Přejít na obsah
  • Vytvořit účet

Osobni dovoz elektroniky ze zahranici a prodej tady

.Den

Recommended Posts

Budu mit moznost osobne nakoupit a dovezt nekolik kousku nejspis Nintendo DS konzoli (dejme tomu tak 6-8, ne prilis moc, ale vic nez je normalni) a chci je pak rozprodat tady v CR. Netusim vsak jak to funguje na letistich, jelikoz jsem naposledy letel, kdyz mi bylo 11, a jestli muzu mit problem protahnout ta DSka v hlavnim zavazadle...samozrejme nechci platit ani korunu jakychkoliv poplatku.

Mate nekdo podobne zkusenosti?

Diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, potreboval bych to prave bez toho "snad". :) Konkretne jde o Japonsko (jestli je v tom nejaky rozdil). Proste abych nakonec nezaplatil nejaky poplatky, takze bych to pak prodaval za stejnou cenu, jako jsem to koupil a bylo by mi to nakonec na nic...

Za kolik zatim nevim... Muzes poradit za kolik se v CR da prodat NOVE NDS se vsim prislusenstvim a klidne i dokladem o koupi, ale bez zaruky (resp. zaruka by byla, ale v Japonsku)? V bezne barve, tzn. tady asi bile/cerne.

Odkaz ke komentáři

Já i pařil Ridge Racer2 v letadle:lol: ...a mezi kontrolou bylo PSP zapnutý(rozehranej RR2:D ) a nic...akorat nwm no kdyz tam takhle vyndas 8 DSek:lol:...jestli s nekym pojedes tak si to rozdelte;) nebo to poradne zabal a radsi si priplat za dalsi zavazadlo:D;)

Odkaz ke komentáři

Heh Japonsko by nemela byt problemova zeme, takze se proclivaji jen prirucni zavazadla.. Hlavni zavazadla se jen davaji na vahu a musi mit do 25Kg..

Pokud by jsi letel do Tel Avivu napr., tak vez, ze by ti vyndavali vse z kufru a pokud by tam videli 8 NDS, mohl by byt problem..

Ale jelikoz v Japonsku neni terorismus, ani komunisticky rezim jako v Cine, nemelo by byt ceho se bat.. Mas to jako na normalnich pozemnich hranicich, taky pokud nejsi podozrely, neprohledavaji ti cele auto.. ;)

Odkaz ke komentáři

No takhle, clo by se stejne platilo tady v CR, takze je asi celkem jedno, co na to Japonci... Ja jestli projde, ze mam jedno pro sebe, jedno pro tatu, jednu pro mamu, jedno pro bratra, jedno pro kocoura apod., kdyby to fakt nahodou kontrolovali :) Tzn. vse pro vlastni uziti. Proste bych jen nerad doplatil cely rozdil pak na letisti.

Odkaz ke komentáři

No takhle, clo by se stejne platilo tady v CR, takze je asi celkem jedno, co na to Japonci... Ja jestli projde, ze mam jedno pro sebe, jedno pro tatu, jednu pro mamu, jedno pro bratra, jedno pro kocoura apod., kdyby to fakt nahodou kontrolovali :) Tzn. vse pro vlastni uziti. Proste bych jen nerad doplatil cely rozdil pak na letisti.

Clo nikde platit z toho nebudes.. To by jsi platil kdyby se to posilal postou - takhle preci nevedi co mas v kufrech, takze clo z toho nebudes platit nikde..

Kontrolovat to nebudou, pokud nebude primo duvod, takze pokud nejakej mag*r od vas ze skupinky (chapej, tech co poletej), nebude nejakej terorista nebo neco, tak jsi v poho.. Nemaj duvod vas&sebe zdrzovat zbytecnou kontrolou zavazadel, bezne se to nedela.. Proste neni duvod.. A pokud k tem PSPckam nebudes mit uctenky apod.. Nikdo ti nedokaze, ze je to nove zbozi - a vlastni hracky si muzes vozit jakekoliv a nic z toho samozrejme neplatis.. Pruser by byl, kdyby jsi prevazel alkohol apod.. Normalni zbozi nevadi..

no myslim ze by problem nemel : neni ro ostry :D ja jedno mel v batohu takovou malinkou savli jako privesek na klicich a tatovi kvuli tomu sebrali pas a musel si ho vyzvednou na policajtech v praze a jeste to tam vysvetlovat :D

Hh huste, za to by mi fotr jednu strelil :D

To moje sestra si v batohu zapomnela nuzky a PROSLA! :D

A ja jsem si tam jeste z tabora zapomnel rybicku kapesni (novou :( ) a jen ji vyndali a zahodili do te pruhledne bedynky jak tam je.. Nic vic, neresilo se to.. Ale zamrazilo me :D

BTW ale bacha na notesy a mobily, kdyz je davate do toho rentgenu.. Me to seklo mobil a ntb mi to hodilo do BSOD :D (njn widle..) - nekecam.. ale samozrejme se to nestalo najednou, pokazdy jinej rok ;)

Odkaz ke komentáři

No, pokud je to vetsi mnozstvi (ktery by chteli proclit) a ja bych nemel papiry, tak si jen najdou v databazi cenu zbozi a nauctujou mi clo podle jejich seznamu, samozrejme ne v muj prospech.

Takze jde mi jen o to, jestli to fakt bez problemu protahnu... Ono dejme tomu 8 uplne nove vypadajicich NDS v krabici atd. nebude vypadat moc pouzite. :) Slo by teda krabice rozdelat a vsechno nejak divne ponaskladat...ale stejne.

Btw, s tim NB jsi me moc nepotesil. ^^

Odkaz ke komentáři

Tohle mi odpovedeli jinde:

Pokud to vezes ze zeme se kterou nemame bezcelni styk, tak musis clo zaplatit vzdycky, jen do urcite cestky se muze, ale nemusi odpoustit.

Urcite je dobry mit na fakture co nejmensi castku. I kdyz kdyz bude podezrele mala, tak celnici maji vlastni znalce a zaplatis clo z odhadni ceny.

Coz je presne to, co jsem cekal. A o bezcelnim styku silne pochybuju (dneska mi s mym debilnim netem od debilniho O2 nejede mimojine i Google, takze prd zjistim).

Otazka tedy zustava porad stejna: Jak je protahnout, aniz by si toho bud kdokoli vsiml, nebo aby verohodne vypadaly pouzite, ale pak se to zase dalo vratit do "noveho stavu"? :)

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu