.Den Odesláno Červenec 4, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 4, 2008 Chci znamemu poslat ze zahranici jeden kus obleceni (hodnota asi 700 Kc) a jednu hru pro Nintendo DS (430 Kc), normalne jako darek. Jde mi ale o to, jestli po nem potom ti vyderaci na celnici nebudou chtit zaplatit nejake DPH, hlavne asi za tu hru (obleceni by stejne nedopatrali). =/ Nevite nekdo? Prosim odpovedi jen pokud mate zkusenosti, nebo to vite na 100%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D4X Odesláno Červenec 4, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 4, 2008 pokud to pošleš jako dar, tak je osvobozen od všech celních poplatků Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Červenec 4, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 4, 2008 No ja vim, ze jako dar se to posila dost obvykle, tak aby to nemeli taky nejak "reseny". =/ Navic mi nejde o clo, ale o DPH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D4X Odesláno Červenec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 no a jako, kde budeš platit daň z přidané hodnoty? ty máš obchod nebo firmu a posíláš mu to jako nové zboží atd? jedinou DPH budeš platit v dopravě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Červenec 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 Jo, o to mi jde, jestli je to 100% OK jako gift u soukrome osoby, kdyz je tam prave cerstve koupene zbozi. Protoze kdyby mi to posilal jako gift treba Amazon, tak to nikdo neresi a stejne mi tam napali 19% DPH na hru a kdo vi co by si nevymysleli na hadry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gladiatorr Odesláno Červenec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 pokud to posilas do yme EU tak no problem :) Jo, o to mi jde, jestli je to 100% OK jako gift u soukrome osoby, kdyz je tam prave cerstve koupene zbozi. Protoze kdyby mi to posilal jako gift treba Amazon, tak to nikdo neresi a stejne mi tam napali 19% DPH na hru a kdo vi co by si nevymysleli na hadry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Červenec 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 Do EU, ale z Japonska, takze se na to zprosteni od cla a DPH v ramci EU nevztahuje. =) Si to takhle upresnuju, protoze by to bylo dost blby, kdyby jeste on mel neco doplacet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D4X Odesláno Červenec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 omg :D máš říct hned, že to je z japonska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Červenec 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 Kdyby to bylo EU, tak to neresim. :cheesygrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas. Odesláno Červenec 5, 2008 Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 Me prichazej baliky z USA jednou za 2 mesice a dph, clo a podobny veci jsem nikdy neplatil, cena baliku je vzdy kolem 700$ (na baliku je napsana nizsi, treba 100$), je to poslany jako gift a odeslany expres air mail, ale je to od soukromy osoby (ne prodejce) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Den Odesláno Červenec 5, 2008 Autor Nahlásit Share Odesláno Červenec 5, 2008 Super, diky. =) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Přidej se do diskuze
Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.