Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
  • 0

Hrani Online a NAT

kixik

Otázka

Ahoj,

mám takový problém. S kamarádem si chceme zahrat online fotbal. Problém je že jsme oba ve stejne síti (stejný poskytovatel) a do internetu jdeme pres NAT stejnou adresou.

Máme podezření že toto je důvod proč nelze rozjet zapas.

Pokud se mylim, vyvedte me prosim z omylu a poradte jak to rozchodit.

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Recommended Posts

• 0
Mela by to snad vyresit verejna IP adresa. Jiz jsem o ni zazadal, takze uvidim, zda se tim problem vyresi.

Pokud používáš nějaký router, tak pouze zřízení veřejné IP problém nevyřeší, bude potřeba tak jak psal En3mY nastavit portforward

Zde jsou návody jak to nastavit na konkrétních routerech

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Portforward musí nastavit ten, kdo bude chtít zakládat hru. Jinak se na něj ostatní nepřipojí.

Odkaz ke komentáři

• 0

Takž k řešení pomohla veřejná IP adresa. Problém byl v tom že jsme z jedné sítě šli přes NAT. upnp nebylo dostupné. Jelikož je všechen provoz řízen přes EA servery a nejde jednoduše vytvořit vlastní a na ten se pak druhý připojí, bylo toto nejrychlejší a nejjednodušší řešení.

Pokud byste měli nějaký jiný tip jak to vyřešit, budu rad když se podělíte.

Podotýkám, že router ani modem nemám. Jsem připojen do sítě pomocí etherneu přímo na gigabitovou páteř a z ní přímo do cesnetu.

Odkaz ke komentáři

• 0
Takž k řešení pomohla veřejná IP adresa. Problém byl v tom že jsme z jedné sítě šli přes NAT. upnp nebylo dostupné. Jelikož je všechen provoz řízen přes EA servery a nejde jednoduše vytvořit vlastní a na ten se pak druhý připojí, bylo toto nejrychlejší a nejjednodušší řešení.

Pokud byste měli nějaký jiný tip jak to vyřešit, budu rad když se podělíte.

Podotýkám, že router ani modem nemám. Jsem připojen do sítě pomocí etherneu přímo na gigabitovou páteř a z ní přímo do cesnetu.

To že nemáš modem/router je vcelku podstatná informace. Píšeš o veřerné IP, je to fajn věc, ale v tom případě si musíš promluvit s tím, kdo ovládá to, co má v síti tu vaši veřejnou IP, zároveň vám dělá NAT a je to vaší bránou do internetu. Nebo budeš muset víc popsat, jak to u vás funguje

Odkaz ke komentáři

• 0

Zdravím,

prosím o pomoc.

Jak docílit, abych v internetovém připojení u PS3 měl NAT TYPE 2.

Trošku nastíním :

1. Stahování dem a všeho z PS Store je OK.

2. Internet connection test :

IP Adress Succeeded,

connection Succeeded,

Netwoerk Succeeded

UPNP NOt Available,

NAT TYPE - FAILED

3. PS3 je připojený do počítače přes síťový kabel, a počítač je připojený na net přes BUFFALO USB-WLI-L11G.

Prosím - má někdo stejné připojení ? a jak dosáhnout NAT TYPE - FAILED.

Je to z důvodu nemožnosti hrát hry online - MULTIPLAYER.

Předem moc díky za jakoukoliv radu.

-už jsem hledal na netu, ale vše co jsem našel nepomáhá - (odblokování nějakých portů - můj Provider na net nic blokovanýho nemá.)

Vážně moc prosím o radu - rád bych hrál online - ale nejde to

Jarda

marek_2080: presunuto z duplicitniho topicu

Odkaz ke komentáři

• 0
Zdravím,

prosím o pomoc.

Jak docílit, abych v internetovém připojení u PS3 měl NAT TYPE 2.

Trošku nastíním :

1. Stahování dem a všeho z PS Store je OK.

2. Internet connection test :

IP Adress Succeeded,

connection Succeeded,

Netwoerk Succeeded

UPNP NOt Available,

NAT TYPE - FAILED

3. PS3 je připojený do počítače přes síťový kabel, a počítač je připojený na net přes BUFFALO USB-WLI-L11G.

Prosím - má někdo stejné připojení ? a jak dosáhnout NAT TYPE - FAILED.

Je to z důvodu nemožnosti hrát hry online - MULTIPLAYER.

Předem moc díky za jakoukoliv radu.

-už jsem hledal na netu, ale vše co jsem našel nepomáhá - (odblokování nějakých portů - můj Provider na net nic blokovanýho nemá.)

Vážně moc prosím o radu - rád bych hrál online - ale nejde to

Jarda

marek_2080: presunuto z duplicitniho topicu

Jedna rychlá rada, vypni ten USB adaptér a kup si pořádnej WiFi router.

Odkaz ke komentáři

• 0
taková rada potěší,

rád bych koupil router, ale není kam zapojit. Když mi z ani do toho Buffalo usb nejde síťový kabel

Protože přes něj valíš to připojení, kdo je tvůj poskytovatel? Soused?:D Neznámý dobrovolný dárce signálu?:D

Odkaz ke komentáři

• 0

Zdravíčko, tak po roce on-line hraní mám taky problém s NAT (aspoň to tak vypadá). Pořídil sem včera fotbálek (PES 2009) a do multiplajeru mě to nepustí s hláškou UDP port 3658 assign dmz. Mám router, v PS3 nastavení netu mám NAT Type3. Mám NAT v PS3 zakázat anebo se pohrabat v nastavení routeru ?

Díky

Odkaz ke komentáři

• 0
Zdravíčko, tak po roce on-line hraní mám taky problém s NAT (aspoň to tak vypadá). Pořídil sem včera fotbálek (PES 2009) a do multiplajeru mě to nepustí s hláškou UDP port 3658 assign dmz. Mám router, v PS3 nastavení netu mám NAT Type3. Mám NAT v PS3 zakázat anebo se pohrabat v nastavení routeru ?

Díky

Musíš si pohrát s nastavením routeru. V PS3 musíš dosáhnout NAT type 2 zkus tohle : http://www.orpheusinternet.co.uk/support/ps3/wired.html

Odkaz ke komentáři

• 0

Díky

Tak už sem problémek v PES 2009 on-line odstranil. Ačkoliv nápověda ve hře radí nastavit router nebo píchnout PS3 napřímo bez routeru, samotná hra obsahuje nastavení portů kde maj ty pitomý japonci z konami natvrdo nastavený port 3658 který lze přenastavit na všechny porty a pak už on-line hra funguje bez problémů

Odkaz ke komentáři

• 0
Tak už sem problémek v PES 2009 on-line odstranil. Ačkoliv nápověda ve hře radí nastavit router nebo píchnout PS3 napřímo bez routeru, samotná hra obsahuje nastavení portů kde maj ty pitomý japonci z konami natvrdo nastavený port 3658 který lze přenastavit na všechny porty a pak už on-line hra funguje bez problémů

to znamena ze to mam udelat jak teda prosimte?

Odkaz ke komentáři

• 0
Musíš si pohrát s nastavením routeru. V PS3 musíš dosáhnout NAT type 2 zkus tohle : http://www.orpheusinternet.co.uk/support/ps3/wired.html

kde vezmu to Default Router prosimte? (7. krok)

EDIT: tak sice vyreseno ale pak me to stejne hodi 80710102

to znamena ze to mam udelat jak teda prosimte?

Odkaz ke komentáři

• 0

Co se týče nastavení NATu u Zyxelu:

krok 1:

userdefinezq9.jpg

Krok 2:

rulesetupxr2.jpg

Service Name: nemá přímý vliv, slouží pouze na rozeznání od případných dalších pravidel

Start Port: Port, který chceš forwardovat (třeba 1234), v případě rozsahu více portů, uvádí se počáteční

End Port: Pokud chceš forwardnout pouze jeden konkrétní, tak to samé jako Start Port

Server IP address: IP adresa serveru v LAN, na který se má daný port (rozsah) směřovat

Krok 3:

forwardft5.jpg

Vytvořené pravidlo musí mít zatržený checkbox

závěrem snad jen říci, že je žádoucí, aby PS3 mělo pořád přidělovanou stějnou IP adresu (jinak pravidlo nebude mít efekt)

Toho se docílí takto:

dhcpmo6.jpg

u MAC adresy konzole zaškrtněš checkbox Reserved -> Apply

Obrázky jsou pouze ilustrativní, rezervovaná IP adresa se musí shodovat s tou, která je nastavena v pravidlu forwardu

EDIT: Vznesu podnět, aby bylo nastavení NATu zavedeno do manuálu :)

Odkaz ke komentáři

• 0

wow dik moc nak si s tim pohraju.. akorat dve veci.. do toho nastaveni se dostanu jak?? me to hodi jenom tu uvodni stranu ale zadny nastaveni tam nevidim.. a jak budu nastavovat ty porty tak tam mam dat cislo toho co chce to PES? nebude to pak nak omezovat ostatni hry?

Odkaz ke komentáři

• 0
wow dik moc nak si s tim pohraju.. akorat dve veci.. do toho nastaveni se dostanu jak?? me to hodi jenom tu uvodni stranu ale zadny nastaveni tam nevidim.. a jak budu nastavovat ty porty tak tam mam dat cislo toho co chce to PES? nebude to pak nak omezovat ostatni hry?

Na vrchu každého obrázku jsem záměrně típl i cestu, co se týče druhého dotazu, je možné, že pro další hru bude potřeba nastavit další pravidlo

Odkaz ke komentáři

Přidej se do diskuze

Můžete přidat přidat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte úcet, přihlašte se.

Návštěvník
Odpověď na tuto otázku...

×   Vložili jste obsah s formátováním..   Odstranit formátování

Only 75 emoji are allowed.

×   Váš odkaz byl automaticky načten a vložen..   Zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vymazat obsah

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...

Důležitá informace

Tento web používá k poskytování služeb a k analýze návštěvnosti soubory cookies. Více informací naleznete v Zásady ochrany osobních údajů a Pravidla webu