Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Jak psat recenze na hry?

Han3

Recommended Posts

NO asi takhle:

úvod

stať

závěr

aby to mělo hlavu a patu, nepřeskakuj a nevracej se - popořádku pěkně, aby čtenář neztratil přehled.

Vyvaruj se opakován ínějakého slova (nejvíc to jsou spojky: a, takže, )

piš čitelně a hlavně bez chyb ;-)

snad sem pomohl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja myslim ze v tom zadnej trick neni. Existujou lidi, ktery sou pro sloh primo stvoreni. Vezmou tuzku a par listu papiru a pisou a sou lidi co vezmu jednu a5 a premejsli a premejsli a jsou radi ze napisou par radku. Mezi takovydle lidi pohuzel patrim i ja a ty asi taky.....

Odkaz ke komentáři

měl bys začít perexem, to znamená nějakým stručným úvodem, potom seznámit čtenáře řekněme s nějakými událostmi ohledně vývoje hry nebo tak a pak se zaměřit už na hru samotnout a rozebrat její jednotlivé aspekty:

grafika

příběh

hratelnost

zvuky

vlastní názor a shrnutí + klady a zápory a nějaké to závěrečné hodnocení

Odkaz ke komentáři

nejlepsi je si koupit Level , Score , cokoli .... NACIST SI vetsinu recenzi (ne jen se podivat na obrazky jak to vetsina lidi dela) a snazit se napodobit jejich sloh ...

Vy se divite ze nedokazete psat ? Kdyz jen mizive procento decek cte knihy , casopisy ... ?

Sry za OT ale tohle tema je moje srdecni zalezitost dokazal bych o tom diskutovat cele hodiny :D :D

Odkaz ke komentáři

hehehe borec Woko_O (:))

kritizujte, ale s mirou, moje prvni recenze (nebo jak se tomu rika :))

dal bych k tomu jeste obrazky... z momentu ze hry, o cem se prave mluvi

:oops::oops::oops:

Heavenly Sword

Ninja Theory se snažili vytvořit hru s kvalitním příběhem ve vysokém rozlišení. Jak se jim to povedlo si přečtěte v mojí recenzi

Hra pojednává o klanu (kmeni), bránícím legendární meč zvaný Heavenly Sword před zlým a nenasytným (co se týče moci) králem Bohdanem.

Začátek hry je úchvatný, hra začíná bojem hlavní hrdinky Nariko držící Heavenly Sword proti tisícovkám jednotek krále Bohdana. Meč má nezměrnou moc, s jedním švihnutím zabije několik desítek nepřátel. Vše skončí asi po minutě a spustí se video ukazující jak Nariko padá před tisícovkami nepřátel k zemi. Skrz Nariko prochází moc meče, kterou nedokáže pojmout. Nariko umírá.

Hra tedy začíná od úplného počátku se slovy „5 days ago“ (před pěti dny). Úvodní video ukazuje, jak klan bránící meč, utíká před vojskem do pevnosti. Jakmile se v pevnosti ukryjí, začíná váš první boj s normálním mečem a normálnímí komby. Až zvládnete první vlnu vojáků, kteří se dostali do pevnosti, následuje hraní za Kai – malá bojovnice s kuší pomáhající Nariko. Hraní za Kai je „jen“ střílení z její speciální kuše. Proč speciální? Po vystřelení můžete šíp ovládat nakláněním ovladače.

Další část hry je nájezd na pevnost. Vy jako Nariko se ujmete obrany, vezmete si tedy do rukou kanon. V dáli vidíte obří stroje – katapulty. Po vystřelení z kanonu ovládáte střelu pomocí ovladače. Po dopadu do houfu nepřátel je výbuch úchvatný, vojáci létají, počítadlo zabitých nepřátel se protáčí. Ovšem vaším cílem je v této části hry je zničen postupujících katapultů dosahujících asi 20 metrů do výšky. Aby jste zničily tyto velké stroje, musíte se trefit do určitých míst. Po trefení následuje další úchvatný (zase to slovo, lépe to nelze vyjádřit) výbuch.

Co se týče grafiky a efektů, nebojím se říci, že je to nejvydařenější hra co kdy na PS3 vyšla. Příběh má hlavu a patu, působí emocionálně.

Obtížnost je vyvážená. I ti lepší hráči mívají v některých částech problémy, ale pokud použijete komba, které jste si během hry odemknuli, nebudete mít sebemenší problém.

Po dokončení hry se odemkne obtížnost Hell. Zde vám pomůžou jen rychlé prsty, komba a správné načasování útoku.

Tuto hru vám můžu jen doporučit. Jedná se o titul, který dokazuje kvality toho co výkon PS3 dokáže.

By Han

Odkaz ke komentáři

Pekne napsany, mas tam asi 2 mensi hrubky a pises to moc heslovite. Mi to prijde jako kdyz se divas na trhany film. Ale jinak pekne.

Btw. nechci se vychloubat, ale takovyhle veci byly ve skole vzdycky moji domenou. Slohovky vzdy za jedna a maturitni slohovku jsem napsal na 4xA4 za necele 2h vcetne prace nanecisto a cisteho slohu a dostal opet za jedna.

Psat mi jde, to je v pohode, ukecanej jsem v realu taky silene, ale zase nemam treba pamatovaka na veci jako literatura, vzorecky a tak.

Odkaz ke komentáři

Pekne napsany, mas tam asi 2 mensi hrubky a pises to moc heslovite. Mi to prijde jako kdyz se divas na trhany film. Ale jinak pekne.

Btw. nechci se vychloubat, ale takovyhle veci byly ve skole vzdycky moji domenou. Slohovky vzdy za jedna a maturitni slohovku jsem napsal na 4xA4 za necele 2h vcetne prace nanecisto a cisteho slohu a dostal opet za jedna.

Psat mi jde, to je v pohode, ukecanej jsem v realu taky silene, ale zase nemam treba pamatovaka na veci jako literatura, vzorecky a tak.

uz vim za kym budu chodit az budu neco potrebovat...chodis sem doufam casto ne.?
Odkaz ke komentáři

ten zacatek je desnej,hlavne ty chyby a pouzivas nekdy takovy dementni slova,ktery ani tak moc nevyjadrujou uplnou podstatu dany veci...ten prostredek uz je celkem lepsi a ten konec je zase nakej divnej..."že je to nejvydařenější hra co kdy byl na PS3 vytvořená" ou ou-vytvorena?:D to snad nemyslis vazne-vysla zni rozhodne lip ;) ....podle me tohle je zatim strasny,rozhodne se musis zlepsit

Odkaz ke komentáři

No slohovky jsou mojí doménou teďka, na nečisto nepíšu - zdržuje mne to (vím, je to strašnej zlozvyk a pak ty chybky stojí za to :-D hřebÝk ..atd. :-D)

Jedna věc mě bouchla do očí, že si nenapsal pro jakou konzoli to je ta hra už v úvodu. Dá se to vysvětlit (dle mého) například takhle:

"Jen ať si to přečtou až do konce aby se dověděli pro jakou konzoli to je."

Je to tvůj styl, nechci ti ho brát...

Pak dál - to je recenze tak z půlky... (opět dle mého soudu). Sice pěkně popisuješ co tam bude hráč dělat a co bude po tom, až bude tohle (ten začátek). Recenze by měla být, tak jak to tu psal ZodiacCZ , nějak rozdělená - a když se už zmiňuješ o grafice, tak zmínit i audio ve více jak jedné větě obě věci.

Recenze není o tom tu hru vychválit, ale není ani o tom ji potopit. Recenze je o tom zaujmout neutrální postoj k věci, která jednoho odrazuje a druhého přitahuje.

Recenze je o tom podat konstruktivní, smysluplný report o dané věci.

Zmínit klady i zápory a hlavně si pořád nechat zdravý odstup od toho, aby si tu recenzi začal moc prožívat.

někomu se to bude jevit jako blbost co tu píšu, ale recenze je přece od toho, aby lidem, kteří uvažují o koupi daného produktu poskytla co nejvěrnější informace ve všech směrech neutrálních. Není to nějaká reklama ani antiraklama pro tu věc....

Tak a sem zvědavej kolik sem sem nasekal chybek :lol::cheesygrin: (a dřív než se do mě někdo začne obouvat že tam mám chyby a mám se naučit nejdřív češtinu než začnu něco psát tak mu vzkazuju: vím to, štve mě to, dělám na tom a ty seš mi jedno!)8)

Můj závěr tedy: Chce to cvik, rozhodně se nenech odradit a pokračuj a klidně postuj dál recenze a budeme dál hodnotit, vytýkat, chválit a sledovat tvůj vývoj

Odkaz ke komentáři

han je to docela dobrý:) akorát ja řikal Kyssi recenze by měla mít neutrální pohled na věc... což mnoho lidí nedokáže protože se jim hra líbí nebo ne(včetně mě)...to umí recenzenti kteří už to dělaj nějkou dobu a maj trochu nadhled...každopádně sám bych to nenapsal asi o moc líp;)

Odkaz ke komentáři

chyby? zase si se opakoval...pak je to takovy sprehazeny,vubec v tom nemas poradek...a nejvic me tam stve slovo uchvatny-je takovy zastaraly a pouzil si ho 2x :D

Co se týče grafiky a efektů, nebojím se říci, že je to nejvydařenější hra co kdy na PS3 vyšla. Příběh má hlavu a patu, působí emocionálně.

Obtížnost je vyvážená. I ti lepší hráči mívají v některých částech problémy, ale pokud použijete komba, které jste si během hry odemknuli, nebudete mít sebemenší problém.

Po dokončení hry se odemkne obtížnost Hell. Zde vám pomůžou jen rychlé prsty, komba a správné načasování útoku.

Tuto hru vám můžu jen doporučit. Jedná se o titul, který dokazuje kvality toho co výkon PS3 dokáže.

tady ta cast tvyho textu se mi libi,az na to ze je kratka,ale jinak v ni celkem dobre definujes poznatky ze hry a napsal si i takovy mensi "tipy" ....zkus jeste na jinou hru,tentokrat se co nejvic snaz :) btw-cvikem to vytunis :)

Odkaz ke komentáři

coe tezkyho na tom popsat o necem cemu rozumis nekolik stranek??samozrejme ti lidi to musi met nastudovane a prakticky vyzkousene aby vedeli o cem pisou...pisou tam sve pocity o hre...pocity ktere by mohly mit budouci hraci a tak dale...esli chces psat zajimave a dlouhe recenze tak tu hru musis hrat...musis vedet o co tam ide...musis vedet esli to ma predchudce nakeho...musis ohodnotit hratelnost grafiku zvuk vyvojare z ceho to vzniklo esli to bude met pokracovani o cem je pribeh jake je ovladani jake to ma moznosti...podle me nic tezkyho...ale jak rikam...musis se tomu naky cas venovat tomu o cem chces psat...

ENJOY:love:

Odkaz ke komentáři

• 2 years later...

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu