, Deus Ex, Unreal, Quake, Monkey Islandy, NBA Live 95 a tak. Času díky statusu studenta bylo spousta, ale peněz málo. Nemluvě o tom, že sice na internetu právě brouzdám od roku 1995, tak tenkrát se vskutku nedalo tak lehce na torrentu stáhnout cokoliv, klidně i 2 měsíce před oficiálním datem vydání u dlouho očekávané AAA hry (viz letos Gears of War: Judgment).

A nyní ? Pár let praxe už mám za sebou, pozice slušná, stejně tak i příjem více než průměrný. Do toho ceny her ? Company of Heroes 2 650kč. Counter Strike:Global Offensive 150kč. Borderlands 2 250kč. Dejme tomu tedy že AAA titul se dneska dá pořídit průměrně za 500kč (nemluvě o letních Steam sale akcích atd.). Takže dnes hra stojí 2% průměrného měsíčního příjmu. Mluvím tedy o PC. Xbox jsem již opustil, takže tam o cenách přehled nemám. ... Takže můj Steam účet se plní hrami u kterých vím, že bych si je tak strašně moc rád zahrál. Ale kde kuwa sebrat čas ?? :) Marně si říkám, že o dovolený se na 2 týdny zavřu se sudem piva, grilem a kamarádama na chalupě a uděláme lanpárty jako za mlada. Rázem někdo dělá státnice, někomu rodí manželka, někdo se naopak už stíhá rozvádět, někdo v práci nedostane dovolenou. A místo toho je z toho jen prodloužený víkend, který Vás tak maximálně nabudí a vzbudí o to větší pocit hladu po paření.

Já asi budu muset dát v práci tak na půl roku výpověď, nebo požádat o neplacené volno, abych to všechno dohnal :)

Teda jako ne že bych se úplně extra toužil vrátit do svých geekovských let, ale v určitých věcech svým dnešním "následovníkům" závidím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No beru, že dneska je průměr (ano, na průměr 60% lidí nedosáhne, ale prostě je to průměr stejně jako jsem uvedl průměr v letech 1995 - 2000 :) ) 25.000,-Kč hrubého měsíčně ... Takže pak při průměrné ceně 500kč za PC hru to je 2% z měsíčního příjmu :)

Odkaz ke komentáři

souhlas, průměrně inteligentní člověk po škole ve velkym městě má plat za kerej si koupí celkem dost her, i po zaplacení bydlení a tak a všeličeho jnýho :D jen neni moc čas.. taky se mi kupěj hry kerý sem nedohrál nemam čas si zahrát a hrát je ve stresu, prostě neudělat si čas na pohodový hraní pár hodin v kuse, to zas nechci .. :D

Odkaz ke komentáři

určitě se to bude dát skloubit, já bych taky nikdy nechtěl mít haldu prachů a nemít čas je využít... spíš se věnuju nejvíc přítelce, s kerou často hrajem hry, at na psku, nebo něco jinýho , jindy vejlety a tak, tak prostě na hraní už neni čas, ani to nechybí :D prostě časy kdy člověk chtěl propařit celej den sou pryč, páč sou věci kerý maj větší smysl... :) takže určo jaký si to udlěáš takový to máš :D prostě je to jako s kofolou :D když ji miluješ neni co řešit :D pak se všecko přehází jinak :D

Odkaz ke komentáři

Mam stejny problem. Pres 150 her na Steamu, nejake na Originu a neco na Desure.. Hral jsem jich z toho par, zbytek mam nachystanych na ...

... duchod?

Vidim hru, kterou bych si chtel zahrat nebo kterou chci mit - ale neni cas ji hrat. Driv to bylo presne opacne. Jako decko jsem nemel penize, ale zase spoustu casu a kupu warezu... Pro decko jsou hry drahe, pro dospeleho jsou ceny (na Steamu) v poradku, ale zase neni cas :(

Aktualne hraju jen obcas na Wiicku - staci vzit ovladac, prepnout vystup na TV a clovek si muze na tech 5-10 min neco jednoducheho zahrat (a hlavne s nekym).

On cas ale neni obecne - chtel jsem se ucit na klavesy - koupil jsem klavesy, zvladl par lekci a dal neni cas. Chtel bych se naucit fotit se zrcadlovkou - ale ted vidim, ze ani nema cenu ji kupovat - nemel bych cas na to, si vyjit ven a fotit. V dospelosti je cas drahy a vzacny, takze si clovek moc dobre zvazi, jak ho vyuzije...

Odkaz ke komentáři

To je tak kdyz se zacne pracovat....to neni cas ani na normalni veci natoz si neco zahrat nebo mit nejaky pravidelnejsi konicek.

Pak uz jsou to priority...budu hrat radeji GTA V nebo pujdu nekam ven na pivo s kamaradama atd(starsi pochopi) :D a takhle je to se vsim...ja uz ted s kamaradem hraju BF3 taky jen hodku ani ne a pak jdem do mesta objevovat nove...hospody :D :D

Odkaz ke komentáři

Tak práce mě v rámci mezí baví, ostatně kdyby nebavila, tak jdu jinam :) ... Času s přítelkyní trávím spoustu, ostatně ještě aby ne když spolu už dlouhou dobu bydlíme :) ... Zajdu si 5x týdně na Crossfit a do toho nějaký kolo spojený s venčením psa. ... Společenský život jako kina, festivaly, grilovačky, pivka atd atd samozřejmě je. ... Prostě ne že bych si stěžoval, jako že úplně smutně stěžoval :) ... Jen jak jsem psal. Postesknul jsem si nad tím, že prostě ten hráč ve mě je pořád, dodneška považuju za svoji nejlepší dovolenou 2 týdny volna, přes den pařím, večer na pivko, pořádně se přes noc vyspím a celý den pak zase pařím a takhle 2 týdny dokola :) ... Bohužel člověk už musel některé věci změnit a tak místo paření kolikrát musí u potenciální tchyně ochutnávat novou švestkovou bublaninu nebo tak něco :)Prostě u mě platí, že chlap v určitých ohledech zůstane pořád dítětem. A tak závidím těm dnešním dětem v tomto směru jejich možnosti ....Ono vlastně by stačilo, kdyby den měl tak 40 hodin. ... A nebo kdybych vyhrál ve sportce a do práce nemusel :)No nic, zamáčnu slzu nostalgie nad loňským zářím kdy vyšlo Borderlands 2 a já víceméně 2 týdny neviděl denní světlo :) ... A budu doufat, že dneska v pauze učení na státnice si kamarád najde hodinku, abych mu v Company of Heroes 2 vysvětlil, že Wermachtu se opravdu neodporuje :)

Odkaz ke komentáři

To mi pripomina minuly rok kdy vysel AC3 (nakonec z toho vypadl pro me nejhorsi dil serie).. Oznamil jsem pritelkyni 2tydny dopredu ze tyden nebudu dostupny at se s tim smiri a neprotestuje :-D ironii je ze 2dny pred vydanim jsme se rozesli takze jsem mel na to 100% klid :-)

Odeslano z HTC Desire Z pomoci Tapatalk 2

Odkaz ke komentáři

Tak práce mě v rámci mezí baví, ostatně kdyby nebavila, tak jdu jinam :) ... Času s přítelkyní trávím spoustu, ostatně ještě aby ne když spolu už dlouhou dobu bydlíme :) ... Zajdu si 5x týdně na Crossfit a do toho nějaký kolo spojený s venčením psa. ... Společenský život jako kina, festivaly, grilovačky, pivka atd atd samozřejmě je. ... Prostě ne že bych si stěžoval, jako že úplně smutně stěžoval :) ... Jen jak jsem psal. Postesknul jsem si nad tím, že prostě ten hráč ve mě je pořád, dodneška považuju za svoji nejlepší dovolenou 2 týdny volna, přes den pařím, večer na pivko, pořádně se přes noc vyspím a celý den pak zase pařím a takhle 2 týdny dokola :) ... Bohužel člověk už musel některé věci změnit a tak místo paření kolikrát musí u potenciální tchyně ochutnávat novou švestkovou bublaninu nebo tak něco :)Prostě u mě platí, že chlap v určitých ohledech zůstane pořád dítětem. A tak závidím těm dnešním dětem v tomto směru jejich možnosti ....Ono vlastně by stačilo, kdyby den měl tak 40 hodin. ... A nebo kdybych vyhrál ve sportce a do práce nemusel :)No nic, zamáčnu slzu nostalgie nad loňským zářím kdy vyšlo Borderlands 2 a já víceméně 2 týdny neviděl denní světlo :) ... A budu doufat, že dneska v pauze učení na státnice si kamarád najde hodinku, abych mu v Company of Heroes 2 vysvětlil, že Wermachtu se opravdu neodporuje :)

Jo Borderlands 2 byla snad jedna z her u ktery jsme se kamaradama zasekli taky na dost dlouho(hlavne protoze hrat ve 4 byla proste sranda)

Odkaz ke komentáři

Ona by mi do toho akorad furt kafrala a na to nemam nervy.. :D

Odeslano z HTC Desire Z pomoci Tapatalk 2

Přesně tak :) Přítelkyně už taky pochopila, že prostě i pro ni je občas lepší si vzít auto a jet na víkend za kamarádkama, k rodičům, prostě cokoliv a nechat mě si v klidu pařit :)

Odkaz ke komentáři

Sakra, jak to tady čtu mám akorát strach, že dopadnu stejně. Holka taky je, škola taky ještě je, práce zatím (naštěstí) není :D, ale toho času ubývá no toho jsem si všiml. Tak až přibude práce, možná rodina, nevím kde vezmu ty tři, čtyři hoďky na to hrát na PS nebo pc. Taky je ve mě pořád ten hráč, který to potřebuje a potřebovat bude :)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu