Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Remote Play poraďte pleas

Davis

Otázka

Vím, že už jsem minimálně tísícatej člověk kterej píše o radu co se týče RP, ale dost mě to štve že to nefunguje, tak jak by podle mě mělo. Poraďte prosím někdo. Když vemu PSP připojim se doma ke svýmu modemu přes wifi dostanu se do PS3 bezproblému, můžu se dívat na filmy atd. atd., klidně ho PSPéčkem můžu zapnout i vypnout. Když jsem ale například u kamárada připojím se PSPéčkem k jeho modemu a snažím se spojit se svým PS3, nejede to. Remote mám samozřejmě buď zaplé doma a nebo mám nastavený ten režim že se to zapne automaticky, hodí mi to vždy tuhle chybu: ...... nevíte někdo co s tím, nebo čím by to mohlo být? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 odpovědí na tuto otázku

Recommended Posts

• 0
tohle mi jde taky když se připojim PSPečkem na net u sebe doma, ale nejde to když jsem na netu u někoho jiného, odněkud jinud se k PS3 prostě nepřipíchnu, hází mi to na PSP tamtu chybu :-(

Ale kdyz to pripojis pres USB kabel tak ti to slape ze?

A kdyz se chces pripojit pres wifi bez USB tak ti to hodi tamtu chybu?

Odkaz ke komentáři

• 0

naprosto stejnej problem

fsechno ohledne Remote Play mam zapnuty, PSP mam s MAC adresou zaregistovany v PS3

a at us necham PS3 doma bezet nebo ho vypnu se zapnutou funkci Remote Play Start via Internet tak se k nemu z prace nepripojim

pise to stejny co Davisovi po 90 sec vyprsel cas na pripojeni k PS3

Odkaz ke komentáři

• 0

A nemá to co dočinění s tím že od internetového providera nemáte veřejnou IP adresu, ale pouze jen síťovou NATovanou? :) PS3 ven signál do internetu vysílá, ale k němu se nepřipojíte, protože IP pod kterym se na venek PS3 tváří pod sebou schovává víc zařízení než jedno (třeba všechny PC v jednom paneláku, či v jednom bytě), takže už nedostane zpátky odpověd o PSP, který sice na tu IP odpovídá, ale router už neví komu dál to předat (respektivě to zahodí jako potencionální utok, je to z bezpečnostních duvodů).

Zkusim to názorně vysvětlit:

PS3 s vnitřní IP adresou LAN1 192.168.1.8 se takhle ve světě internetu tvářit nemůže, protože takovou IP adresu mají miliony PC na internetu. Musí mít nějakou jednoznačnou IP se kterou třeba webový server má jistotu že posílá data na správné zařízení. Takže existují zařízení jménem routery, které překlápí LAN IP na nějakou nadřazenou, dejme tomu WAN (to je víc LAN do hromady) IP třeba 68.45.135.66 - to už je jasně definovaná adresa pro všechna zařízení v síti LAN1. Pokud teda PS3 se připojuje na internet, říká laicky řečeno "Pošlete všechna data z webu XXX nebo ze služby Remote play na 192.168.1.X" tahle informace přeleze přez router, do internetu, a tam už tahle informace ale ztrácí smysl z duvodu že tuhle adresu ma haldy pc,takže už se tam říká "pošlete data na 68.45.135.66 (Router)", já si to nějak přeberu (pamatuje si co které PC chtělo, ale jen určité protokoly, zbytek zahodí). A jelikož nemáte veřejnou IP, tak vám router posílá pouze informace v síti inter/intranet (porty 80,21,433,25...) Bohužel přímé spojení TCP/UDP mají možnost aplikovat pouze zařízení s veřejnou IP adresou, jako má třeba ten router. Jenže router si sám pro sebe tohle z bezpečnostních duvodů blokuje, a rovnou to zahazuje.

Takže prostě PS3 do internetu z plna hrdla křičí "Jsem TADY!!!", PSP na druhej straně internetu taky, ale oboum dvoum někdo uřízl uši, aby mohli slyšet.

Řešení 1)

Je si pořídit veřejnou IP adresu, což je v dnešní době pěkně drahá věc. K tomu vlastní router na kterém bude na vnějším sítovém rozhraní ta veřejná IP, povolit mu že tenhle a tenhle protokol jde na zařízení s takovou a makovou LAN IP (číslo protokolu si musíte někde zjistit, třbea google). A na vnitřím sítovém rozhraní mít PS3 a další zařízení. Tyhlety routery sou pěkně mastný (pod 10 tisíc nejdou viz. www.cisco.com).

Rešení 2) Změnit poskytovatele internetu, a najít si takového který vám poskytne veřejnou IP a s veškerým hardwarem v paušálu.

Jednoduché vysvětlení zde:

http://www.remote-rac.com/cs/HelpPage.asp?Page=help/PublicIP.html

Pro ty co to dočetly až sem.

90% lidí má neveřejnou (privátní) IP v rozsahu 192.168.X.X, 172.16.X.X - 172.31.X.X, 10.X.X.X. To co těmto lidem ukazuje třeba na www.mojeip.cz nebo www.whatismyip.com neni nic jiného než Veřejná IP adresa routeru který jen "nad Vámi".

To že vám to funguje v domácím protředí s "wifi routerem" neni nic jinýho, než že ten router i PS3 jsou v jedné síti a PSP to přiřadí tím pádem taky stejnou sít.

Odkaz ke komentáři

• 0

Je to způsobeno NATem, ale trochu jinde. PS3 odešle někam na autentifikační server info o tom na jaké IP sedí. Jakmile požádá PSP v jiné síti o připojení pomocí účtu, nasměruje se požadavek na IP vedenou v databázi tohoto serveru. Požadavek dorazí do tvého routeru, ten ale neví co s ním, protože PS3 sice poslouchá na portu pro remoteplay, ale do NATu nezapíše kam požadavek směrovat. Nejednoduší řešení je dát IP PS3 do DMZ v routeru, nebo v NATu nastavit porty pro remoteplay přímo na IP PS3. Druhým krokrm je zajištění aby PS3 dostávala tu samou vnitřní IP adresu, buď nastavením na tvrdo, nebo v DHCP routeru zajistit přidělování na základě MAC adresy LAN karty PS3.

Jedno upozornění na závěr, je lepší nechat běžet pro testy remoteplay na zapnuté konzoli. Osobně mám zkušenost s tím že pokud uvedu PS3 do stavu standby při zapnutém remoteplay, přijde z netu nebo routeru ARP dotaz ten vzbudí PS3 a jelikož nepřijde žádné spojení, tak se nevím jestli z bezpečnostních důvodů, přepne zpět do pohotovostního režimu, ale na spojení z netu nereaguje. Poslední upozornění s flashnutym PSP to ani nezkousejte.

Odkaz ke komentáři

• 0

Ukaž mi kolik lidí má možnost se dostat do routeru který natuje? z 99% obyčejných lidí nemůže, protože to je majetek providera, a jsou umístěny i někde lokálně na baráku na sídlišti.

A hlavně kolik lidí fakt doobře router nastaví, než aby ho rozjebal...

Odkaz ke komentáři

• 0

Na DSL jsou routery přímo v modemu, je to majetek zákazníka. Na kabelovku si musíš dát router vlastní, protože kabelový modem předává IP adresu přímo na LAN kartu v PC.

Prosím tě nesnaž se mě poučovat, já se tím živím a vím o čem je řeč.

Odkaz ke komentáři

• 0

Zdravicko pane Hamagene na adsl a kabelovku nepotrebujes verojnou ip ta se preklada sama akorat bezdratove firmy myslim wifi pripojeni.to je nesmysl ze verrejna ip je draha,nektere bezdratove firmy je nabizeji zdarma ja za ni platil 50korun mesicne navic a to neni moc.To neni pravda ze router kteri podporuje verejnou ip je mastni to je blbost ja mam ap clienta zcomaxe a ten stoji 600kc.Reseni neni menit poskytovatele ale povolit univerzal plug and play dat enable zaskrtat policka a hodit ip adresu ps3 do dmz (demirizovana zona)POKUD Mam wifi tak verejnou ip,kdyz ne mam adsl a kabelovku tam neni treba verejne ip pises bludy ja sem zabyval remote play a taky sem ho rozjel diky huhlovi kteri mi pomohl nastavit router a to bylo rok v lete 2008 a tenhle prispevek pane hamagene si psal 2roky pote co uz davno mi remote play ti dva roky funguje muj router nepodporuje funkci upnp ale dmz tam mam ip ps3 a staci mi to dulezite je aby router podporoval funkci dmz,a kdyz navic upnp tak dat enable a zaskrtat ti policka prace tak na 5 minut s pozdravem wals of jericho:psp:

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu