Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Problém s ovladačem X360

dEx0n

Otázka

Zdravím lidi, v prvé řadě bych chtěl poprosit, aby jste se vyvarovaly hatu a podobných věcí, budu rád, když mi někdo zkusí pomoct s mým problémem. K jádru věci, mám X360 s klasickým bezdrátovým ovladačem, a ten je právě kámen úrazu. Jsem na elektrickým vozíku s diagnosou málo svalů (pro představu, neotevřu ani zavřenou PET lahev, tak málo svalů) a mám veliký problém s mačkáním analogů, což bývá ve většině FPS (můj oblíbený žánr) sprint...zkoušel jsem psát už na spousty podpor, jestli někoho nenapadá nějaké řešení, protože 99% her, nemá možnost remapingu tlačítek, pouze jakési button layouty (např. COD) a to pouze pro změnu na leváky, nic víc...jediná hra, která má možnost přehození sprintu (a to tím, že sprintujete když dvakrát dáte analog dopředu, jakože chůze dopředu) tak to je Battlefield 4, jediný BF4 můžu hrát...nenapadá vás někoho, nějakého šikovného kutila, nebo jak já říkám "ajťáka", co s tím?? Nevím o tom, že by existoval programovatelný ovladač, spíš mě napadlo nějak mechanicky to povolit, nevím vážně, v tomhle já se moc nevyznám, proto to zkouším po fórech.

Tak co lidi, dokážete mi dát někdo nějaký nápad?

Jen pro zasmání, když jsem psal na Activision support, víte co mi napsali?? Že můžu mačkat pravý analog, jakože pro leváky...♥♥♥♥♥i...to je jako by mi napsali, ať radši vstanu z káry a jdu si zakopat s míčem :D

Tak jo, díky každému, kdo si to aspoň přečte a zamyslí se nad tím, vážně moc děkuji a pokud to tu už někde je řešený, moc se omlouvám, za další zbytečný topic.

Dex

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0

Ahoj,

Kdyby ti nevadil zásah do samotného ovladače, tak by asi bylo možné připojit nějaké další tlačítko, které by fungovalo jako zmáčknutí analogu. Nicméně, píšu to jako nápad, nevím, jestli to bude opravdu možné a taky je otázka, jak to vyřešit mechanicky (možná nějaké tlačítko zespodu a mačkat ho prsteníčkem).

Samozřejmě je to zásah do ovladače, takže pak jakékoliv případné reklamace ovladače neprojdou.

Odkaz ke komentáři

• 0
Ahoj,

Kdyby ti nevadil zásah do samotného ovladače, tak by asi bylo možné připojit nějaké další tlačítko, které by fungovalo jako zmáčknutí analogu. Nicméně, píšu to jako nápad, nevím, jestli to bude opravdu možné a taky je otázka, jak to vyřešit mechanicky (možná nějaké tlačítko zespodu a mačkat ho prsteníčkem).

Samozřejmě je to zásah do ovladače, takže pak jakékoliv případné reklamace ovladače neprojdou.

A přesně o tohle mi šlo :) samozřejmě s tím bych počítal a už jsem i přemýšlel, že bych si kvůli tomu koupil nový ovladač, na kterém bych to zkusil, jenže spíš jde o to provedení...mě by stačilo normální tlačítko místo analogu (stejné jako je A, X, Y atd.) přesně jak píšeš třeba pod ovladač, nebo něco podobného. Jen mě zajímalo, jestli taková cesta je a šlo by to nějak zrealizovat...na xbox supportu sice byli ochotnější, vážně spokojenost, nicméně moc mi nepomohli, lépe řečeno vůbec, on sice je programovatelný ovladač (prý teď nějaká novinka) ale jen na XONE a já mám 360...jak moc se vyznáš v mechanické části ovladače? Myslíš, že by to šlo? Že by to nějaký kutil a amatér zvládl? Nebo je to vevnitř komplikované? V tomhle jsem vážně amatér, takže nevím, ale ten nápad se mi vážně líbí a i něco podobného jsem myslel, když jsem psal ten topic :)

Odkaz ke komentáři

• 0

Rozebraný ovladač jsem měl, měnil jsem černé plasty za jinou bravu, ale nepamatuju si, jak je řešený to tlačítko. Ono pak bude taky otázka, jaké tlačítko se podaří sehnat v maloobchodě a jak to pak bude vypadat. Na 90% to elektricky půjde, ohledně vzhledu to záleží na šikovnosti a tom, jaké tlačítko se použije.

Odkaz ke komentáři

• 0

Zapoměl jsem napsat, že je mi jedno jak to bude vzhledově vypadat. I kdyby z ovladače čouhaly dráty a ruce by mi drhly o kondenzátory, jdu do toho :D chci si prostě zahrát CoD, bad company 2 a podobné i na X360 a ne jen na mém 8 let starém PC...myslím že sehnat tlačítko (jakékoliv, ono ani nemusí být origoš od X360) nebude problém, jen ta elektronická část a přidělání...

Odkaz ke komentáři

• 0

Ahoj, určitě by taková modifikace šla udělat. Pro představu jak vypadá analogový ovladač je třeba tenhle odkaz na ebay http://www.ebay.com/itm/Replacement-Analog-Stick-for-PS2-Xbox-360-Controller-Grade-A-Parts-/250986876706

Vlevo je vidět ten mikrospínač, který reaguje na stisknutí joysticku. Snažit se ho předělat na měkčí chod by bylo asi složitější než spínač vyvést jinam. Měkčí chod by taky mohl způsobovat nechtěné mačkání při krajních polohách joysticku.

Řešením by tedy bylo vyvést spínač na jiné místo, například jak zde už padlo někam pod ovladač, nebo prostě místo, které bude příjemné na ovládání. Rozhodně to ale musí dělat někdo šikovný, kdo umí pájet a poradí si s uchycením spínačů, vyvrtáním děr a celkově zpracováním tohoto řešení.

Pro inspiraci kam tlačítka umístit může být tahle fotka která ukazuje modifikaci rapid fire http://www.playbackups.com/photos/controlbutton.JPG

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu